Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jeptiška Agnès (Brigitte Bardot) odešla z kláštera v Paříži, ale ne kvůli misijním účelům, ale spíše naopak. Osud ji svedl dohromady s prostitukou Monou Lisou (Annie Girardot). Agnès nemá kde bydlet a tak ji Mona bere k sobě domů. Muži přicházejí a odcházejí a Mona se snaží Agnès učit pracovat na ulici. Mona sežene Agnès falešné doklady a licenci sestry. Moně se v práci daří a tak si přítelkyně společně kupují sanitku. Jejich podvod samozřejmě vyjde najevo a tak se musí před spravedlností zachránit. Kde jinde, než v klášteře. Jednoduchý děj se postupně plní dalšími a dalšími komickými situacemi. Příběh jeptišky, která se vydala na cestu hříchu, vyvolal ve své době značný rozruch. (Snorlax)

(více)

Recenze (5)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

BB vskutku není ošklivé káčátko, ale za sexuální ikonu jsem ji až do zhlédnutí tohoto snímku nepovažoval. On je to sice jenom obyčejný filmík pohybující se na trase klášter - bordel - klášter, ale to blonďaté stvoření je v něm natolik úžasné, že hříšné úvahy o porušení slibu celibátu jsou naprosto na místě. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek "Novicky" má celkem zajímavou a podbízivou zápletku. Sestra Agnès se rozhodne, že život v klášteře není pro ni. Odhodí svůj hábit jeptišky a utíká do města, kde ji hned srazí auto. Naštěstí ne moc. Mimochodem, právě Agnès je Brigitte Bardot. Ve městě, na policii, narazí na ženu, která si říká Mona Lisa, a kterou není nikdo jiný než Annie Girardot. Nevím proč, ale tu si vždycky představuji jako starší ženu. Taky jí nebylo ještě ani čtyřicet a i s krátkými vlasy vypadá dobře. Nakonec kratší a krátké vlasy se staly jejím poznávacím znamením. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/novicky-1970-45.html ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Béčková komedie s vynikajícími Fr. herečkami v hlavních rolích. Příběh je především v moci Brigitte Bardot, kterou to v kláštěře evidentně nebaví a tak se vydá do světa. Bohužel první řemeslo, jež jí přijde pod ruku je zrovna to nejstarší a na Annie Girardot je, aby ji do tohoto řemesla zasvětila. Bude ale schopna takto velký úkol splnit? Je možným řešením koupě sanitky? :-) Nebo pouhý návrat do klášterních komnat? ()

Reklama

Reklama