Reklama

Reklama

Svět vynálezů Wallace a Gromita

(seriál)
  • Velká Británie Wallace and Gromit's World of Inventions

Obsahy(1)

1. díl:
Wallace a Gromit představují složité stroje a vynálezy z celého světa. Prozkoumají zázraky přírody a vynálezy, které inspirovala.

2. díl:
Wallace a Gromit zkoumají záhady související s okouzlením člověka letem. Představí podomácku zhotovené kosmické rakety a jetpacky i moderní pružné vesmírné skafandry vyvinuté NASA.

3. díl:
Prostřednictvím vynálezů se podívejte na dějiny života v domácnosti, od domácích robotů ze 40. let a podivných humanoidních sluhů až po špičková zařízení šetřící lidskou práci.

4. díl:
S Wallacem a Gromitem prozkoumejte, co stojí za vynálezem neviditelných plášťů a za existencí včel odhalujících bomby. Podívejte se na nové způsoby přístupu ke světu pěti smysly.

5. díl:
Wallace a Gromit se ohlížejí za vynálezci, kteří vzali bezpečnost do vlastních rukou. Zaměří se na katapultovací sedačky a odhalí noční můry týkající se zdraví a bezpečnosti.

6. díl:
Wallace a Gromit zkoumají nejneuvěřitelnější a nejpodivnější vynálezy v oblasti dopravy. Podívejte se, zda je možné přejít řeku pomocí umělohmotného pytle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným podobným pořadům se z mého pohledu nejedná o nic nijak zvlášť zajímavého ani inovativního, navíc Wallace a Gromit, to není zrovna můj šálek kávy.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit v roli moderátorů představujících mnohdy tak pozoruhodně zvláštní objevy, vynálezy a zlepšováky, až si často říkám, nejde-li o jeden velký fór. Ale prý nejde. ()

Reklama

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Umíte si představit lepší dvojici moderátorů populárně naučného pořadu o všemožných vynálezech než je Wallace a Gromit? Asi těžko, co? Každná z šestice epizod je tematicky zaměřená na jedno odvětví, například vynálezy související s lety (ať už do vesmíru nebo prostým odlepením se od země), "zlepšováky" pro domácnost (robot okopírovaný z Čaroděje ze země Oz - navíc stejně nepraktický - nemůže být náhoda) a podobně. Pořad je odlehčován jednak fórky naší modelínové dvojice, jednak vypointovanými slovními hříčkami komentátorů, ale taky výběrem pěti "nejpovedenějších" výtvorů na téma dané epizody. Doufám, že budou další díly, nevyužít takový potenciál by byla ohromná škoda. ()

otaznick 

všechny recenze uživatele

Původně jsem očekával nějaký sestřih Wallacových vynálezů, ale ve skutečnosti se jedná o nový populárně naučný pořad, ve kterém jsou Wallace s Gromitem průvodci. Naštěstí se s tímto formátem BBC popasovala celkem vkusně. Pokud se smíříte s tím, že animované sekvence nehrajou první housle, tak můžete očekávat hravý mix nových vynálezů a poznatků proložených skeči slavné dvojky. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tie ich vynálezy proste zbožňujem aj keď nefungujú väčšinou tak ako majú sú originálne, vtipné a kľudne by som niektoré prijala i v mojej domácnosti :) ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama