Reklama

Reklama

Čas v Káhiře

  • Kanada Cairo Time
Trailer

Kanadská novinářka Juliette v podání uznávané Patricie Clarksonové se do Egypta původně vydala proto, aby zde strávila dovolenou se svým milovaným manželem Markem, který v oblasti pracuje jako diplomat OSN. Markovo nečekané pracovní zdržení na palestinském území v Gaze jí však svede dohromady s Tarequem, dlouholetým kamarádem jejího muže, který charismatického egyptského muže vyslal, aby Juliette vyzvedl, dělal jí na chvíli společnost a poskytl ochranu. Čím blíže se ještě před pár hodinami neznámí lidé poznávají, tím je oběma jasnější, že právě narazili na někoho, s kým by si přáli prožít mnohem více, než jen letmé setkání zakončené podáním ruky. Ale oboustranné překážky se zdají být až příliš velké... Cit a loajalita k přátelství a minulosti se poperou v koprodukčním romantickém dramatu režisérky Ruby Naddové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (20)

jane1106 

všechny recenze uživatele

Hmmm, malý film bez nějaké hluboké myšlenky či závažného sdělení (což v žádném případě nechápu jako negativum), zasazený do prosluněné horké Káhiry. Je pravdou, že scénář není žádné unikátní propracované dílo a zachycuje prostě pár magických, stereotypu zbavených, dovolenkových dní v životě ženy středního věku a samotářského sympaťáka. Cairo Time (jak už vlastně i název napovídá) si ovšem ani na nic ,,vyššího" nehraje a myslím, že rčení ,,může se to stát i vám" sem sedne dokonale. Ano, téma jedince ztraceného v cizí zemi už tu bylo mnohokrát. Nečekejte ani zajímavé vedlejší dějové zápletky, vše je podřízeno pouze sílícímu vztahu ona+on. Není to ani drama osudové lásky, která boří hranice, jen komorní příběh setkání dvou osamělých lidí, kteří se poddají síle okamžiku (to neznamená , že spolu vlezou na lože), i když bez jakýchkoli myšlenek na společnou budoucnost. Závěrečný odjezd hrdinky je nesentimentální a překvapivě intenzivní. K celkové realističnosti přispívají i milé civilní výkony Patricie Clarkson a Alexe Siddiga, ze kterého (jak je zvykem) sálá charisma na všechny strany. Velmi příjemný soundtrack. ()

vla_kor 

všechny recenze uživatele

Povedený nezávislý film pro dospělé vypráví o setkání dvou osamělých lidí ze zcela odlišných kultur. - V žádném případě nejde o hollywoodský romantický blábol, který směřuje jen a jen k sexuálnímu vyvrcholení. - Juliette je šťastně vdaná kanadská padesátnice, která se ocitne opuštěná v káhirském hotelu. Jejímu manželovi nedovolují neodkladné pracovní povinnosti v pásmu Gazy, aby se k ní připojil a proto požádá svého bývalého podřízeného, aby jí dělal průvodce městem. Šarmantní Tareq, který tráví dny v kavárně zděděné po otci, se s Juliettou pomalu sblíží. Vedle dobře vybrané dvojice herců - Patricie Clarkson a Alexandera Siddiga - hraje v tomto filmu hlavní roli i orientální krása Káhiry a kongeniální soundtrack. Uvěřitelný filmový příběh je určen dospělým divákům. Rozhodně nic pro teenagery. ()

Reklama

Florfila 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo tak strašně špatný... Patricii Clarkson mám vesměs ráda, ale tady jí to absolutně nešlo. Jakoby to nebyla ani ona. Všechno bylo strašně nepřirozené, upjaté. A když už se chtěli zabývat egyptskou mentalitou, čekala bych, že se v tom pošťourají trochu víc. Tenhle film byl naprosto zbytečný. ()

^Rain^ 

všechny recenze uživatele

Od zacatku mi bylo jasne, ze film bude urceny, pro jinou cilovou skupinu, ale protoze mam Egypt jako takovy rad, neodolal jsem nazvu. Nechapejte to spatne, i ja se rad podivam na nejakou tu romantiku, ale tady tomu neco chybelo. Cele se to strasne tahne a popis deje se da shrnout do jeho nazvu (Cairo Time je opravdu vypovidajici). Pokud budete mit v prubehu projekce nahodou pocit, ze na vas jde spani, tak se tomu nebrante a klidne si zdrimnete. Po probuzeni (treba v 3/4) zjsitite, ze vam vlastne nic neuslo. Trochu mi take vadilo, ze Egypt vykresleny ve filmu je od reality na hony vzdaleny...za povoleni vlezt na pyramidy se ale musi delat ustupky, ze ano? ;-) ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ruba Nadda a jej LOST IN CAIRO. Alebo snáď až nechcená pocta Sofii a pocitu tak vzácnému a zásadnému, že niektoré veci (a stretnutia) sa dejú pretože sa majú diať. A nemať Patriciu C.a Alexandra S., šlo by o rýchlo zabudnuteľný film, kt.by mal maximálne parametre uhlopriečky zánovnej TV obrazovky. P.S. Inými slovami a smerom k janerybe, tu je leklá režisérka (a scenáristka) a nie Patricia. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Alexander Siddig, ve filmu hrající Egypťana Tariqua, je rozeným Sůdáncem. (Conspi)
  • Drobnému incidentu s místními policejními orgány se nevyhnul ani samotná reřisérka Ruba Nadda, které společně s částí filmového štábu hrozilo zatčení. (Conspi)
  • Natáčení probíhalo v hlavním egyptském městě Káhiře po 25 dní za nesmírně náročných podmínek. Teplota místy dosahovala až 50 stupňů Celsia. (Conspi)

Reklama

Reklama