Reklama

Reklama

Amanda Knoxová: Vražda v Itálii

(TV film)
  • Velká Británie Is Amanda Knox Guilty?
Velká Británie, 2014, 57 min

Režie:

Andrea Vogt

Hrají:

Amanda Knox (a.z.)

Obsahy(1)

2. listopadu 2007 byla v Itálii nalezena ubodaná mladá britská studentka. Z její vraždy byla obviněna mimo jiné i její spolubydlící Amanda. Je vinná, či nevinná? V italském městě Perugia, malebném jako obrázek, byla k smrti ubodána jednadvacetiletá studentka univerzity v Leedsu. Po hrozivém nálezu těla Meredith Kercher začalo pátrání po jejím vrahovi. Italský soudce nakonec shledal vinnou z vraždy americkou studentku Amandu Knoxovou, společně s jejím italským přítelem. Jenže Amanda Knoxová vystoupila v ranní televizní show s tvrzením, že rozsudek není správný. Je vinná? Je nevinná? Amanda Knoxová: Vražda v Itálii je prvním dokumentárním filmem natočeným po vyřknutí rozsudku a tým, který sledoval celý případ od úplného začátku, v něm předkládá důkazy pro a proti Amandě Knoxové. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Případ Amandy Knox šel ve své době zcela mimo mě a dostal jsem se k němu až teď zcela náhodou. Jak ale vidno z tohoto dokumentu, budu se mu muset věnovat více a podívat se na další informace. Protože mě to dost zaujalo. Nejsem policajt ani soudce, ale z toho co jsem měl možnost zde vidět a slyšet si myslím, že se v tom domku prostě skutečně zvrhly sexuální hrátky zkouřené mládeže a došlo k tomu, k čemu došlo. Nejvíc si však myslím, že pochybila policie při obstarávání důkazů a přehlídnutí několika stop, které už jim prostě potom soudce neuznal. Ale jak jsem řekl, neznám více podobností, než které mi zde byly nabídnuty. No a tady hodně zaúřadoval střih, protože těch 57 minut je sakra málo. Je mi ale divné, že tři soudy a další odvolání pokaždé rozhodli jinak. Je skutečně Amanda jedním z vrahů, nebo jen oběť medií a neschopných policajtů stejně jako její bývalý přítel a ten černoch? No nevím bylo by to moc náhod najednou… ()

MMJ 

všechny recenze uživatele

Amanda Knoxová je nevinná! Chudák holka, takhle jí zkazit život protože s ní bydlela.. Chtěla si dodělat školu a žít klidný život, kvůli soudům už nemůže ()

Evny 

všechny recenze uživatele

Dokument je poměrně dobře natočený. Nevýhodou je otevřený konec a neobjasněnost celého případu. Knoxová tvrdí, že je nevinná a důkazy jsou opravdu matoucí. Dokument naznačuje, že jsou Knoxová a její přítel vinni, ovšem důkazy, které mluví proti nim, nejsou zcela průkazné. Dokument tím ztrácí na zajímavosti, za což nemohou dokumentaristé, ale vývoj událostí. Jde vlastně o poměrně aktuální dokument o světoznámém případu, ale co z toho... ()

Reklama

Reklama