Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Zvlášť proto, že zrovna od Švédů jsem podobnou pálku nečekal. Musím říct, že současný trend naturalistických krimithrillerů z prostředí imigrantů či o střetu dvou (sub)kultur/podsvětí (měkkosrdcatého západu a drsného Balkánu, potažmo Blízkého východu) se mi moc zamlouvá, viz též À bout portant, ale třeba i Taken. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Dospělejší švédský Bony a klid? Jo proč ne, příběh jednodušší a předvídatelný, ale vadilo mi to? Myslím že ne. A Holder resp. Joel Kinnaman totálně boží *:+* Skvělý taky Dragomir Mrsic. Fakt jsem měl podobný pocit u trilogie Pusher a Madse Mikkelsena, když jsem ho kdysi "objevil". Doporučuju všema deseti resp osmi z deseti a těším se na zbylé 2 díly. *:+* ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle trilogie mě od počátku zjištění, že existuje, nesmírně lákala. Proto jsem si na ní udělal čas a pustil jsem se do prvního dílu, který je zároveň i tady a na IMDB nejlépe hodnocen. Samotný příběh by nebyl zlý, hlavní postava je ale tak protivná, až to hezký není. Snob Nor, co chce žít líp, než si zaslouží a proto se dostane tam, kam se dostat po zásluze má. Nejkrásnější na tom celém příběhu bylo to, že ačkoliv je film Švédský a všecko se odehrává ve Švédsku, tak v něm je minimální množství Švédů. To stojí za zvážení, zdali ještě ve Švédsku jsou Švédi a nebo jestli už Švédi nejsou spíš Noři, Bulhaři, Srbové nebo Arabové, jako v tomhle filmu. Každopádně nehledě na debilní kameru a arogantní hlavní postavu, byl bych spokojen. Ale bez toho by zase nebyl takový, jaký je. Osobitý. U mě ale za tři hvězdy. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tak trochu zklamání. Začne to skvělým útěkem z vězení, o kterém se Michaelu Scofieldovi může jen zdát, ale pak se začne kecat a kecat. A já mám tyhle "kecací" filmy rád, jenže když čekáte spíše akci a dostane se vám drama… zkrátka, jste zklamaní a čekáte, kdy se něco začne dít. A v tom přijde skvělý konec. Zkrátka jako na horské dráze. Na začátku a konci jste nahoře a říkáte si, že to je bomba, ale mezitím se nudíte a myslíte si, že umřete nudou. 60 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

PENÍZE JSOU REÁLNÉ. TEĎ JE TŘEBA ZEPTAT SÁM SEBE, JESTLI TO PŘIJMOUT, NEBO SI MYSLET, ŽE TO TROCHU SMRDÍ..... /// Mlaďas J.W. má na účtu dvě kila, ale je chytrej a mohl by vydělat na globálním ekonomickým průseru. Aspoň si to myslel. Jenže osud chtěl, aby svůj život spojil s Araby, Srby a Albánci – tedy lháři a podrazáky, co se modlí každej k jinýmu bohu. Dlouho – vlastně furt se v poklidu vypráví, důraz se klade na charaktery, ukázat motivy a důvody...atd, atd. Decibely ohromí jen při návštěvě nočního klubu (nikam nechoď!, furt píšu o filmu!). Všechno se podřizuje a připravuje pro hodinu ,,H“, kdy se charaktery dají ,,do pohybu“. NEMYSLI SI, ŽE ZNÁŠ LIDI, SE KTERÝMA PRACUJEŠ! Film o drogové mafii zdlouhavě ukazuje, že ,,BÍLEJ KŮŇ“ nikdy černý stádo nepovede. Leda že by..... . Zbytečně DLOUHÉ, ale ZAJÍMAVÉ, možná až psychologické vyprávění, které určitě v závěrečná půlhodince – když řada předem naplánovaných i nešťastných příhod graduje, nabídne nadprůměrný filmový zážitek. Jestli čekáte americkej popcorňák – tak tohle ti kluci ze ,,severu“ netočej. Jejich filmy a příběhy jdou jinou cestou! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nechci čekat na americkej remake. 2.) Jmenuji se Michael Scofield a chci se naučit zdrhnout z vězení. 3.) Pracuju pro Abdulkarima. 4.) Zjistím, proč nekupovat psa od Albánců. 5.) Chystám se podnikat s klukama z Arábie a tichými společníky jsou Albánci (slyšet je jen několik Srbů). 6. Jsem bílej kůň osedlanej přičmoudlým jezdcem. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme možno počuť okrem švédskeho aj španielsky, srbský, anglický či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)
  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama