Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme v době americké "prohibice", alkohol se do USA dováží ilegálně na lodích z Evropy a na jedné takové lodi pluje i Cornelius, dobrodruh a mořeplavec, který s touto lodí ztroskotá, přežije a ukryje se v Mexiku, kde si "šmelinařením" a podvůdky chce vydělat na novou loď. Osudovým se mu stane setkání skrze filmové plátno s krásnou herečkou Lindou Larue, okamžitě se do ní zamiluje a od této chvíle si v hloubi své duše a při jejích filmech vysnívá vztah mezi nimi dvěma.. Co však snem jest, dlouho jím nezůstane, neboť se s herečkou osobně náhodně střetává na opuštěné pláži a společně pak prožívají snovou romanci.. (LiVentura)

(více)

Recenze (32)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I když ve filmu hraje dvojitý sexy béčko, troufnu si říct že bez Lina Ventury by mě ten film moc nebral, ale tenhl chlapík umí snad i hovno proměnit v diamant. Jeho herecký kreace a obličejová mimika, to je fakt něco neskutečnýho, prostě umí, navíc i když je za kašpara a ocitá se v trapné situaci, pořád z něj jde chlapácký charisma jako z málokoho. Myslím si, že Lino si učinkování v téhlě groteskní hříčce dost užíval. Bohužel film jako celek je příliš zdlouhový a tak se spousty vtipných momentů ztrácí v naprosto nesmyslně přepálený stopáži. Nejvíc mě potěšila ta námořní honička na rumovým bulváru a samozřejmě konec. V koncích tenkrát mohli frantíci pořádat doučovací kurzy pro zbytek světa. ()

igi B.

všechny recenze uživatele

Hvězdně obsazená v rámci žánru nesporně divácky zajímavá kostýmně dobrodružná dobovka se spádem do taškařice a... A? A!!! - - - - - Mimo mísu: Místo komentáře si dovolím přidat sem můj příspěvek do směšného fora na webu >veřejnosrádní< televize, která uvedla místo filmu opět jak už zvykem zmršeninu! . . . Viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/10260340072-rumovy-bulvar/diskuse/odeslano#diskuse : "No, možná by páni mudrlanti bylo lepší, kdyby naše tzv. "veřejnoprávní" televize uváděla na tzv. "jiném prosotru" filmy pro náročnějšího diváka tak jak byly natočeny. Pro méně bystré je tím myšleno s původní zvukovou stopou a v originálním formátu obrazu. Samozřejmě doplněné o kvalitní české titulky. Nemuseli byste potom fňukat nad vašimi oblíbenými dabéry a dívat se na výřezy z ořezu filmového záznamu. . . . To by ovšem televizi veřejné služby nesměla ovládat hloupá kulturně ignorantská sebranka, finančně zaangažovaná všelijakými těmi dabingovými klany, protože o nic jiného (co se týče bezruchových zvukových zmršenin s hlasovými projevy pražské druhořadé herecké čudlárny nazývaných dabing) tu nejde. O ořezu obrazu v televizi jednadvacátého století už ani nemá cenu se zmiňovat. To už je hotová antikinematografická debilita! . . . Resumé? Nesledovatelné..." - - - - - (Poprvé nahlédnuto a nedohleděno /ano, těším se někdy na dvd/ 22.4.2012 na >prohipičním sprostoru< , prozatím nehodnoceno /84./, nekomentář zde jako pátý - 22.4.2012) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zvučné mená európskeho herectva a programové nasadenie na "umeleckom televíznom okruhu" čt2 na navnadili na pozeranie tohto jalového prohibičného macho romániku o láske pašeráckeho bitkára k odkvitajúcej herečke. K oblbovaniu más sa vždy používa notoricky známe heslo: "chlieb a hry", no toto nie je chlieb ani zdiaľky. Výplachový chliev v najhorších tradíciách komediálneho braku románskeho pôvodu 70. a 80. rokov. Vydávaného div nie za umenie, akonáhle sa v ňom objavila jedna - dve herecké hviezdy. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Interesantně poskládaná dvojka Lina a Bardotky....ti dva jsou úžasní.. Ve filmech Drsný chlapík a tady opravdu LV projevil velký komický um, někdy to ovšem trochu skřípalo co do vyznění. :-) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

