Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Není to klasika, ale popravdě řečeno kolik lidí jí četlo. Tento příběh je vytvořen aby i té většině, která knihu nčetla, byl klasický příběh naservírován nově. Ano trochu zlostné, krvelačné a uřvané. Jediné nad čím jsem polemizovala bylo to zda se jedná o katolickou propagandu či naopak. Nepokřtěné děti v pekle, jediné rozhodnutí, které vás navždy vrhne do pekla a stáhne na vás všechny hříchy?! Beatrice, která měla jít do nebe?! Vždyť upsala život ďáblu a měla nemanželský sex. Navíc jsem začla i o "peklu pochybovat". Pokud chce Lucifer aby lidé hřešili, neměl by je naopak v pekle hýčkat než trápit? Pro mě "film" k zamyšlení ()

Pugo 

všechny recenze uživatele

Slušná animovaná rúbačka, ktorá toho celkom veľa vyťažila z konceptu literárnej predlohy. Príbeh bol pre mňa osobne zaujímavý a pútavý, vykreslenie Danteho a jeho tragické činy sú super. Pri tomto snímku môžem fakt napísať, že dej sa nezastaví ani na chvíľu a stále sa niečo deje, väčšinou sa trhá na kusy, odrezáva, prepicháva atď. Animácia mi pripomenula tiež nedávny film na motív hry a tiež od EA Games a to Dead Space: Downfall. Dabing je celkom slušný, ohúril ma ale najviac hlas Grahama McTavisha, ktorý daboval Danteho. Ten by sa so svojim revom a krikom nestratil ani pri kráľovi Leonidasovi. A potešil aj Mark Hamill v role Danteho otca. Dúfam, že sa nikedy dočkáme aj sfilmovania, či už hraného alebo animovaného, typovo podobnej hry a to God of War, ktorá ma neskutočne blízko k tomuto filmu. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nevadilo mi, že starý námět pojali tvůrci v novém a drsnějším stylu. Líbil se mi vzhled pekla i monster, ale to je asi tak všechno. Během příběhu se 4x změní grafický styl animace a na konci je přímo odpudivá. Na konci už Dante opět nemá krk a brnění bylo vytvořeno spíše pro slona, než pro člověka. Na začátku příběhu vypadal jako normální smrtelník - na konci už funí jako kulturista zasypaný steroidy. Místo příběhu a poučení je zde primární pouze sekání hlav a říkat u toho drsné kecy. Na konci to už dokonce vypadá jako Naruto ve středověku. Anglický dabing je neposlouchatelný a působí nevěrohodně. Hnus a narychlo spíchnutá prasečina. ()

Haluzz 

všechny recenze uživatele

Alighieriho Dante jako dvoumetrová vazba čtvrtící kosou nenarozené děti? Ve filmu je možné všechno. Jakýs takýs základ z knih/y tu je, i se zbytkem kritiky vůči společnosti, církvi apod. ale udušen pod nánosem zbytečných flashbacků dovysvětlujících jednotlivé hříchy, logickými lapsy a plný neodůvodněných změn animačního stylu během vyprávění. Chápu, že je to JEN doprovod k PS3 mlátičce( chválím kreativitu brutálních scén i přímý záběr na vagínu) ale i ty souboje jsou nezáživné a v podstatě skončí ještě dřív než začnou. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborný nekompromisně krvavý animák, který funguje jako předkrm k počítačové řežbě, ovšem neztratí se naštěstí ani jako film samotný. Temná atmosféra by se dala krájet, krve a mrtvých démonů je tu narozdávání. Animační stránka je taky bezchybná a ocenil jsem to střídání podob hlavních hrdinů v průběhů filmu. Skvěle to do filmu zapadá a vůbec to neruší. Jenom to tempo by mohlo být rychlejší a místy to PC hru připomíná trochu více, a opravdu si člověk představí to skákání z úrovně do úrovně.70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jako předloha pro film sloužila kniha "Božská komedie" od italského básníka Danta Alighieriho, přesněji část knihy s názvem "Peklo", která vznikla v letech 1307–1308. Stejně jako ve filmu je i v knize hlavní postavou sám autor Dante. (Hannibal92)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama