Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V adaptaci Royal Shakespeare Company se dánský princ Hamlet (David Tennant) po letech studií v Německu vrací do rodinného zámku Elsinore, kde zjišťuje, že je jeho otec mrtev a jeho strýc Claudius (Patric Stewart) se stal králem. Co hůř, královnou a manželkou Claudia je nyní Hamletova matka Gertrude (Penny Downie). Později je Hamlet navštíven duchem svého mrtvého otce, který mu prozradí okolnosti své smrti a na svém synovi se tak dožaduje pomsty za spáchanou bratrovraždu. (Beatle)

(více)

Recenze (29)

1mArc0 

všechny recenze uživatele

Pôvabné, krásne spracovanie, ktoré vzbudí radosť. David Tennant si šľape svoje tempo, ako dobre pracujúce hodinky. Vrelo odporúčam a zakúpiť si v originálnom znení s titulkami, kto má lepšiu znalosť tak titulky nebudú potrebné.. Tu človek zistí, v čom spočíva rozdiel filmovou a televíznou tvorbou. Pocta Shakespearovi. /90%/ ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

co tady napsat? výborný Hamlet od Shakespeare, kterého mám ráda, všechny jeho předlohy jsou úžasné a právě Hamlet k tomu patří, je to jedno z mála děj, pro které mám slabost, hned po dalším úžasném díle Romeo a Julie, Určitě doporučuji se na tento film podívat, super. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Modernější pojetí klasické hry. Bohužel tvůrci mohli jít o kousek dál, takto zůstalo jen u kvalitního televizního zpracování. ()

whimsy 

všechny recenze uživatele

Dobrá adaptácia, ktorá dosť presne zachytáva atmosféru knihy (...smutné, chladné, izolované) a divadlo je tu cítiť v každom zábere. Pričom si plne užijete komickosť Shakespearovej drámy. Isteže, filmu sa dá vytknúť malá invenčnosť a práca s formou, ale aspoň z môjho pohľadu nejaké posúvanie filmárskych hraníc ani nebolo jeho cieľom. A ako kompletný záznam jednej z najlepších divadelných hier, aké boli kedy napísané, jednoducho funguje. No a David Tennant ako Hamlet možno nemá patričnú tragickosť, ale zato pôsobí nenútene vyšinuto, čo je poloha, ktorá mu neskutočne sedí. V súčinnosti so skvelými dialógmi mi k spokojnosti už asi nič nechýba. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 8/10 ... Vizuální stránka: 9/10 ... Soundtrack: 7/10 ... Didaktický potenciál: 7/10 ... Celkový dojem: 8/10. Jedno z nejlepších ztvárnění role prince Hamleta. ()

NiennaTasart 

všechny recenze uživatele

David Tennant a Patrick Steward na jedné scéně, to samo zračí vcelku kvalitní podívanou. Líbilo se mi neotřelé zasazení děje do jiné doby a pak samozřejmě výborné výkony Davida. ()

Isognomostom 

všechny recenze uživatele

Tahle filmovo-televizní verze mě zaujala hlavně kvůli D. Tennantovi a v podstatě to bylo moje první vážné setkání s Hamletem, protože jsem dosud neměla pořádnou příležitost na divadelní představení a kvůli škole jsem většinou místo scénáře četla jen shrnutí děje. Byť jsem měla české titulky, které nepoužívaly Hilského překlady, ale spíše modernější převyprávění, tak jsem si konečně uvědomila, jak zásadní a ohromně aktuální tahle 400 let stará hra je. A navíc strhující výkon hlavního hrdiny. Jsem naprosto nadšena a předávám dál své doporučení... P.S. Když sedí člověk téměř čtyři hodiny ve vlaku, tak se tříhodinový filmový kousek ztratí, a tento konkrétní smlsne, jako nic. :-) ()

Reklama

Reklama