Reklama

Reklama

Vlčí mládě

(seriál)
Trailer
USA, (2011–2017), 70 h (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Jeff Davis

Hudba:

Dino Meneghin

Hrají:

Tyler Posey, Crystal Reed, Dylan O'Brien, Holland Roden, Colton Haynes, Tyler Hoechlin, Linden Ashby, JR Bourne, Melissa Ponzio, Keahu Kahuanui, Ian Bohen (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Vlčí mládě je napínavé drama o proměně a zakázané lásce současných teenagerů. Jde o svěží a odlišný pohled na stejnou látku jako ve filmu Školák vlkodlak z roku 1985 s Michaelem J. Foxem.
Šestnáctiletý Scott McCall, věčný outsider ignorovaný okolím, touží po alespoň minimálním uznání, které by jej vytrhlo z každodenní středoškolské anonymity. Když se jedné noci přidává v lesích k policejnímu pátrání po mrtvém těle, setkává se v temnotě s tajemným tvorem. Je pokousán a jen zázrakem vyvázne živý. Další den jej však ve škole čeká překvapení – z plachého outsidera se stane vlkodlak... a jeho život už nikdy nebude jako předtím.

PRVNÍ ŘADA (12 dílů) První, kdo na Scottovu proměnu přijde a vytrvale stojí při něm, je jeho nejlepší kamarád, spolužák a spoluhráč z lakrosového týmu Stiles. Ve městě se však objevují i další vlkodlaci a také nová atraktivní spolužačka Allison, k níž Scott nachází opětované zalíbení. Až později vyjde najevo, že celá její rodina patří k lovcům vlkodlaků. Scott se tak dostává do velmi ošemetné situace mezi nimi a nebezpečným „alfou", tajemným vůdcem vlkodlačí smečky, jehož kousnutí chlapcovu proměnu přivodilo. Protože se spolu s tím zázračně zlepšily i Scottovy tělesné vlastnosti a dovednosti, postoupí v lakrosovém týmu na místo druhého kapitána, čímž se stává trnem v oku dosavadního kapitána Jacksona, a ten dotěrně pátrá po původu Scottových úspěchů.

DRUHÁ ŘADA (12 dílů) Nový člen Argentovy rodiny přijíždí na Beacon Hills a Scott s Allison jsou nuceni i nadále tajit svoji lásku. Ve stejnou dobu je Derek Hale posedlý získáním síly jako nový Alfa a do své smečky přibírá nové členy, včetně čerstvě pokousaného Jacksona. Zatímco Derekovým cílem je získat Scotta do své skupiny, Argentova rodina začíná z Allison trénovat schopného lovce vlkodlaků.

TŘETÍ ŘADA (24 dílů) Studenti Beacon Hills High se vracejí z prázdnin, vztah Scotta a Allison skončil, a Scottův nejlepší přítel Stiles se společně s Lydií zapletl do detektivní práce. Lydia se mezitím vyrovnává s rozchodem s Jacksonem, který se odstěhoval do Londýna. Derek, Isaac a Peter zkoumají Alfa smečku, která přišla do Beacon Hills a unesla Boyda a Ericu. Isaaca, jenž byl také chycen, osvobodí neznámá dívka...

ČTVRTÁ ŘADA (12 dílů)
 Scott, Stiles, Lydia a Kira se stále vzpamatovávají z nedávných tragických ztrát a nastupují do nového semestru se starostmi, které jsou více lidské než nadpřirozené. Snaží se také pomoci své nové kamarádce Malie začlenit se zpět do společnosti.
Na scénu se v nové podobě vrací Kate Argent. Spolu s příchodem dalšího tajemného nepřítele známého jako Dobrodinec čelí celý Beacon Hills obrovské hrozbě. (AXN)

(více)

Recenze uživatele TomX2 k tomuto seriálu (5)

Série 1 (2011) (S01) 

Teen Wolf je pomerne dobrý a nápaditý seriál, ktorý ma baví. Jeden zápor tu ale je: primitívny scenár. Postavy sú nezaujímavé a každá z nich sa aspoň raz dostane do situácie, kedy sa divák chytí za hlavu kvôli ich počínaniu. Okrem toho je v seriáli veľa nevyjasnených vecí, veľa absurdností a nepôsobí vôbec reálne (to možno aj bol zámer, lenže ja mám rád reálnosť). Vcelku to je ľahko nadpriemerný seriál, cielený pre young-adult publikum. Priemer: 62% ()

Pilot (2011) (S01E01) 

Moc som od toho nečakal, ale zatiaľ to vyzerá na celkom zábavnú sériu. ()

Druhá šance (2011) (S01E02) 

Na hodnote prvého dielu, možno málinko lepšie. Neinteligentný (no inak fajn) scenár nahrádza zábavnosť a originálnosť. ()

Mistrovský plán (2012) (S02E12) 

Master Plan sa mi z druhej série páčil najviac, aj keď z priemeru ju už žiaľ nevytiahne. ()

Proudy (2013) (S03E07) 

Zatiaľ najlepší diel celého seriálu, ktorý mimo úžasnej hudby v poslednej tretine ponúka aj emocionálne orgie. Na plný počet to síce nie je, ale vyzerá to, že Teen Wolf sa uberá k niečomu lepšiemu, než je priemer. ()

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama