Reklama

Reklama

Děs za zdí

  • Česko Oko dítěte (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Režisérská dvojice Danny a Oxide Pangovi jsou i u nás známí vynikajícím hororem Oko (2002), v němž kombinovali originální zápletku s typickými motivy asijských hororů. V případě jejich prvního 3D snímku využívají všechny tradiční motivy žánru od podivného místa, přes postupné odhalování nadpřirozena, až po tradiční „duchařské“ rekvizity. Skupina teenagerů kvůli nepokojům v Thajsku neodletí do Hong Kongu, ale provizorně se ubytuje v místním hotelu. Zanedlouho však někteří z nich zmizí a Rannie společně s kamarádkami odhalují temnou pravdu. (Febiofest)

(více)

Recenze (34)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trapná asijská duchárna, kde nefunguje pořádně skoro nic. Prvních dvacet minut jsem ještě doufal, pak se přes holky převalila mlha a konec... Nejlepší ze všeho je hudba, pokud nepadají hrnce a netříská se do klavíru. Vskutku nestrašidelný film se směšnou příšerkou (tu masku měli z hračkářství?). Vůbec s blížícím se koncem stává se z tohohle rádoby bubu komedie. Ani jsem netušil, že v Thajsku mají hmotné duchy, co by vás klidně uškrtili holýma rukama - tak to je blábol! Asi na filmy s duchy na nějakou dobu zanevřu, pokud se budu chtít alespoň trochu bát. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Námet síce neopozeraný , no s látkou sa hriešne a zbytočne plytvalo. Keby sa toho chytil Lynch , alebo Cronenberg , snáď by to dopadlo lepšie. 3 páriky sú kôli demonštráciám nútené užiť si Bangkok dlhšie , ako mali v pláne.Ubytujú sa v podivnom hotely , kde im domáca holčina vyrozpráva jeho podivnú históru. Keď sa počet ubytovaných začne zmenšovať , špina pomaly začína vyplávať na povrch. Je to v prvom rade rodinná dráma ( ak ale ešte stále neulietaš na rozcuchaných aziatkach a zelenkavom , následne červenkastom osvetlení tmavých chodieb) a až potom duchárčina . Za všetkým hľadaj ženu , no v tomto prípade aj PSA ! ) Neopotrebovaná idea , no jej debut som si predstavovala s ďaleko väčšou voltážou. Snímok ale drží hlavne záverečná 30 minútovka ( nie za nejaký robustný frightfest , ale za zloženie celého puzzle obrázku) . P.S. To fantazijné inferno pri pohľade z okna -tak to bolo silne umelohmotné . ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

The Child´s Eye používá asi všechny žánrové propriety, které jsou pro duchařské horory nutné, ale přesto vůbec nefunguje. Důvod je podle mne dvojí - zaprvé velmi špatní herci, zadruhé velmi špatná hudba. A jenom taková poznámka pod čarou: bojím se psů, bojím se dětí, ale zdejšího křížence mezi psem a dítětem jsem se nebál, ačkoli jsem se o to usilovně snažil... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Bratia Oxide a Danny Pangovci nechávajú postavy zo svojich hororov s obľubou blúdiť po desivých imaginárnych svetoch či dimenziách, mne sa však zdá, že aj oni dvaja sa na svojej filmárskej ceste zamotali kdesi v bludnom kruhu neinvenčnosti, viackrát použitých nápadov a otrepaných postupov či trikov. Je zrejmé, že títo dva hongkongskí maníci už majú svoje najlepšie režísérske roky za sebou a sotva sa už od nich dočkáme niečoho výnimočného. Child's Eye tiež balansuje iba niekde na hranici priemernosti, vďaka scénam so psohlavcom to však u mňa aspoň na tri hviezdy tesne vydalo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem v 3D, ale silně pochybuji, že by to zážitek z filmu nějak výrazně ovlivnilo. Nebo zážitek.........nemyslím si, že by mě 3D nudilo míň. Tohle se zkrátka Pangům nepovedlo a nefungovalo tady skoro nic atmosférou počínaje, herci konče. Párkrát se ukázala nezaměnitelná asijská sinalá dívka a jednou jsem se trochu lekl. Snad první film této dvojice, u kterého jsem si občas musel pomoci zrychlováním. 10% ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama