Reklama

Reklama

Děs za zdí

  • Česko Oko dítěte (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

Režisérská dvojice Danny a Oxide Pangovi jsou i u nás známí vynikajícím hororem Oko (2002), v němž kombinovali originální zápletku s typickými motivy asijských hororů. V případě jejich prvního 3D snímku využívají všechny tradiční motivy žánru od podivného místa, přes postupné odhalování nadpřirozena, až po tradiční „duchařské“ rekvizity. Skupina teenagerů kvůli nepokojům v Thajsku neodletí do Hong Kongu, ale provizorně se ubytuje v místním hotelu. Zanedlouho však někteří z nich zmizí a Rannie společně s kamarádkami odhalují temnou pravdu. (Febiofest)

(více)

Recenze (34)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

The Child´s Eye používá asi všechny žánrové propriety, které jsou pro duchařské horory nutné, ale přesto vůbec nefunguje. Důvod je podle mne dvojí - zaprvé velmi špatní herci, zadruhé velmi špatná hudba. A jenom taková poznámka pod čarou: bojím se psů, bojím se dětí, ale zdejšího křížence mezi psem a dítětem jsem se nebál, ačkoli jsem se o to usilovně snažil... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tak tvorcovia slávnych hororov The Eye a Re-cycle nám opäť predviedli svoj talent a opäť sršia originalitou. Tentokrát tu máme okrem dlhovlasého ducha ešte jednu, o niečo zaujímavejšiu príšerku. V prvej polovici sa toho veľa neudialo, ale bolo tam niekoľko vydarených ľakačiek a pekných efektov, ktoré nenápadne predpovedali, že sa fakt máme na čo tešiť. A je to naozaj tak. Čím viac sa horor blížil k svojmu koncu, tým to bolo napínavejšie. Taktiež som spokojný, že myšlienka "temného" sveta z môjho obľúbeného Re-cycle ostala zachovaná aj tu. Odporúčam, užil som si :) ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Námet síce neopozeraný , no s látkou sa hriešne a zbytočne plytvalo. Keby sa toho chytil Lynch , alebo Cronenberg , snáď by to dopadlo lepšie. 3 páriky sú kôli demonštráciám nútené užiť si Bangkok dlhšie , ako mali v pláne.Ubytujú sa v podivnom hotely , kde im domáca holčina vyrozpráva jeho podivnú históru. Keď sa počet ubytovaných začne zmenšovať , špina pomaly začína vyplávať na povrch. Je to v prvom rade rodinná dráma ( ak ale ešte stále neulietaš na rozcuchaných aziatkach a zelenkavom , následne červenkastom osvetlení tmavých chodieb) a až potom duchárčina . Za všetkým hľadaj ženu , no v tomto prípade aj PSA ! ) Neopotrebovaná idea , no jej debut som si predstavovala s ďaleko väčšou voltážou. Snímok ale drží hlavne záverečná 30 minútovka ( nie za nejaký robustný frightfest , ale za zloženie celého puzzle obrázku) . P.S. To fantazijné inferno pri pohľade z okna -tak to bolo silne umelohmotné . ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trapná asijská duchárna, kde nefunguje pořádně skoro nic. Prvních dvacet minut jsem ještě doufal, pak se přes holky převalila mlha a konec... Nejlepší ze všeho je hudba, pokud nepadají hrnce a netříská se do klavíru. Vskutku nestrašidelný film se směšnou příšerkou (tu masku měli z hračkářství?). Vůbec s blížícím se koncem stává se z tohohle rádoby bubu komedie. Ani jsem netušil, že v Thajsku mají hmotné duchy, co by vás klidně uškrtili holýma rukama - tak to je blábol! Asi na filmy s duchy na nějakou dobu zanevřu, pokud se budu chtít alespoň trochu bát. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Režisérům šlo asi víc o 3D efekty, než o kvalitní příběh s kvalitními dialogy a mnohdy si nevěděli rady, co tam dát, aby vyplnili čas, tak natahovali zbytečně scény a to je na tom to nejhorší. Trochu snaha napodobit Nenávist, ale ani to se nepovedlo. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení z Hong Kongu, čekal jsem daleko horší horor. Sice jsem se nelekl snad ani jednou, ale scény mě bavily a vyhovovaly mi. Child's Eye je nadprůměrná duchařina, která svým stylem nezklame. Musím sice uznat, že pár slabších chvil se najde, ale jako celek funguje dobře. Hrozně mi vadil pes, herci občas a chvilku cloumání děje... 5/10 = 55% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 3/10 Atmosféra 4/10 Efekty 6/10/// PLUS: jednoznačně skutečnost, že to je natočeno ve 3D, i v tom klasickém rozměru ve kterém jsem film viděl je to hodně patrné, působí to zajímavě, bavilo mě tyto efekty vyhledávat a sledovat, atmosféra občas zapůsobí, nějaké lekačky tu taky najdeme MÍNUS: to je ale asi tak vše pozitivní na tomto snímku, nejhorší je všudypřítomná nuda, nebál jsem se, ani jsem se krom zmíněného nebavil, nechápal jsem postavy a ani jsem nechápal co se jim vlastně děje, proč se jim to děje, ani nebylo vysvětleno jak, že by nějaké nadpřirozeno, duchové, mno měl jsem v tom víc zmatek než jasno./// Shrnutí: Rozhodně se plánuji víc zaměřit na Hongkongskou, Thajskou či jinou asijskou kinematografii. Narážím na skutečnost, že mě lekačky všeobecně moc nebaví a někdy nepomůže právě ani pro mě zajímavé a neokoukané herecké obsazení, prostředí, mentalita tvůrců apd. Tak snad příště uvidím něco kvalitnějšího./// Celkem 37%/// ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Kde sú tie časy keď som bratov Pangovcov považoval za jedných z najlepších v tom čo robia? Pri spomienke na ich dokonalú a pre mňa najoriginálnejšiu a najstrašidelnejšiu ducharčinu The Eye mi aj teraz naskakujú zimomriavky. Dokonca aj pokračovanie oka srší originalitou a kvalita je tiež vysoká, lenže to bolo pred pár rokmi... teraz je to iné. Z Pangovcou sa stali obyčajný rutinéri a keď netočia remake vlastného filmu s Nicolasom Cageom, tak kujú veci akým je aj The Child's Eye in 3D. Na začiatok musím pochváliť to, že ich film má opäť originálny nápad, ale aj ten je okorenený veľkým množstvom klasického klišé, ktoré vidieť v každej priemernej ducharčine. Tu zrejme niekto zaspal dobu, pretože biele(či inak sfarbené) a dlhovlasé postavy leteli asi tak pred piatimi rokmi a teraz už nikoho nezaujímajú. Danny a Oxide si zrejme mysleli, že s tým môžu uspieť, keď budú diváci všetko vidieť v tretom rozmere... fail. Ďalšie voľne pokračovanie skvelého filmu je žiaľ úplne zbytočné, nudné, a záverečné vysvetľovanie vôbec nefunguje a snaha o napodobnenie tzv. iného sveta z Re-cycle doslova a do písmena bolí. Film sa snažil len zviesť na mene slávnej jednotky a keby tak nerobil, ani by som o film nezakopol, pretože už z traileru bolo cítiť, že to nedopadne dobre. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Thajka v láku naložená, v boudě Goro vrčí, povila ho mrtvá žena, divák hrůzou chrčí.“ Objednat si v thajském bistru Hot dog a očekávat v rohlíku párek vepřový, tomu říkám optimismus. Dtto v thajském hotelu U Supa hledat ve skříni ramínka, zkoušet spočítat štěnice a vyhlížet zajímavý horor. OKÉNKO HOSTELU: [][] Firma: Pang&Pang, s.r.o. [] Kamerový systém: 3x Oko, nefunkční. [] Recepční: Omnibus a jeho čtyřnohý pomocník, Goro, lidský pes[] Kuchař: chromý maniak Chuen, dělající psí kusy. Doslova. [] Pokojová služba: tři sirotci, raťafák Žlutý Azor a jeden duch ducha mdlého, s kompulsivně obsedantní poruchou imrvére šoupat židlemi. [][] Vrže to, ale jen slabě. Goro leze po podlaze a místo aby nás strašil, sám kňučí strachy a diváci se sice bojí, ale jen o pejsánka Azora, kterého půl filmu dusí v náručí hysterka Rainie. Casting: Hledáme 5 mladých Thajek s dlouhými černými vlasy, ideálně paterčata. To aby měl divák v postavách co největší bordel. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

