Reklama

Reklama

Únosce

Singapur, 2010, 98 min

Režie:

Kelvin Tong

Scénář:

Kelvin Tong

Hudba:

Joe Ng
(další profese)

Obsahy(1)

Ah Huat je chudý, životem se protloukající taxikář, jejž už před lety opustila manželka a zbyl mu jen syn Wei Siang. I o toho jej však chce jeho bývalá žena připravit a vzít ho s sebou do Austrálie. V den svých narozenin jde Wei Siang se svým kamarádem, synem z bohaté rodiny, do nákupního centra hrát počítačové hry. Tam je však omylem unesen místo svého bohatého kamaráda. Když to únosce zjistí, požaduje po Ah Huatovi do 36 hodin milion dolarů, jinak jeho syn zemře. Tak začína Ah Huatův neúnavný závod s časem, ve kterém obětuje všechno, aby peníze získal. (Raztubyl)

(více)

Recenze (21)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hoci mam vyhrady voci niektorym momentom, kedy scenaristi patovu situaciu vyriesili "zachranou na poslednu chvilu" stale ide o velmi dynamicky natoceny film. Napatie od momentu unosu takmer do zaverecnych titulkov je pritomne neustale a dej sa vyvija vzdy po vytazeni urcitej, na dany zaner typickej situacie zas o krok dalej a obsahuje tak i par prekvapivych momentov. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je vážně Pecka!! Thriller s velkým T a nejlepší únosový film,co jsem za poslední dobu viděl! Neskutečně znepokojivé,drsné,chytré,nápadité,tempo filmu je šíleně rychlé,funguje i humor je zde VŠE! Akorát to nebylo tak brutální,jak zmiňuje Flipnic,každopádně velká spokojenost. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Fakt špičková, drsná akční jízda spadající někam do"sub-sub-subžánru" o únosech, dodávání výkupného na určité místo, neustálé telefonáty přes mobil apod. Každopádně tenhle film je nejlepší, jaký jsem z tohoto ranku viděl. Naprosto chladný kriminálník unese místo syna milionáře jeho kamaráda ze školy, který je syn chudého a povalečského taxikáře. I tak po něm žádá výkupné milion dolarů. A zde je perfektní to, co všechno hlavní hrdina filmu udělá pro získání výkupného a do jakých extrémních situací se dostává. Tento film je postaven na dokonalém hereckém projevu Christophera Leeho, který se jako tatík dostává do šíleného tlaku. Ani nepamatuju, že bych viděl film, kde je na hlavního hrdiny kladen tak strašný psychický tlak a protože hlavní hrdina není žádný superman, sledujeme celou řadu jeho neúspěchů o získání syna, šílené, ale realistické záchvaty vzteku, beznaděje, lítosti atd. Ale celý film se drží a vždycky se znovu a znovu zvedne ze země a jde si pro syna ... Film nemá jedinné hluché místo, je to jízda od začátku do konce, perfektní herecké výkony opravdu překvapují, násilí je zde až na zarážející úrovni (nedoporučuju slabším povahám a lidem, kterým nedělá dobře násilí na dětech, zde se unesené děti opravdu nešetří ...), ... film není tak promakaný scénářem a nešlape jak hodinky, ale na duhou tranu představuje všechny postavy jako lidi plné citu a emocí, tím se stává divákovi mnohem bližší a sympatičtější, ale také krutější a syrovější ... Naprostá pecka!!!!! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý thriller. Má dosť dobrý príbeh o taxikárovi, ktorému nešťastnou náhodou unesú syna, keďže sa priatelí so synom bohatého muža a únosca si ich pomýli. No aj napriek tomu sa únosca rozhodne využiť situáciu a od chudobného muža žiada veľké výkupné a tak taxikár urobí všetko preto, aby svojho syna zachránil. Spracovanie je na tom dobre, síce tomu chýba nejaká výnimočnosť, ktorá by tento film výraznejšie odlíšila od mnohých podobných, ale aj tak som spokojný. Dej je väčšinu času dostatočne zaujímavý, získalo si ma jednanie otca, ktorý skúša skutočne netradičné a nepríjemné metódy na získanie peňazí, postava únoscu je zase poriadne surová, takže sa otcovi nedá nefandiť, dobre je na tom aj menšia línia s manželkou bohatého muža a navyše sa to celé nesie v svižnom tempe, takže žiadny výraznejší problém tu nie je. Čo sa týka akcie, tak sa tu očakávane nič výraznejšie nenájde, ale zase pár naháňačiek poteší a ani záver nesklame. Herecké obsadenie je bez problémov, hlavný hrdina je sympaťák, nesklame ani jeho syn, postava únoscu je pre potreby filmu viac než ideálna, keďže nemá zľutovanie a ani tých pár zvyšných postáv nie sú zlé. Réžia a technická stránka sú len úplne priemerné, určite sa z toho dalo získať aj viac, či už lepšie fungujúce napätie, ktoré je výraznejšie len v pár scénach alebo ešte doladiť vizuál, ale až na tú zbytočnú záverečnú zrážku ani v ničom neurazia. V rámci tohto typu sa nájde aj mnoho zaujímavejších filmov, ale aj tak nemám dôvod dávať horšie hodnotenie, bavil som sa nadpriemerne a nie je tu žiadny zápor, ktorý by mi výraznejšie prekážal. 71% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dobrý a napínavý. Překvapivě téměř bez pokusů o typickej ťamanskej (ne) humor. Nervydrásající tempo a celkem dobře hrající aktéři. Délka tak akorát přiměřená na podobnej film. Pro mě osobně jedno z posledních docela nečekaně dobrých Azijských překvapení. A pak, že to nejde! Když se chce, všechno jde.80% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

O únosoch som toho videl dosť, ale Ázia dokáže aj 100 krát videné niečim oživiť, preto som filmu dal šancu. Celkom to šlo , niektoré momenty boli dobré,ale charaktery postáv boli skôr iba načrtnuté a dôraz sa kládol skôr na napätie a akciu. Už tradične dobre rozbehnutý film zabrzdí zbytočný pokus o zdramatizovanie a akčnosť za každú cenu. Keď už mám konečne peniaze, tak si od zlosti nabúram jediné auto, ktorým môžem odísť??Celý záver mi nesedel a ani nevadí, že hlavný hrdina iba niekoľko hodín po odobratí obličky bojuje ako William Wallace...60%. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ja čumím, koľko energie ma chlapík bez obličky a bez spánku! No, dve hviezdičky udeľujem za záporáka, akého som vo filme ešte nevidel !! Toto bol jeden neuveriteľný zmrd, ktorý išiel iba tvrdo a bezcitne za svojim cieľom a ešte k tomu pekne vychcano, že to dokonca vyčerpávalo aj mňa za monitorom. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Nebýt mírně řečeno dementního konce a věčně uřvaného otce neschopného zachránit svého syna řvoucího neustále Ahuho, šlo by o poměrně kvalitně zvládnutou filmařinu. Takto se bude muset film spokojit s třemi hvězdičkami, řečí procent 65%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kde je můj syn ??" V případě Únosce šlo o moje první rande se singapurským filmem jako takovým !! ;) A jako v případě jakéhokoliv jiného prvního rande i zde to probíhalo stejně, na jednu stranu jsem se opravdu moc těšil, ale také na mě doléhala nervozita a strach ze zklamání !! ;) Co když se mi nebude líbit ?? Co když mi nebude mít co říct ?? Co když to bude trapné ?? Jakou si budu muset najít výmluvu, abych to ukončil dřív ?? ;) Kupodivu na mě tahle kulervoucí jízda Kelvina Tonga, režiséra a scénáristy, udělala veliký dojem už od samotného začátku.. Hned od prvních minut, kdy mezi námi přeskočila jiskra, jsem z ní nemohl odtrhnout oči, visel jí na rtech a se zájmem hltal každičké slovo..;) Tak jako každá, která si je vědoma svých nedostatků, zde zejména v podobě některých ne zrovna smysl dávajících či realitě odpovídajících maličkostí, mezi něž operace ledvin bez jakékoliv rekonvalescence či opravdu bleskový prodej bytu prostě patří, snažila se je, vždyť jsme na prvním rande, velmi obratně skrýt, nebo alespoň od nich odvést moji pozornost tím, že mi naopak svoje přednosti strčí až pod nos.. Musí mě přece nějak okouzlit !! No, ne ?! ;) Tak činí i Kidnapper svým zběsilým tempem a schopností vyšroubovat napětí do pořádných výšek a tam se zuby nehty snažit udržet až do finále, kde snímek graduje až neuvěřitelně, svojí syrovostí, kdy se bez servítků nezdráhá třeba páchat ne zrovna hezké věci na dětech, a především naprosto excelentním hereckým výkonem Christophera Leea, který je v roli totálního loosera tak věrohodný, že mu prostě i díky té vše zžírající emocionální centrifuze, na níž se, když už nic jiného, milující otec ocitá, uvěříte úplně cokoliv !! Neváhám mu tohle představení sežrat i s navijákem, když na něm prostě vidím, cítím, že on zkrátka musí uspět, protože Siang je už vlastně to jediné, co má !! A jak to naše rande tedy dopadlo ?? Skvěle !! Já jsem opravdu nadšený, parádní příběh bez hluchých míst, strhující tempo, výborné Christopher Lee, slušná kamera Wai Yin Chiua a geniální soundtrack Joea Ng.. Nemusí se ptát, jestli se uvidíme znovu !! Víme to oba, že ano !! A bude to brzy..;) ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

...len pre zaujímavosť... "Obsah" nie je oficiálny text distribútora, ale je prevzatý z katalogu ArtFilmu 2010...... ()

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem se těšil už do doby asi před rokem, kdy jsem v jedné singapurské ulici nedopatřením vrazil do autobusové zastávky, přímo do místa kde byl plakát právě na Kidnappera (nekecám :-) ). A moje čekání se rozhodně vyplatilo - takhle dobrý thriller sem neviděl hodně dlouho. Kelvin Tong si rozhodně nebere servítky a při scénách mučení malého chlapce, zejména s obrovskou injekcí se mi fakt zvedal žaludek. Zátěž do které se otec dostává je brutální a některé způsoby získání peněz mi přišli celkem originální. Perfektní je taky postava neuvěřitelně chladnokrevného únosce (zahraný nejpopulárnějším malajsijským moderátorem Jackem Limem), který se postupem času stává čím dál větší bestií. I přes všechny klady se film nevyhl pochybným scénaristickým úletům, není to ale nic co by se nedalo odpustit. Snad teď bude Tong pokračovat ve stejném stylu a nevrátí se k nekvalitám své předchozí produkce. ()

mab odpad!

všechny recenze uživatele

Klasický odpad, nejspíš pošahaný režisér natočil pošahaný film o pošahaných lidech, další úchylnost typu Sedm, Saw apod. Ti lidé by se měli léčit, ne točit filmy, a to ani jako součást terapie, je fakt, že by pak v televizích USA a Asie neměli asi ani co vysílat. Jen dodám, že tak hloupý člověk, jako ten taxikář (a odolný, kam se na něj hrabe Bruce Willis) si to málem snad i zasloužil. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Obyčajnému taxikárovi jeden brutálny zmrd unesie synka a chce od neho milión. Následne vidíme, ako úbohý človek zháňa peniaze. Drsné. Dobrý pokus, ale scenáristicky nedotiahnutý. Veľa logických nedokonalostí a nelogických náhod, inak ale, dalo sa to pozrieť. 56%. ()

Tomu.Ver 

všechny recenze uživatele

Pekné prekvapenie. Sú tam aj smiešne momenty, ale má to výbornú pointu. Asi to režisér vystihol, že práve chudobný človek je ochotný dať aj to posledné, spraviť všetko pre to, aby... viď film :) Vidieť tu rozdielnosť natáčania filmov ako sme zvyknutí, čo je viac menej plusom, aspoň pre mňa... 70% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pokud do české distribuce nebo do televizního vysílání přijde nějaký singapurský film, je to doslova na ohromnou oslavu. Stal se ten zázrak a tak nám bylo dáno viděti napínavý thriller singapurských tvůrců, který je dobře odvedený a je plný adrenalinového soužití. 36 hodin na sehnání požadovaných peněz na vykoupení omylem uneseného synka není zrovna mnoho a tak se rozjede příběh plný akce, zoufalství a citů, jaký tady dlouho nebyl. Stejně jako v těch hollywoodských podobných filmech je i zde jedno klišé vedle druhého, ale pokud jde o ryze popkornovou zábavu, bez toho by to vůbec nešlo. Snímek nemá jediného hluchého místa a tak dokáže upoutat svoji pozornost. Tohle jasně dokazuje, že tu není jen Hollywood a že i třeba asijské země mají co nabídnout. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Slušné, napětí tomu nechybí až na to, že je to poměrně hodně dopředu čitelné. Jak získat prachy na výkupné? Nechat si vyříznout ledvinu za život dítěte, kdo by to udělal? ()

jokino 

všechny recenze uživatele

Pre mňa bol tento snímok teda slušná blbosť.. Ako dejovo to bolo zaujímavé, záporák bol velmi dobre zahraný - presvedčivý, nekompromisný, drsný, bez štipky zlutovania a všetko riešil len s čistou hlavou. Navyše si išiel tvrdo len za svojím cielom, takže žiadna zbytočná "omáčka" naokolo.. Čo sa týka taxikára (Christopher Lee), ako "otec" podal taktiež slušný výkon, ale film u mňa totálne klesol bleskovým vývojom udalostí - zohnania financií.. Ako neviem, ako to funguje v Ázii, ale predaj bytu do pár hod.(2-3), vyoperovanie obličky a do pár hod.po operácii následný, skoro bezproblémový pohyb, navyše keď to silno krváca a ešte sa rana tak otvorí, ako bolo ukázane, bez liekov a pod.! No nič proti tvorcom, ale totálna blbosť.. Ako nech je človek odolný ako chce, po takom zákroku, si myslím, by ten pohyb proste nebol možný! A nieto sa ešte pobiť, dokázať bežať a pod.! Proste blbosť.. ()

muti 

všechny recenze uživatele

namet je zaujimavy, ale to co zacne robit otec aby nazbieral vykupne je velmi neuveritelne. namiesto toho, aby si aspon zadovazil pistol, nejake fake money tak ide robit kazdeco (radsej nebudem spoilovat)aby dostal aspon polku. a to mal byt plan? please... prvu rozumnu ve co co urobi nastane az na konci prvej hodiny... film nam taktiez ukazuje ze bohaci (aspon niektori singapurski) si nezasluzia zmilovanie. je tu aj jeden velmi pekny ghost town, to by bola prechadzka :) nuz singapurci sa este budu musiet posnazit. suhlas s: jokino ()

Pepaa7 

všechny recenze uživatele

Drama jak má být... Vůbec mi nešlo se od toho odtrhnout... Zajímavý film od začátku až do konce. Super film z asijské produkce :) Vřele doporučuji ()

Reklama

Reklama