Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klidná a mírumilovná komunita ležící v Kanadském Domíniu je rozrušena příjezdem zraněného a zapáchajícího amerického kovboje, známého jako Montana Kid, který je hledán pro údajnou vraždu sedmi mužů. Později se vesnice dozvídá, že jeho pravé jméno zní Sean Rafferty a že nezabil sedm můžu, ale rovnou jedenáct. Situace se zhorší poté, co Sean nastoupí do místní milice. Hledán armádním lovcem odměn, který je již na jeho stopě, vyzývá místního neozbrojeného kováře, Jacka Smithe, na souboj ve stylu Divokého západu. (Luteka)

(více)

Recenze (20)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá pohodová komedie, s nádechem westernu, u které je škoda, že je tak krátká. Městečko je plné podivínů, kteří sou zábavní a vyjukaní když vidi Amerického pistolníka a pistollník je z nich taky slušně rozhozený. Sice to neni ničím výrazný a humor mohl být trochu odvázenější, ale i tak sem se dobře bavil. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

takové nenápadně milé a vtipné, až mě to zaskočilo .. moc dobře jsem se bavil .. podívejme na ty Kanaďany, dokáží si dělat legraci dokonce i sami ze sebe a to je super, že se neberou tak vážně .. výborný námět, pohodový výsledek .. dobré a trefné obsazení každé, i té nejmenší role .. a jako bonus okouzlující : Sienna Guillory … ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tenkrát na Severu.Tohle přirovnání se k tomuto filmu hodí , protože se netradičně odehrává v kanadských končinách a tím jeho vyjímečnost prakticky končí. Do kanadského zapadákova zavítá hledaný americký pistolník a desperát známý jako Montana Kid (Paul Gross), který se zpočátku chová ke svému okolí nepřátelsky, ale v hrudi mu bije dobré srdce a v hlavě mu kvete myšlenka, že se musí změnit a přestat zabíjet. Výsledkem tohoto prozření je, že sice vyzve místního dobráckého kováře hromotluka (Tyler Mane) na pistolnický souboj, ale nakonec ho nezabije, začne si s pohlednou vdovou (Sienna Guillory) a vyřídí si účty s lovci odměn, kteří mu jdou léta vytrvale po krku. Jenže musím konstatovat, že je to všechno utahaná nuda, protože ve scénáři se pozapomnělo na nezbytné přestřelky, honičky na koních a dynamický děj tolik charakteristický pro tento žánr. První hodinu se skutečně skoro nic nestane a jedna přestřelka v závěru výborný film nedělá. Na druhé straně Paul Gross coby hodný desperát nějaké to charisma má, Sienna Guillory sem perfektně pasuje a kamera často vykouzlí nějaký ten romantický záběr na malebnou krajinu jako z pohlednice. Jen kdyby se přidalo více akčního děje tak to mohlo být mnohem lepší. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadá celkem neohrabaně a prostředí je takové prazvláštní (to by bylo v HIMYM vtipů na Kanadu...), nicméně když děj malinko postoupí, tak se rozjede poměrně známá šablona příběhu o přeměně člověka skrze pohledy a přístup ostatních a tady to opět funguje. Film rozhodně neurazí, mě dokonce dosti pobavil, líbila se mi hudba, Gross sice vypadá jako pako v těch vlasech, avšak vizuál zachraňuje překrásná Sienna :-) Westernových komedií a obecně westernů není příliš v poslední době a dle mého názoru je to škoda, protože to prostředí a ta doba pořád mají co nabídnout. Jsem tedy rád za každý přírůstek. Zábavné, občas humorné, romantické a hrající na společenské a lidské hodnoty. 7/10! ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako klasická kovbojka s nádherným divokým západem, drsným hrdinou (kterému to věříme). Děj je bohužel čim dál tím víc předvídatelnější, jednoduchý a hloupoučký. Na to do jaký pohádky to sklouzne se tam zabíjí štěně. Měli si to vybrat mezi drsnou kovbojkou jako byla Open range + např. humor, nebo od začátku to brát jako rodiný film. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama