Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Císař Nero (Alberto Sordi), velký milovník hudby a písní, se chce věnovat umění a pečovat o krásnou mladou ženu. Ale ambiciózní Agrippina (Gloria Swanson) nutí svého syna Nera k obnovení války s Británií. Vypořádat se se vším výše zmiňovaným pomůže Nerovi Seneca (Vittorio De Sica). (Snorlax)

Recenze (6)

Flego 

všechny recenze uživatele

Jedna americká filmová hviezda, jedna francúzska a dve talianske s povestným temperamentom si strihli perfektnú komédiu z hrôzovlády rímskeho cisára Nera. Všetko je nadsadené, podriadené vtipným situáciam, ale treba povedať, že film v žiadnom prípade neskĺzava k trapnému humoru. Kulisy sú na dobrej úrovni, o kostýmoch tiež netreba polemizovať. Korunku všetkému však dáva predstaviteľ Nera, Alberto Sordi je ako neskrotný živel. Veľmi dobrá zábava. 4+ Tretí komentár. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Perfektna talianska komedia o vlade rimskeho cisara Nerona /54 - 68 po Kristovi/. Rolu rimskeho cisara si strihol Alberto Sordi /Un Americano a Roma/, matku Nerona Aggrippinu si zase zahrala genialna Gloria Swanson /Norma Desmond z filmu Sunset Boulevard 1950/. Film je vyborne natoceny, Steno sa vyznal do rezie, kulisy na urovni, dialogy su perfektne. Pikoskou moze byt aj to, ze Nero nespieval, ale zavyjal, a medzi obecenstvo si nasadil provokaterov, ktori mali za ucel sledovat, kto prestane s potleskom ako prvy. Toho rimsky cisar nasledne dal deportovat do vyhnanstva do odlahlych casti Imperia. 85 % ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Perfektní komedie z časů vlády císaře Nera, která přesně reaguje na zažité klišé, které se o Nerovi tradovaly. Celá komedie je postavena na vztahu "nelítostného" císaře Nera a jeho sobecké a mocichtivé matky Agrippiny (jedna z posledních rolí Glorie Swanson), v postavě Nerovy milenky Poppaey můžeme vidět tehdy ještě neznámou Brigitte Bardot (ovšem už tehdy ji to velmi slušelo). Většina vtípků se trefuje do umělecké činnosti Nera - především do jeho touhy zpívat svým Římanům (Nero zpívá jako pes), další skeče vznikají na snaze zneškodnit Agrippinu (jed, zřícení stropu ani potopení lodi však Agrippinu neodstraní), naopak Agrippina se zase snaží zneškodnit Poppaeu, která by ji mohla ohrozit v pozici císařovny (dá ji hady do postele). Nenaleznete zde prázdné místo, kde byste se nezasmáli, Bardotka se už tehdy ukazuje jako dobrá a především půvabná herečka, Swanson to jen potvrzuje, Sordi v roli Nera hýří komediálním talentem, a známý režisér Vittorio de Sica se zde objeví v roli Senecy... Co chtít více.. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Poměrně velké zklamání. Navzdory herecké účasti velkých hvězd Sordiho, De Sicy, Swansonové a začínajícího sexsymbolu BB + režie tehdy již zkušeného Stena vznikla poměrně nezajímavá podívaná natáčená převážně ve studiových kulisách. Zaujmou snad jen početné kostýmy a De Sicův Seneca, který se z každé lapálie dokáže dostat svou výřečností. Sordi se jenom pitvoří a přehrává. Za celý film, který má naštěstí snesitelnou stopáž, jsem se zasmál jenom jednou. Vůbec první "palec dolů", který dávám  některému filmu na Netflixu. Zúčastněné tvůrce bych ovšem rozhodně nepředhazoval lvům, přišli bychom o jejich pozdější, mnohem vydařenější a zábavnější kousky... ()

Reklama

Reklama