Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná Babeta emigruje v roce 1940 před Hitlerem z Francie do Anglie. Tam si sežene práci ve vojenském štábu jako pomocná síla. Všimne si jí však velitel anglické tajné služby, protože je podobná milence jednoho německého generála, o kterého mají Britové eminentní zájem. Nabídnou Babetě spolupráci, ta souhlasí a je po náročném výcviku ještě s jedním mužem vysazena padákem zpět do své rodné Francie. (MVanis)

(více)

Recenze (11)

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Když pročítám první komentáře, tak mám pocit, že si tu pár lidí sedlo na pravítko :D Takže můj skromný soukromý názor - milá komendie, s nádhernou francouzsky žvatlající kráskou (kdo si nepustí film s originálním zněním se okrádá tak o 50% zážitku), díky které příští dárek pro moji přítelkyni bude uniforma. Komedie (chtěl bych podtrhnout slovo komedie!) o válce, tak jak to francouzi dělají - co německý důstojní, to homosexuál, co francouzský vojáček, to hrdina. Nakonec se Babetě všechno zadaří, jedna z nejlepších dvojitých agentek v historii (neví co je strach, neví co je to nebezpečí, neví totiž skoro nic) a rozhodně z nejpůvabnějších. Doufám, že filmu stále zůstane hodnocení 69% (hihihi) a filmovým kritikům pac a hubénku. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

BB zažívá ve filmu zajímavý přerod. Na začátku se o ní mluví jako o blbce a i se tak chová, později ale jako double agent jedná naprosto chladnokrevně a přemýšlí o krok dopředu. Jako komedie či válečný film je to ale trochu plytké, i když zcela neškodné, a vzhledem k přítomnosti již zmíněné krásky zcela koukatelné (brun jí sluší víc než blond). Viděno v originále s francouzskými a částečně anglickými dialogy, se slovenskými titulky. ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Vlastně velmi podobné českému Koljovi, protože spíše než o komedii jde o vymítání špatného svědomí. A tak Babeta svým konáním patnáct let po válce konejší spořádané měšťáky, kteří po celou válku kolaborovali s Němci, filmem o tom, že i i ta nejnaivnější dívka Francie zasadila Hitlerovi smrtelnou ránu, stejně jako Kolja udělal z Čechů švejkující disidenty, kteří ukazovali vrchnosti, jak je na ně krátká. Babeta i Kolja jsou tedy drogy opájející svědomí. Humor Babety je dětinský, až přihlouplý, jenže od BB nikdo víc neočekával. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mám v určitých oblastech filmové tvorby ještě poměrně velké mezery. Francouzské filmy jsou právě takový nedostatkem, ale ještě více to jsou filmy s Brigitte Bardot. Nevybavuji si, že bych s ní viděl jediný film. Jak jsem se vlastně k téhle ženě dostal právě v poslední době? Bylo to tím, že jsem psal svůj příběh na pokračování "Cesta" a přemýšlel jsem o tom, jaké postavy by se zde měli objevit. Právě BB mě velmi zaujala. Nevložil jsem jí do příběhu, alespoň prozatím, ale nějaké její filmy jsem objevil, tak jsem si řekl, že by bylo fajn se na nějaký podívat. Volba padla na komedii "Babeta jde do války". Francouzské komedie znám především v těch, kde hraje Louis de Funès, a tak jsem byl celkem zvědavý na něco jiného. "Babeta jde do války" není úplně ztřeštěná komedie v podání "Četníků", ale rozhodně jí mnoho nechybí k tomu, aby jí bylo podobným přízviskem možné nazvat. Film sází na to, že lidé mají rádi utahování si z války a hlavně z Němců, nacistů, ale také na to, že milují právě BB. Zápletka se točí vlastně jen kolem toho, že Babeta, naivní dívka, nebo se tak alespoň tváří, se dostává do války, v podstatě rovnou na frontu. Ne tedy proto, že by měla bojovat v zákopech, ale válčí spíše mezi vysokými hodnostmi. Stává se dvojitou nebo snad trojitou agentkou, i když sama je pořád věrná Francii. Zase na tom ale tak nezáleží, protože jde hlavně o to, jak si ji jednotlivé strany předhazují a ona, díky svému kukuči, může oblbnout všechny a nakonec pomoct té straně, která je samozřejmě proti gestapákům. Gestapo je zde zobrazeno jako tlupa imbecilů, Francouzi tu nejsou také jako velcí hrdinové, ale co si budeme povídat, těch tu vůbec není mnoho. BB všechny dostává svou krásou, a i když je vlastně katalyzátorem událostí, zároveň je loutkou. BB její naivitu budete věřit, protože její krása je prostě odzbrojující. Ten nevinný obličejík vám buď učaruje, nebo ne. Podle toho se bude odvíjet i vaše hodnocení filmu. Za mě je to spíše průměrná komedie, která má sem tam dobrý vtip, spíše konverzační než ty groteskního typu, ale jako celek je to jen taková jednohubka, která nemá příliš zásadní děj. V době vzniku měla asi větší dopad, i když vzniknout tak o deset let dřív, publikum zaujme ještě více. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/now-is-good-stand-up-guys-bourne-30.html ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jen hrdý národ si může dovolit zesměšnit své hrdiny. Babeta jde do války není žádný hrdinský epos, popisující útrapy nesmrtelného hlavního hrdiny. Babeta je příjemně hloupoučká legrácka, která si dělá šprťouchlata z gestapáků. Pravda, to se v té době nosilo mezi všemi zeměmi, které Hitler okupoval. Za zmínku stojí Bécaudova hudba, která se nespokojí s jedním hlavním motivem, ale nabídne jich hned několik. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama