Reklama

Reklama

Escape from City 17

všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní
Kanada, 2009, 6 min

Obsahy(1)

Krátkometrážní snímek z rukou Purchase Brothers na motivy počítačové hry Half Life 2: Episode One, sledující příběh dvou členů Odporu při evakuaci z Města 17. (Saur.us)

Recenze (34)

JFL 

všechny recenze uživatele

Bez podkladu cele převzatého z Half Life 2 je to jen krátkometrážní béčkový akčňák (přestřelky od repetetivnosti zachraňuje jen pohyblivá kamera a dobrý střih, typické jsou lokality jako opuštěné domy a stojící vagóny na nádraží a nemohou chybět vypjaté schematické dialogy o ničem, které jen natahují stopáž mezi přestřelkami). S podkladem HL2 se k tomu jen přidává rozměr nadšenectví. Žádné vlastní nápady, nulová tvůrčí invence a fakt, že triky jsou výtečné, v dnešní době není ani v amatérské branži nic výjimečného, a tedy ani samo o sobě zasluhujícího pochvalu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Krátký a vlastně nic neřikající příběh, přitom ale dokonalá ukázka fandovského zápalu pro věc. Vizualizace světa Half Life je přinejmenším na amatérské poměry naprosto dokonalá. Snad po zhlédnutí Escape from City 17 dostane nějaký šikovný producent nápad a pustí se do nějakého celovečeráku. Tohle téma si to po všech těch Thorech a Kapitánech Amerika konečně zaslouží. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak tohle překvapilo, a to maximálně! Nabízí se neodmyslitelná otázka, a to jestli nás něco podobného čeká např. i jako seriál? Určitě bych nebyl jediný, kdo by hltal každý nový díl..! Atmosféra narvaná do několika minut je dechberoucí, téměř to vypadá jako těžce profesionální krátkometrážní film z dílny tvůrců Districtu 9. Natočeno ovšem prostými fanoušky! Half-life má již sám o sobě jako PC hra obrovský potenciál, mytologii a fanouškovskou základnu, a tento kraťas spletitou dějovou linii z tvůrčího týmu Valve poprvé rozvádí do hraného filmu. Mrazilo mě permanentně. Myslím, že za pár let tu máme celovečerák, který trumfne celou paletu letních blockbusterů. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Skvelý dvojdielny krátky film o dvoch rebeloch v City 17, ktorý PurchaseBrothers, stojacim napr. za originálnou rodinnou reklamou na Coca-Colu s lietajúcimi plechovkami, otvoril dvere do Hollywoodu. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak tohle lítalo kolem mě jako digitální kulky kolem vagónů... příběh prakticky žádný, bodycount nic moc, efekty slabé... netknutý polovičním životem dávám poloviční hodnocení: 50% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

To vážně nemá chybu. Geniální počin po Half - Life II a nastupující Episode One. Ve fanoušcích se bere více odvahy než by si člověk myslel. Ještě lepší než Beyond Black Mesa. Absolutně dokonalé. Jen už by to chtělo celovečerní film. Nemůžu se dočkat, až se nějaký tvůrce odhodlá. Tohle je přece jasný signál. Tak kde to vázne? 100% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Fan kraťas z prostředí HL2. Takový průměr, dovedu si v několikaminutovém formátu představit zajímavější akci (a herecké výkony), přesto neurazí. Třetí hvězdička za 'crowbar'. :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.2.2011 ~ První kraťas ze světa Half-Life 2, který ukazuje, že kdyby se chtělo, tak by to šlo! ~ Dva Kanaďané vytvořili kraťásek o útěku dvou členů odboje před jednotkami Combine mezi vlakovými vagóny, s na pozadí vyobrazujícími se Stridery a dalšími jednotkami. Je to krátké, na kraťas je to zbytečně ukecané, ale hlavně to ukazuje, že i za pár šupů lze vytvořit něco, na co fanoušci HL univerza čekají. ~ Nemusí být v ději Grodon, ani Alyx a další ze hry známé postavy, stačí vzít již vytvořený svět a děj zasadit do něj. Gordon přeci nebyl jediný, kdo bojoval. Odboj také pokládal životy a zatápěl jednotkám Combine. Tak na co stále Valve čeká? Fňuk... ~ Chlapci sice nazvali tenhle díl Part 1 s tím, že další budou následovat. Jenže to se psal rok 2009, nyní je už 2011 a kde nic, tu nic :( Prý stále v produkci. ~ V každém případě vkusně zasadili části ze hry (Citadelu, jednotky Combine, zvuky) do reálného světa a ač je poznat, že herní část není až tak reálná, je to stále lepší než nic! ~ Vidět můžete např. zde: http://www.youtube.com/watch?v=q1UPMEmCqZo ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Konečně!!! Takhle má vypadat Half Life převedený na velké plátno!! Spolu s ,,What´s in the box,, nejlepší konverze počítačové hry do sice krátkého, přesto nesmírně nadupaného filmečku. Jako zarytý Halfař, naprosto unešený tím, že to je vůbec hrané, dávám bez okolků maximální hodnocení a chci nášup...klidně v podobě seriálu i když myslím, že Valve si raději počká na opravdu kvalitní scénář pro film, než pro seriál!!! ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Zpracování působí neuvěřitelně věrně sérii. Fanoušci musí být v sedmém nebi, škoda, že nejsem fanoušek Half Life! ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Mnohem výpravnější než novější Beyond Black Mesa, ale míň mě bavilo. Na ty poměry, hlavně finanční, je to ale pořád skoropětka. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jak mi tohle kua mohlo uniknout, HL 1 dohrán 3x, HL2 dohrán 2x + obě episody 2x. Jestli se tohle dá nazvat amatérské video, chci sakra vidět co by tihle borci udělali s rozpočtem na celovečerák. Prostě paráda, bohužel když vás atmosféra téměř pohltí je konec :-( ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Naprostá zbytečnost. Jednu hvězdičku dávám jenom proto, že jsem Half Life kdysi hrála a docela mě to bavilo. Jenomže koukat, jak dva maníci s pistolkama pobíhají sem a tam a střílí příšerky, mě opravdu nebaví... 15% ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

HL2 jsem nehrál, zatím jsem pouze fanoušek jedničky. I přesto se mi zpracování líbilo a po 5ti minutách je vám líto, že je atmosféra utnuta. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Svět Half Lifu je mi velmi sympatický a rozhodně natočit seriál podle něj by byl úžasnej nápad. Ani né tak film jako seriál by mohl být opravdu atraktivní. Dokazuje to tento fanouškovský počin, který se nemá za co stydět. Teď už jen někomu dejte peníze a šup do natáčení!! ()

Reklama

Reklama