A bratři Pangové opět ukazují že mají kvalitní scénář a že umí udělat atmosféru ale prostě neumí celej film udržet. Ze začátku jsem byl celej natěšenej že se budu po dlouhé době bát, ale prd. Až na tu atmosféru se tu nění čeho bát. Ani scéna kdy duch 5x něco řekne a pak se rozeběhne na ženskou nezapůsobila, byla už okoukaná z jejich filmu Oko. A to byla asi jediná scéna která mohla vystrašit. Atmosféra působila celkem dobře ale prostě jí to kazilo mnoho věcí, jako strašně ukřičený herci. Konec byl celkem zajímavej a monstrum mezi dítětem a psem vypadal dobře, ale na to si musíme počkat těch 90 minut. Upřímě už nevěřím že Pangové udělají aspoň průměrný horor. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Bratia Oxide a Danny Pangovci nechávajú postavy zo svojich hororov s obľubou blúdiť po desivých imaginárnych svetoch či dimenziách, mne sa však zdá, že aj oni dvaja sa na svojej filmárskej ceste zamotali kdesi v bludnom kruhu neinvenčnosti, viackrát použitých nápadov a otrepaných postupov či trikov. Je zrejmé, že títo dva hongkongskí maníci už majú svoje najlepšie režísérske roky za sebou a sotva sa už od nich dočkáme niečoho výnimočného. Child's Eye tiež balansuje iba niekde na hranici priemernosti, vďaka scénam so psohlavcom to však u mňa aspoň na tri hviezdy tesne vydalo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem v 3D, ale silně pochybuji, že by to zážitek z filmu nějak výrazně ovlivnilo. Nebo zážitek.........nemyslím si, že by mě 3D nudilo míň. Tohle se zkrátka Pangům nepovedlo a nefungovalo tady skoro nic atmosférou počínaje, herci konče. Párkrát se ukázala nezaměnitelná asijská sinalá dívka a jednou jsem se trochu lekl. Snad první film této dvojice, u kterého jsem si občas musel pomoci zrychlováním. 10% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

