Reklama

Reklama

Čas v Káhiře

  • Kanada Cairo Time
Trailer

Kanadská novinářka Juliette v podání uznávané Patricie Clarksonové se do Egypta původně vydala proto, aby zde strávila dovolenou se svým milovaným manželem Markem, který v oblasti pracuje jako diplomat OSN. Markovo nečekané pracovní zdržení na palestinském území v Gaze jí však svede dohromady s Tarequem, dlouholetým kamarádem jejího muže, který charismatického egyptského muže vyslal, aby Juliette vyzvedl, dělal jí na chvíli společnost a poskytl ochranu. Čím blíže se ještě před pár hodinami neznámí lidé poznávají, tím je oběma jasnější, že právě narazili na někoho, s kým by si přáli prožít mnohem více, než jen letmé setkání zakončené podáním ruky. Ale oboustranné překážky se zdají být až příliš velké... Cit a loajalita k přátelství a minulosti se poperou v koprodukčním romantickém dramatu režisérky Ruby Naddové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Procházka peklem, nabírání na vidle samotným Saddámem, strkání ananasu do prdele by byla oproti tomuhle filmu procházka nádherně ostříhnutým anglickým trávníkem. Cairo Time je jeden z těch slaďáren, na které neplatí pravidla romantického filmu. Hlavní dvě role nesklízí dva pohlední a nadějní ale jedna stará a vokoralá a jeden šarmantní, elegantní ale přistarší Egypťan. Jediný plus na filmu je pak ta mentalita, která ve filmu zapůsobí. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Škoda! Skvělé exotické prostředí, sympatický a charismatický Alexander Sidding, který ovšem nemohl zachránit film s nic moc scénářem, ve kterém sekundoval "leklé rybě" Patricii Clarkson... ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Příjemný kanadský film o ženě, která do Egypta přijede navštívit manžela a mezitím se nečekaně zamiluje do svého egyptského průvodce. Občas jsem se bohužel nevyhla pocitu, že se děj tak trochu plácá na místě a spíš než hlavnímu příběhu se věnuje stokrát viděným zvykům Blízkého východu. Jakmile se ale na scéně objeví společně Patricia Clarkson a Alexander Siddig, děj krásně plyne a nabere atmosféru. Jen moc nepřemýšlejte nad dialogy, ty totiž film po bližším prozkoumaní opravdu sráží. 6/10 ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ruba Nadda a jej LOST IN CAIRO. Alebo snáď až nechcená pocta Sofii a pocitu tak vzácnému a zásadnému, že niektoré veci (a stretnutia) sa dejú pretože sa majú diať. A nemať Patriciu C.a Alexandra S., šlo by o rýchlo zabudnuteľný film, kt.by mal maximálne parametre uhlopriečky zánovnej TV obrazovky. P.S. Inými slovami a smerom k janerybe, tu je leklá režisérka (a scenáristka) a nie Patricia. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Fajn motív, perfektná kamerka, možno ešte výdatnejší soundtrack, super romanca a MEGAexotika. A k tomu herečka, čo vždy má čo predať. Potrebujem ísť do iného obchodu??? Naprosto jedinečných 90%, shukran! ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Kanadská televizní zábava, která Vás po půl hodině začne nudit, protože celou dobu koukáte, jak se ta ženská v Egyptě neskutečně nudí. A to že si párkrát vyrazí s kamarádem svého manžela ji sice trochu potěší, ale divák usíná... 15% ()

frings 

všechny recenze uživatele

Takový milý film "o ničem". Myslím, že tu otrávenou paní by nerozparádilo ani deset Arabů! Ale jinak jsem si krásně zavzpomínal na chvíle, když jsem v Káhiře a v Gíze trávil několik dní. Jeden fakt je ten, že realita je tam opravdu jiná, než v tomto filmu, ale neberu mu to, měla to být romantika... ()

zdenur 

všechny recenze uživatele

Výlet do Káhiry. Ženská furt lozí po městě, chodí na kafe, volá starému, který na ni háže bobek protože má jiné starosti, jezdí autobusem, nakonec něco zkouší na svého průvodce a pak je konec. Nuda. ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak strašně špatný... Patricii Clarkson mám vesměs ráda, ale tady jí to absolutně nešlo. Jakoby to nebyla ani ona. Všechno bylo strašně nepřirozené, upjaté. A když už se chtěli zabývat egyptskou mentalitou, čekala bych, že se v tom pošťourají trochu víc. Tenhle film byl naprosto zbytečný. ()

^Rain^ 

všechny recenze uživatele

Od zacatku mi bylo jasne, ze film bude urceny, pro jinou cilovou skupinu, ale protoze mam Egypt jako takovy rad, neodolal jsem nazvu. Nechapejte to spatne, i ja se rad podivam na nejakou tu romantiku, ale tady tomu neco chybelo. Cele se to strasne tahne a popis deje se da shrnout do jeho nazvu (Cairo Time je opravdu vypovidajici). Pokud budete mit v prubehu projekce nahodou pocit, ze na vas jde spani, tak se tomu nebrante a klidne si zdrimnete. Po probuzeni (treba v 3/4) zjsitite, ze vam vlastne nic neuslo. Trochu mi take vadilo, ze Egypt vykresleny ve filmu je od reality na hony vzdaleny...za povoleni vlezt na pyramidy se ale musi delat ustupky, ze ano? ;-) ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Hmmm, malý film bez nějaké hluboké myšlenky či závažného sdělení (což v žádném případě nechápu jako negativum), zasazený do prosluněné horké Káhiry. Je pravdou, že scénář není žádné unikátní propracované dílo a zachycuje prostě pár magických, stereotypu zbavených, dovolenkových dní v životě ženy středního věku a samotářského sympaťáka. Cairo Time (jak už vlastně i název napovídá) si ovšem ani na nic ,,vyššího" nehraje a myslím, že rčení ,,může se to stát i vám" sem sedne dokonale. Ano, téma jedince ztraceného v cizí zemi už tu bylo mnohokrát. Nečekejte ani zajímavé vedlejší dějové zápletky, vše je podřízeno pouze sílícímu vztahu ona+on. Není to ani drama osudové lásky, která boří hranice, jen komorní příběh setkání dvou osamělých lidí, kteří se poddají síle okamžiku (to neznamená , že spolu vlezou na lože), i když bez jakýchkoli myšlenek na společnou budoucnost. Závěrečný odjezd hrdinky je nesentimentální a překvapivě intenzivní. K celkové realističnosti přispívají i milé civilní výkony Patricie Clarkson a Alexe Siddiga, ze kterého (jak je zvykem) sálá charisma na všechny strany. Velmi příjemný soundtrack. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Povedený nezávislý film pro dospělé vypráví o setkání dvou osamělých lidí ze zcela odlišných kultur. - V žádném případě nejde o hollywoodský romantický blábol, který směřuje jen a jen k sexuálnímu vyvrcholení. - Juliette je šťastně vdaná kanadská padesátnice, která se ocitne opuštěná v káhirském hotelu. Jejímu manželovi nedovolují neodkladné pracovní povinnosti v pásmu Gazy, aby se k ní připojil a proto požádá svého bývalého podřízeného, aby jí dělal průvodce městem. Šarmantní Tareq, který tráví dny v kavárně zděděné po otci, se s Juliettou pomalu sblíží. Vedle dobře vybrané dvojice herců - Patricie Clarkson a Alexandera Siddiga - hraje v tomto filmu hlavní roli i orientální krása Káhiry a kongeniální soundtrack. Uvěřitelný filmový příběh je určen dospělým divákům. Rozhodně nic pro teenagery. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Romantika pro starší a pokročilé! Skvělý Alexander Siddig a příjemná Pat Clarkson, jinak tam skoro nikdo nehraje, jen stafáž. Spíše cestopisné a žánrové obrázky z Káhiry a Egypta (vidět je jen to pěkné, špína se nevešla na plátno ani do scénáře). Dá se to vydržet... ()

Matt2626 

všechny recenze uživatele

Taká light love story s krásnou scenériou a úžasným klavírnym soundtrackom. Herecké duo mi zapasovalo ako výberom postáv, tak ich stvárnením. Len mi chvíľami prišlo, akoby sa režisér bál, bál sa riskovať, čo je škoda. Pozvoľné tempo celému snímku uberá na kráse. ()

botswana 

všechny recenze uživatele

Oddychovka na nedělní odpoledne, žádné větší ambice snímek ani nemá. Jedná se o klasický střet dvou naprosto odlišných světů, ale zatímco postava Alexandra Siddiga bude divákům sympatická, tak v případě jeho hereckého protějšku o nějakých sympatií nemůže být ani řeč. Asi padesátiletá, zachovalá redaktorka úspěšného magazínu přijede do Egypta, aby se svým manželem strávila dovolenou (připadalo mi, že vůbec poprvé vyjela mimo svoji domovinu), ten zde pracuje pro OSN a kvůli svým pracovním povinnostem musí svůj odpočinek odložit. Jeho žena je tedy ponechána o samotě na pokoji a vítá proto jakékoli rozptýlení. To ji poskytne bývalý spolupracovník jejího manžela, který jí se stane průvodcem, přítelem….Největším problémem filmu je to, že se tam vlastně nic neděje a v podstatě se nic nestane, takže divákovi zůstane jen zajímavá hlavní mužská postava, pár pyramid a příjemné prostředí. To jak celý příběh dopadne je podle mě ale největší Tareqova životní výhra (ale to mu dojde až později....) ()

Reklama

Reklama