Reklama

Reklama

Z Lark Rise do Candlefordu

(seriál)
  • Velká Británie Lark Rise to Candleford
Velká Británie, (2008–2011), 35 h 41 min (Minutáž: 50–75 min)

Tvůrci:

Bill Gallagher

Předloha:

Flora Thompson (kniha)

Hudba:

Julian Nott

Hrají:

Olivia Hallinan, Sarah Lancashire, Julia Sawalha, Claudie Blakley, Fergus Drysdale, Martha Murdoch, Thomas Rhys Jones, Sophie Miles, Hope Yeomans (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Volná adaptace autobiografického románu Flory Thompson, odehrávající se v kraji Oxfordshire v druhé polovině 19. století. Mladá Laura (Olivia Hallinan) opouští vesnici Lark Rise, aby pomáhala své sestřenici (Julia Sawalha), poštmistrové v blízkém provinčním městečku Candleford. Z pošty, centra celého městečka, pak Laura pozoruje příběhy lidí a jako začínající autorka je pečlivě zapisuje. (Gurtha)

(více)

Recenze uživatele Gurtha k tomuto seriálu (1)

Z Lark Rise do Candlefordu (2008) 

Jedna vesnice, jedno městečko a spousta příběhů. BBC se drží toho, co jí opravdu jde, převést klasický (místy možná líný) příběh a přetvořit ho v podívanou, kterou si člověk nejen vychutná, ale bude se k ní chtít neustále vracet. Jednotlivé příběhy jsou nápadité, poprášené kouzelnou dobovou pověrčivostí a okořeněny dávkou toho správného anglického humoru. I když „hlavní“ postavou je Laura (skvěle vybraná a její kloboučkové kreace v první sérii jsou prostě úžasné), první a druhé sérii naprosto vévodí charismatická poštmistrová Dorcas Lane. V dalších sériích pak dostávají větší prostor i další postavy, vyzdvihla bych zvláště úžasnou Ruby Prattovou a samozřejmě nezapomenutelného Thomase. PS: Na první (vánoční díl) 2.série nekoukejte, pokud budete sami doma, nebo se alespoň pořádně zamkněte. ;-) ()

Reklama

Reklama