( POZOR !! OBSAHUJE SPOILERY !! ) "Pokud ho chcete znovu doopravdy vidět, musíte se zbavit té své nenávisti !! Jen tak budete moct odejít z tohoto světa !!" Rozhodně nemůžu říci, že by Děs za zdí platil za vyloženě špatný film, byť se odehrává vinou okolností v podobě thajských nepokojů, kdy je skupinka teenagerů nucena čekat na uklidnění situace a následně i kýžený odlet svého letadla, vlastně na jednom místě, v ne zrovna vábně vyhlížejícím hotelu, který samozřejmě tvůrcům skýtá nesčetné možnosti, i příběh jistě patří mezi ty dost originální, nicméně film očividně trpí špatným budováním atmosféry, která sice místy při některých scénách, zejména těch, které spíše spadají do žánru fantasy, opravdu děsí, ale od bratrů Pangových by znalý divák čekal maličko víc.. Závěrečných dvacet minut ve mně vyvolává naprosto protichůdné dojmy, byť dodává snímku značnou nečitelnost, Pangové si tu s předvídateností vytírají okázale prdel, jednomu opravdu vyráží dech zajímavé předfinální rozuzlení, trapný rádoby dramatický konec, kdy tvůrci brnkají na dojemně romantickou strunu, však rozbíjí celý předchozí dějový oblouk na padrť, když trio maminka / duch, dítě / pes a otec / řezník samouk postupně umírá, aby se mohlo shledat na onom světě !! Navíc to laciné animované inferno v mých očích shazuje celý film ještě více, a na tom nic nemůže změnit ani velmi slušná kamera Dechy Srimantry, byť ta tmavá stylizace s rudými filtry nemůže dnes již nikoho překvapit, ani parádně znepokojivý soundtrack Permsitha Payonta.. Mimochodem ta již zmiňovaná maska babyhybrida mi dost silně připomínala tu použitou v Aničce s lískovými oříšky..;) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z hororovej tvorby bratov Pangovcov, z môjho pohľadu ani jeden ( samozrejme okrem OKA ) neprekročil priemer. Tóny tohto (ne)strašidelného diela sa menia z kadenciou dieťaťa udierajúceho bezhlavo do klavíra. Nemá to rytmus, tempo a ani drajv. Má to hlavne nudy na rozdávanie. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Hongongská variácia na japonské horory sa nezdarila....Zmutovaný pes s dieťaťom vyznieval skôr smiešne než desivo. A príbeh, nech sa snažil akokoľvek, nedokázal navodiť primeranú atmosféru a zimomriavky s tým spojené. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina hongkongských teenagerů je na výletě v Thajsku. Již se mají vrátit domů, ale kvůli nepokojům je uzavřeno letiště, a oni musí strávit několik nocí v jednom z místních hotelů. Už při první večeři jim připadá, že je na hotelu něco zvláštního, ale nekladou tomu větší pozornost. Ale pak pár z nich zmizí... Mno nevím, zápletka sice není originální (kolik už takovýchto hotelů s temným pozadím bylo?), nicméně snaha se autorům upřít nedá. Ale musím přiznat, že mně tento horor ani nebavil, ani neděsil, prostě nevyvolal u mne žádné pocity. Sice jsem jej nakonec dokoukal, ale pět minut po závěrečných titulcích jsem měl v hlavě téměř prázdno - jediné co si z filmu pamatuji, je nějaká psí zmutovaná potvora, ale protřelého diváka už něco takového nemůže postrašit... ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Nechápu jak tohle souvisí s hororem OKO z roku 2002. Tohle byla naprostá nuda s (NE)originálním příběhem,scény vůbec nebyli děsivé a díky rádoby ,,efektům" vypadali prazvláštně a celkově to nedávalo smysl(snad mnohem chaotičtější než japonská série JU-ON,jen s tím rozdílem,že tohle se odehrává chronologicky což je tedy opravdu síla). Herecké výkony byly nepřirozené a režie špatná(vše tak umělé a bez jiskry). Jediné co stojí za řeč je ,,zápletka" s těmi psy-ovšem provedení je hrozné... Tung ngaan se jen snaží přiživit na již zmíněném filmu... 25% ()

Reklama

Reklama