S komediální nadsázkou podaný průřez americkou prohibicí a vším nelegálním, co tato marná snaha způsobila. Lino Ventura v malinko netypicky živočišné poloze, Brigitte Bardot v nejskvělejší formě. Jen humoru jako by vždycky v poslední chvíli ten poslední stupínek chyběl. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ech, proč se jen nemůžu zbavit dojmu, že tenhle film je strašná píčovina? Prvních 18 minut je supr a Lino Ventura mě taky bavil, ale ten zbytek, a především 37 letá zubatá Bardotka... Kristebože, navíc to samozřejmě ČT2 musela odvysílat v příšerném českém dabingu, což zabije i to trochu dobrého, co na tomhle filmu je. Nikdo mi nevymluví, že reprízování podobných slátanin na obrazovce ČT2 je dramaturgickým šlápnutím vedle, a osobně o tyhle polozapomenuté kraviny nestojím. Dávno se za nimi měl zavřít milosrdný příklop času, a ne je násilím tahat zpět na světlo do současnosti. Tenhle žánrově nezařaditelný stupidní spektákl mě iritoval snad úplně vším - celé je to tak odporně dějově rozplizlé, zdlouhavé a především nudné, že bych si opravdu hluboce přál vrátit zpět ty dvě hodiny mého života, o něž mě sledování této sračky připravilo. Spaste svoje duše a obloukem se tomu vyhněte jak můžete, dobře vám radím. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie s bezvadnými hlavními představiteli. Jen by nebylo tak úplně od věci ztrestat autora českého "dabingu". ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura je (námořní) kapitán. Má rád (svůj) život. Tj. lodě, ženy a chlast a to nejlépe vše najednou. Přesněji řečeno svou loď „Lady of my heart“, kterou (vy)koupil svou vlastní krví (to doslova), cizí ženy a rum a to s sebou (nejen v době prohibice) přináší nejednu komplikaci (resp.dobrodružství). Lino ale rád riskuje a k jeho štěstí ho „ten nahoře“ musí mít hodně v oblibě a tak nad ním (nejen) drží ochrannou ruku, ale „přihrává“ mu (k jeho spokojenosti a divákově radosti) božskou B.B. Ta tu funguje (především) jako ozdoba, přesněji řečeno zde vystupuje v roli, kde hraje tak trochu sebe samu, krásnou herečku L. Larue. Vskutku nádherná to ozdoba (dáreček), kdy (zejména v námořnickém), neznám chlapa, který by ji (ho) nechtěl „rozbalit“. Člověk při pohledu na ni plně chápe výrazy „omámených“ námořníků-pašeráků, kdy pašovaný alkohol místo na druhé lodi, končí (téměř) ve vodě :-) Pouze s jednou poznámkou. Slušně vychovaná dáma dobře ví, že špatné zprávy se říkají (resp. přijímají) mnohem lépe s plným žaludkem. ANO Brigitte, ten steak jsi měla nechat Lina v klidu dojíst. A „po(na)učení“ z tohoto snímku? Každý (dobrý) námořník (natož kapitán) musí umět vypít 10panáků v řadě, pořádně se poprat (o ženu), pomilovat ženu(y) a umět přijmout porážku. Jestliže jsem byl (během snímku) na vážkách mezi 3-4* ohodnocením, závěrečný spokojený úsměv Lina Ventury to jednoznačně rozťal. Boulevard du rhum je oddechovka (nejen) na Ne večer. Nic víc, ale zároveň nic míň. 70% p.s. a ano, naprostý souhlas. Vidět to v původ. znění, mám silný pocit (jsem si naprosto jistý), že mé rozhodování nad ohodnocením, by bylo dávno (před koncem) jednoznačně dané. Tak snad někdy příště........ ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Největší slabinu Rumového bulváru nespatřuji ani tolik v primitivním příběhu, jako spíše ve zdlouhavé stopáži. 135 minut na film spadající do kategorie čistě nenáročné zábavy je trochu moc i přesto, že se původně čistě dobrodružný příběh mění postupně na romantickou komedii, ba chvílemi nám sklouzne málem do muzikálu a hezké nápady to nepostrádá úplně ani v druhé polovině, která se jinak dost vleče. Brigitte Bardot působí občas trochu praštěně, ale jinak je zde v jedné ze svých posledních rolí před rázným ukončením kariéry překvapivě obstojná... nakonec i se všemi hvězdnými manévry, které k postavě hvězdy z filmového plátna 20. let prostě patří, byť v některých pasážích sama nedokáže film tolik utáhnout. Závěr s ní v kině s romantickým duetem na plátně patří k těm nezapomenutelným scénám, stejně jako z opačného soudka pánské soutěže v pití rumu na rychlost a výdrž, případně ještě drsnější pověstná hra na slepce před skupinkou ozbrojených mužů ve sklepě. Lino Ventura v podobných rolích charismatických dobrodruhů s tvrdou ránou v pěstí a současně duší romantika mě nesmírně baví, svůj výkon navíc obohatil nezvykle komickou polohou, která mu zde hodně sedla. Těší mě, že Robert Enrico tenkrát ještě do třetice něco s Linem natočil a vůbec mi nevadí, že po drsnějším Les grandes gueules a emocionálně vyčerpávějících Dobrodruzích pánové tolik odlehčili. Bavil jsem se, přesně kousek na jeden horký letní ušitý a jistě budu mít proč na něj v dobrém a s úsměvem vzpomínat. / Bavil jsem se opakovaně i při druhém zhlédnutí s odstupem pár týdnů. 80% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vzácná podívaná na herecké duo Lino Ventura, Brigitte Bardot ve vcelku průměrném dobrodružném snímku. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Videl som nejakú 90-minútovú lite verziu a neviem, či to bolo tým, ale ten film akosi nemal ani hlavu ani pätu a väčšinou som sa dosť nudil. U filmov s BB to nie je nič zvláštne, tie nikdy nespoliehali na kvalitný scenár, stačilo pár scén, kde bola viac alebo menej obnažená a cieľ splnený. Tu je aspoň jeden poriadny herec, Lino, no ani on nezachráni, čo scenárista a režisér domrví. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie z časů prohibice, kdy se alkohol (nejen zmiňovaný rum) pašoval na lodích. Jedná se o příjemnou, oddechovou záležitost, Lino Ventura v roli Cornelia, kapitána lodi, šarmantního svůdníka, zdatného pijáka a posléze po uši zamilovaného muže, se mi moc líbil. Za zdařilý závěr dávám čtvrtou hvězdičku. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Poměrně přijemný a roztomile naivní filmek zasazen do zajímave doby americké prohibice. Nicméně ta naivita přestavá být místy roztomilá a několik scén je naprosto debilních. Podíl na tom má hlavně Bardotka, která už tady nevypadá dvakrát skvěle. Má šilené účesy a její postava je jak z jiné galaxie (a ona ji tak hraje.) S Linem se k sobe moc nehodili a ani se zrovna nemuseli. Každopádně Lino tady hraje trochu jinak než obvykle, ale opět výborně. Předvedl velký komediální talent a jeho Cornelius mi byl sympatický. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně slabé. Respektive ono je to herecky celkem zajímavé, jsou zde použité různé formy kamery, ale to všechno jen proto, aby se Lino Ventura a BB mohli předvádět. Jiný smysl to moc nemá a ten jejich romantický příběh není z těch, po kterých byste skutečně vzdychali. Navíc z BB jsem měl pocit, jako že ji to ani nebavilo. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dobrodruh a Moreplavec, oceanoplavec a smelinar a paseracky bitkar a macho Vino Lentura sa zamiluje do akejsi vydojenej 40 -ky, ktora uz pomaly ale isto starne a ma zauzivane ritualy ktore nemieni opustit. Vydojenu 40 -ku tu hrala Brigitte Bardott, ktora rozhodne nebola skvela, mala k tomu poriadne daleko, a este par veci mi na nej vadili. No a na tomto vznikol film. Super, beriem. Viem, ze jestvuje aj zaner romanticka komedia, a tu je jedna z nich v plnej krase a kvalite. teda tej krase nepomohli ani tak kulisy ako exteriery. : 74 % ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Přeci jen jsem zvyklý u Ventury na lepší kousky. Cleková nálada filmu je fajn, ale příběh je přeci jen plochý, taková operetka. 60% ()

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

historická romantická freska, netradiční dvojka L.Ventura a B.Bardot, nákladná výprava, věrné kostýmy i masky, prostě klasický dobrodružný film s vůní exotických dálek a šuměním moře. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč má tenhle film tak nízké hodnocení. Je pravda, že příběh, jako takový hledá určité opodstatnění. Ale je to v podstatě série povídek, která nějaký ten celek stejně utvoří. Ventura je naprosto skvělý, to jistě. Místy je tohle spíše komedie, ale skvěle poctivě natočená. Například ty lodní bitvy, to je na tu dobu skvělá podívaná. V neobvyklé dvojici s Brigitte je tento film velmi vzácný. Ale žánrově??? Komedie, dobrodružný, akční? A v druhé půlce muzikál? ()

Reklama

Reklama