Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Za dávnou vinu platily Athény vládci Kréty krutou daň. Každých devět let přivážela loď mladé Athéňany do Krétského labyrintu, kde na ně čekala jistá smrt. Zdálo se, že tak tomu bude už navždy. Dcera krétského krále Ariadna se však z lásky odhodlala k záchraně jednoho z vězňů. Za přispění bohyně Pallas Athény dokáže Théseus zabít Minotaura, vládce labyrintu, a Ariadnina nit jej spolu s dalšími odsouzenci vyvede z obávaného bludiště. Théseus s Ariadnou odpouštějí Krétu, ale bozi jejich lásce nepřejí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Řecké báje si přímo koledují o to být zfilmovány, příběh Thésea a Ariadny si v papundeklech Barrandova vykoledoval tuto ani ne třičtvrtěhodinovou verzi. Velké plus jsou ty papundekly, které opravdu ztvárňují Krétský Knóssos, jak to je jen v limitech filmového studia možné. Tomáš Valík se statečně valí do labyrintu a tam bojuje s volem, potažmo býkem, ale co je neúplný býk, že jo, který by se, při správném vývoji událostí, měl stát jeho švagrem. Z vůle Bohů, konkrétně hodně ješitného a malicherného Poseidóna, se tak ani post mortem nestane. Zatímco Athéna byla důstojná, u Poseidóna Skřípala to skřípalo přímo tragicky. Z lehce divadelního přehrávání bych si vrásky nedělala, ale spousta věcí, třeba cesta obětí k labyrintu, zjevení Bohů na Naxu, milostné rozloučení Thésea a Ariadny, působí, jako by se to pokoušeli udělat špatné naschvál. Pokud to byl úmysl, povedlo se to skvěle. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Špatné. Přehnaně teatrální výkony, které nejvíc lezou na nervy u mladých herců a nepřítomná logika. Ten pokus o dramatičnost tomu už teprve podkopává nohy. A jako pohádka je to už absolutně nefunkční, chtěla bych vidět dítě, které by tohle bavilo. Půlhodinová ztráta času. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Silné kafe i na mne. Tohle přece nemohlo děti bavit. Marně přemýšlím, za co dát nějaké plus a napadá mne jen těch pár pokusů o efekty. Za ty peníze to být lepší ani nemohlo. Proto jsem s napětím čekal konec a byl jsem strašně zvědav na to, jak udělali obludu Mínotaura. Tedy, čekal jsem všechno, třeba jen blbou loutku na provázku, ale to, co jsem viděl… V čase 8:39 je řečeno jasně a zřetelně každých sedm let, ne devět, jak je správně.  10 %  ()

Phex 

všechny recenze uživatele

Některé věci jsou udělány zajímavě, třeba zjevování bohů a jejich zásahy do děje. V tom hlavním ale pohádka zklamala - boj s Minotaurem probíhá nepochopitelně bez jeho býčí hlavy. Asi nedržela... ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Hodně špatné. Borise Rösnera mám ráda, zde však nedostal žádný prostor. Látka je to dobrá, ale ústřední dvojice je velmi nepřesvědčivá. Hvězdu navíc za Janu Preissovou. ()

Nick321 

všechny recenze uživatele

Skvělé ateliérové zpracování jedné z řeckých pověstí. Výborné herecké výkony, obsazeno kvalitními herci. Jsem spokojen. :-) ()

Reklama

Reklama