Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Recenze (255)

Fr 

všechny recenze uživatele

Uprostřed své životní cesty, nacházel jsem se v temném lese, kde jasnou cestu jsem ztratil..... K příběhu se nemá cenu rozepisovat. Dante jde do pekla a kurevsky to po cestě ,,řeší“. Kdo jej nezná, brzy pozná, že to není takto jednoduché, ale myslím, že pro začátek stačí vědět tohle. Zato o filmu: sofistikované a jemně vybroušené, bohaté na ..... nebo můžu rovnou napsat, že se mi to líbilo. Ano LÍBILO!!! Báseň je výborná a díky animaci ji dokáže snadněji pochopit a vstřebat každý. Skutky minulosti jako strašák, očista svědomí, propast vzpomínek, spousta krve. ZEMĚ JE JEN JINÁ FORMA PEKLA A LIDÉ JSOU DÉMONI. Pekelně zajímavý animák. Doporučuji příznivcům drsných příběhů i těm, kteří hledají něco zajímavého. Na své si přijdou i příznivci Heavy Metalu! Jako by tento epos byl stvořen pro ně. Nejen díky dábelskému hlasu Stevena Bluma a hláškám typu ,, MODLI SE ZA SVOJI DUŠI DANTE“. Já prostě bytosti a příběhy pekelné miluju!! PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Co v nejbližší době musím navštívit kostel a modlit se za odpuštění všech svých hříchů.. Božíčku, že mě nedáš Luciferovi? Věřím, že dáš.. Takže bych měla spíše směřovat otázku k pánu podsvětí.. V jakém kruhu spočine má duše? Jsem hříchem prosetá. Takže jedna noha bude v kruhu zlosti, druhá v kruhu obžerství, ruka v kruhu lenosti, hlava v kruhu smyslnosti? Hlava asi těžko, že? Ale mé srdce se do pekla nedostane, bude vždycky patřit Sárince :o) Dantovské peklo je příšerné peklo, co se obsahu týče, jinak z něho mám ještě teď strach. Děsivé vykreslení hříšníků a jejich trestů, děsivé prostředí, jenom ďábel byl sympaťák.. Ale Dante jim v plné parádě ukázal, že strach není cool :o) Takže jeho cesta peklem byla v pořádném stylu.. Silné kecy, krev, pláč a to celé dokola :o) Beatrice je šťastná to žena.. Sice se do pekla dostalo kvůli němu, ale co, ona vlastní srdce frajera :o) Příjemná fantasy hororová pohádka. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Renesanční klasika míchaná s anime, fantasy akce doplněná o hektolitry krve. To, co při prvním nástinu zní trochu podezřele, končí jako nefungující experiment. Protože za sebou nemám drsnou herní předlohu ani Alighieriho klasické dílo, vložil jsem důvěru ve film a pořádně se spálil. Příběh se totiž dá shrnout dvěma větami a dialogy trhají uši, když se pokouší vytvořit světový rekord v nejčastějším použití slov "Dante", "Beatrice" a "Forgive". Animace je sice na pohled více než příjemná, ale když od páté do poslední minuty sleduji souboj, souboj, melodramatický výkřik a souboj, je docela problém nepřát si smrt hlavního hrdiny rukou nejbližšího démona. Peklo v názvu se tak trochu překvapivě stalo předzvěstí toho, co mě čeká. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

O hre jsem nikdy neslysel, knizku jsem nikdy necet, ale kurva, tohle bylo maso. Temna drsna fantasy o vyprave drsnyho borce do pekla za zachranou jeho zensky, kde musi postupovat skrz jednotlivy kruhy pekla a zabijet dalsi a dalsi zatraceny duse a demony. Dante tu je vylicenej jako tvrdak Conanovo kalibru, kterej nema problem kohokoliv rozsekat na kusy. To vse ma navic dokonale temnou atmosferu a skvele padnouci hudbu a neni snad minuta filmu, kdy by vzduchem necakala krev. Jedinou vytku mam k pro me nepochopitelnymu neustale se menicimu vzhledu hlavnich hrdinu. Takovouhle animovanou rezbu jsem fakt necekal a je to jeden z nejdrsnejsich animaku, co sem kdy videl. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě neuvěřitelná pecka ... ani tak ne kvůli soubojům a brutalitě, jak kvůli dokonalému ztvárnění Dantova pekla a jednoduchému, a přesto úžasnému, příběhu ... Bomba ... ()

CheGuevara odpad!

všechny recenze uživatele

Dante rotuje ve svém hrobě rychlostí světla a nejenže Dantovské peklo staví předlohu na hlavu, ale navíc je to opravdu únavným kolovrátkem řevu, patosu a krve. Umělecká licence zašla daleko za své hranice až do území nechtěné sebeparodie. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Na jednu z nejočekávanějších konzolových her roku, frenetickou pekelnou rubačku zaštítěnou slavnou literární předlohou, navnadil nekompromisní erkový animák více než dostatečně. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dílo, které ve mě vyvolalo velkou touhu přešíst si Danteho Božskou komedii. Samo o sobě se však až příliš spoléhá na jednotlivé akční vložky, děj mezi nimi stále více a více sklouzává do monotónní rutiny a v poslední části se skutečně redukuje jen na přesun od bosse k bossovi. Vůbec je videohernost s přibývající stopáží stále evidentnější a evidentnější. Technicky zajímavé, nejlepší jsou imho druhá část od Shukou Murase (počátek pekla končící králem Minosem) a třetí od Jonga Sik Nama (počínaje obžerstvím a chamtivostí a duelem s Danteho otcem konče). Celkově však spíše zklamání a pocit nevyužitého tématu od počátku poplatného jen jako doplněk k video hře... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I never laid a finger on her, it was all you Dante. She must have been so... frightened. She didn't deserve it, her blood is on your hands friend. She screamed, but nobody came…“ Hříšný křižák se při své cestě devíti kruhy pekla zaštiťuje slovy jako spása, boží láska, odpuštění a milovaná Beatrice a přitom mu nejde o nic jiného než si znova sáhnout na ty její fantastické kozy. Vyhodit kotvy ve druhém kruhu u Chtíče a měl by věčný klid.. Styly animace se sice střídají, ale pořád připomínají pubertální ninja želvy, co prodělaly mutaci, repetitivnost bojů se začne po čase zajídat a diletantsky se chovající démoni působí jako odevzdané traviny ke kosení. Alespoň že ten Satan naznačil, že ho tam dole nepotřebujeme a vystačíme si sami.. Pokud se i třeba takto vzbudí zájem o Alighieriho dílo, jenom dobře.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Japonská koprodukcia sa nezaprie, na tieto jatky sa pozeralo celkom fajn, cítiť aj americkú stranu, všetko dokopy sa to však akosi bilo. Ani tak ani tak. Príbeh priamočiary, pianta fajn, ale mal som problém so spracovaním. Bolo to síce svižné, priamočiare, ale tá jednoduchá zápletka a niektoré medzery v scenári mi nedovolia dať viac. 70%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Drastické, temné, ponuré, gotické a predovšetkým neznesiteľne brutálne. Japonci pojali predstavu o fázach pekla svojím špecifickým spôsobom, ktorý ich úplne vystihuje. Dantovské peklo hodnotím vysoko, pretože najdôležitejšiu úlohu si splnilo - zo zobrazenia pekla a celého toho utrpenia mám ešte aj teraz husiu kožu a v tej konkrétnej chvíli ma zvierali všetky možné negatívne pocity. Dokonalá symbolika, dokonale vykreslenie ľudského utrpenia, dokonalé vychytávky v podobe diabolských bytostí, dokonale charakterizovaná postava hriešneho Danteho, jeho milovanej Beatrice a v konečnom dôsledku aj samotného diabla. Málo mi chýba k piatej hviezde. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný nekompromisně krvavý animák, který funguje jako předkrm k počítačové řežbě, ovšem neztratí se naštěstí ani jako film samotný. Temná atmosféra by se dala krájet, krve a mrtvých démonů je tu narozdávání. Animační stránka je taky bezchybná a ocenil jsem to střídání podob hlavních hrdinů v průběhů filmu. Skvěle to do filmu zapadá a vůbec to neruší. Jenom to tempo by mohlo být rychlejší a místy to PC hru připomíná trochu více, a opravdu si člověk představí to skákání z úrovně do úrovně.70% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Maso, krev, erotika, poezie a filosofie -> téměř bezchybná animace, která podtrhává snový (pekelný) vizuál snímku kombinovaná s parádními akčními scénami a dramatickým příběhem s chytrými dialogy - to je Dante´s Inferno, další z novodobých trendů, kdy se trademarkově udělá k očekávané konzolové pecce i film, který předchází jejímu ději. Nedávno jsme tu měli Dead Space, dnes je to Danteho peklo. Přívlastek An Animated Epic pak dělá animáku čest, protože on to epos opravdu je. Nasvědčují tomu nejen barvitá moudra a uchu lahodící dialogy, které mají hlavu a patu, ale i colorovitost devíti zón pekel, kterými se ošlehaný hrdina postupně "propracovává", a jež si mezi sebou rozdělilo několik režisérů. Dante by měl rozhodně radost, pokud by z klasického odkazu na manga styl nedostal epileptický záchvat! Atmosféra je prostě dokonalá, a rozmáchlost exteriérů spolu s barvičkami tomu všemu jen pomáhá. McTavish (What the fuck Am I doing here!!! aneb pleška z Ramba 4) zvládnul dabing na jedničku, a dost připomínal Gerarda Butlera, takže v tomhle já jsem spokojen. Na co nezapomenu je děsivá scénka s batolaty - jako vystřižená z počítačové Dead Space nebo Kiss: Psycho Circus - a úžasná ňadra krásné Beatrice v podání prvního z malířů. Na závěr se sluší hlasitě zvolat: "Jen více takových projektů, příště třeba k Alanu Wakeovi!" Beautiful. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

když pominu nechutné prznění světoznámého díla, co zbude? Křižák, kterému kdosi umřel a proto:... HURÁ, jde se do pekla! první kruh, druhý kruh.... a tak dále, v každém někoho zabije, navíc má průvodce kterého ani jednou doopravdy neupotřebí.... jednoduché, přímočaré a neefektní, kdyby stála za to alespoň složka soubojová, ale tu ostatní animované filmy zvládají lépe, dokonce i Šmoulové v ní mají navrch, když u nich zůstanu, tak atmosféra scén s Gargamelem je minimálně o padesát procent démoničtější a pekelnější než tady - smutné. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgie nemající daleko k temným fantastickým světům Hieronyma Bosche - to je animované Dantovské peklo. Velmi jsem se na film těšil a vskutku mě nezklamal. Ponuré putování plné temných obrazů, bolesti a gejzírů krve. Vina a trest, hledání odpuštění, neústupnost a pokora, pochyby a touha. Devět kruhů pekla, vypůjčených z Božské komedie, je sestupem na dno nejstrašnějších nočních můr. Film je postaven zejména na předvedení působivých scén z pekla doplněných výbornou hudbou. Stává se postupně spíše zážitkem pocitovým, byť hlavní hrdina svádí jeden boj za druhým. Nakonec je dobré oprostit se od literární předlohy a nechat se spolu s hrdinou a jeho průvodcem unášet pekelným vírem až k samotnému dnu propasti nebytí.... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Drzost, s jakou žluté opičky przní evropskou literární ultraklasiku, trumfne snad jen drzost, s jakou se jiné opice považují za lidi. Za tenhle paskvil bych autory poslal za původním, aby na vlastní kůži prošli svým peklem za tuhle svatokrádež. Na druhou stranu, když opustím své peklo detailů, jde o celkem podařený anime akčňák, který je navíc i výtvarně dost povedený. Některé obrázky jsou prostě super, hodně povedené, jiné méně, nicméně celek je přijatelný průměr. Děj nula, hudba ujde, celkem mírně nad průměr, skoro 4* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dosť dobre a predovšetkým drsné. Veľmi ma bavila kombinácia historickej drsnej fantasy s takmer shakespearovskými dialógmi. Miestami som sa v tom trochu strácal musím priznať a nebolo mi hneď úplne všetko jasne, každopádne je to slušná animovaná zábavka pre dospelých. 70% - 3* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Epická výprava do hlbín najdesivejších a najtemnejších kútov pekla v sprievode alegorickej postavy básnika Virgilia, pretkaná pasážami z Alighieriho textov a v súbojoch, spracovaní a podaní príbehu čerpajúca z videohernej adaptácie. Ktorá je však bohužiaľ len mierne nadpriemerná hororová fantasy s desiatkami monštier a démonov na naporcovanie. Film je podľa môjho názoru o trochu lepší, no i tak mu chýba väčšia hĺbka, duchovný filozofický a poetický presah Danteho textov a jeho pojatie. Vizuálne pomerne atraktívne, no narozdiel od Animatrixu či Batmana: Gothamského rytiera mi neustále zmeny animácie trochu vadili - vyslovene sa mi páčila len prvá (ktorá vydržala asi najdlhšie) a posledná (ktorá sa jej veľmi podobala). Celkovo nie také zlé, vlastne som dostal presne to, čo som pri takomto hodnotení očakával. 60% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Něco přes hodinku jsem zíral na počítačovou hru, kde se kdysi básník, dnes křižácký inhumátor Dante prosekává všemi devíti kruhy pekla. Bez ovladače poněkud nezáživné. ()

Reklama

Reklama