Reklama

Reklama

The Lady and the Reaper

  • Španělsko La dama y la Muerte
Animovaný / Krátkometrážní
Španělsko, 2009, 8 min

Roztomilá babička na sklonku života už vyhlíží ten okamžik, kdy se opět setká se svým zesnulým mužem. Její původně poklidný odchod na onen svět ale poněkud komplikuje egoistický snaživý doktor a jeho sexy team sestřiček, kteří si prostřednictvím jejího života na vážkách porovnávají svaly se smrtkou. Pochopitelné je, že naší babičce nakonec dojde trpělivost. (Arbiter)

(více)

Recenze (68)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Smrt ! Co je smrt ? Muška jenom zlatá, která za večera kol tvé hlavy chvátá. Adolf Heyduk měl samozřejmě na mysli štěstí, ale právě tím může pro někoho býti smrt, která konečně přichází, aby nás odvedla za našimi milovanými. Romantické, do té chvíle než Vám na hrudi přistanou elektrody defibrilátoru a životem cizích lidí posedlý lékař Vás nevytrhne zpět do bezútěšné reality. Málokdo ví, že Dama y la muerte je inspirován skutečným příběhem Američanky P.D. Jamesonové (1870 - 1947), která byla v roce 1947 38 x defibrilována chirurgem Claudem Beckem (1894 - 1971) v rozmezí jedné jediné hodiny, vše nakonec dobře dopadlo, pacientka zemřela v utajení a Claude Beck ještě téhož roku na první pokus resuscitoval pomocí defibrilátoru čtrnáctiletého chlapce a díky tomu defibrilujeme až do dnešních dnů. Nadmíru zábavný kraťas potěšil a za titulkovou scénu razím pátou hvězdu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Vtipné, originální, zajímavé a mohla bych použít řadu dalších přídavných jmen a synonym, ale myslím, že pro představu to stačí. Celý souboj mladého herkulovského doktora obklopeného čtyřmi sestřičkami, které vypadají všecky stejně asi jako v Pokémonovi všechny sestřičky Joy, a smrťáka snažícího se dostat starou babku na druhou stranu /což by chtěla i ona/ je prostě hilarious. No a co se týče konce? Babka zaválela :) ()

Reklama

Abiosis 

všechny recenze uživatele

*TEN+TÁ+TO* Smrť si raz príde po každého. Niekedy je to však aj naopak a smrteľník si prichádza po smrť. Téma je to vážna, spracovanie zase humorné. Tento krátkometrážny film je groteskou pozostávajúcou z mnohých gagov a stvárnením pripomínajúcou časy nemých grotesiek plných naháňačiek, zveličených charakterov, neuveriteľných zápletiek a prehnaných reakcií. Tak sa na jednom mieste stretávajú a navzájom si súčasne prekážajú vetchá starenka odhodlaná umrieť, ženami obdivovaný "macho" doktor odhodlaný zachrániť umierajúceho za každú cenu a Smrť prichádzajúca si po to, čo jej právom patrí. Zistíme však, že aj taká Smrť má len jedny nervy. Verdikt v 1 vete: Do peknej grafiky odetý zábavný príbeh rýchleho tempa a dynamických strihov. 30.11.2010 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I ty nejlepší úmysly se někdy můžou setkat s nevděčnou reakcí, a tak snaživý doktor s celým týmem usilovně bojuje o život staré dámy, která netouží po ničem jiném, než dostat se na onen svět, aby od ní následně dostal pořádnou pěstí. Černý humor, který jako by vypadl z hraného seriálu Mrtví jako já, jenom tempo a ztřeštěnost odpovídá stylu animované americké grotesky. Vtip, nadhled a dynamika. Celkový dojem: 80 %. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Formou grotesky zpracované žertování na velmi černé téma aneb jak to vidí Španělé, když se těžce nesympatický doktor ála Johny Bravo přetahuje se Smrťákem o život stařenky, která se chce konečně sejít se svým zesnulým chotěm. K tomu hraje hudba jako vystřižená z Burtonovy Corpse Bride, což zřejmě nebude úplně náhoda. Celkově vzato po technické stránce perfektně zvládnutý snímek, jehož námět je jistě zajímavý, ale pointa už tak skvělá není. Nejlepší atmosféra je v první minutě. Ode mě 70% - btw byl to jeden z nominovaných na Oscara za krátký animovaný film, rok 2010 ovšem v ohledu zlatých plešounů ovládla Logorama (což nechápu;)). ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film získal ocenenie na španielskych Goya Awards v kategórii najlepší krátky animovaný film. (lilina133)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama