Reklama

Reklama

Kirot

  • Francie Loin d'Eden (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Galia (Olga Kurylenko) je Ukrainka žijúca v Izraeli. Robí nájomnú vrahyňu pre izraelských obchodníkov so ženami, aby ešte niekedy videla svoju päťročnú dcéru. Elinor (Ninette Tayeb) pracuje ako predavačka a je denne týraná mužom. Po tom čo Elinor zistí, že je tehotná a Galia pochopí, že sa s dcérkou neuvidí pokiaľ sa nevymaní zo služieb mafie sa obe ženy pokúsia ujsť. (dude1)

(více)

Recenze (20)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO SIS MYSLELA DĚVKO? PATŘÍ MI I TVOJE ČÍČA! VLASTNÍM TVOU DUŠI A VŠECHNO CO MÁŠ, PATŘÍ MĚ!“..... /// O tom, jak Galja potkala Elinor, holku, která stejně jako ona potřebuje pomoc ,,z hora“. Tíživá situace obou by mohla vyústit v lesbickej sex nebo v pokus o vzpouru. Bohužel zvítězil ten druhej pokus a holky se snaží uniknout svýmu předurčenýmu osudu. NEPŘEMEJŠLET! říkám si....marně. Chcete film o ruský mafii v Izraeli? A holce co má zbraň a nebojí se ji použít? Pokud dáváte před myšlenkou přednost dramatičnosti okamžiku – brzy zjistíte, že problém není O.Kurylenko, ale scénárista. A bejt ruským mafiánem, tak už hajzle nikdy nic nenapíšeš! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Potřebuju se naučit nakupovat v izraelský sámošce. 2.) Nevím, jestli je Olina hezčí v černejch ,,bordel“ punčochách nebo když blije (neříkejte že nahá! Uchyláci!) 3.) Hledám film, kde dostávaj holky permanentně přes držku. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Slušná podívaná, kde si místy vyhrál kameraman s dobrými nájezdy a hlavně povedenými a dlouhými sekvencemi bez střihu. Je to vcelku pochmurná podívaná, kde je bohužel místy cítit nízký rozpočet, ale vše zachraňují kvalitní herecké výkony Kurylenko a Tayeb, kde Olga Kurylenko dokazuje, že hrát umí (opět ji zde uvidíte nahou). Velké plus je závěr, který se může pochlubit kvalitní akcí. Hodnotím silnými 3 hvězdičky, i když nápaditost či originalitu zde nenaleznete… ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, námět není moc originální, ale film překvapivě není vůbec špatný. Olga mě přesvědčila, že dokáže utáhnout sama celý film (a na pár vteřin ji zde uvidíte i nahou) a scény přestřelek (hlavně ta na konci) jsou více než dobré. Poměrně dlouho jsem uvažoval o lepším hodnocení, protože mi přišlo, že zde není nic přehnaného nebo nadsazeného (obchod s bílým masem, domácí násilí) - vše je (bohužel) na denním pořádku. I chování postav mi přišlo uvěřitelné, ale to by ten film musel nějak, alespoň trochu, vyčnívat z řady. Takhle si na něj za chvíli vzpomenu hlavně kvůli Olze, takže proto dávám 60 %. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Mám ráda akční filmy a v nich holky, které vraždí, nad spoustou nepravděpodobných situací ráda zahmouřím oko, nebo obě, ale tady z nás izraelští filmaři dělají opravdu větší kokoty než jsme.... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Olga Kurylenko ako Brutálna Nikita v rukách ruskej mafie nedosahuje kvalít ani Bessonovho originálu ani Badhamovho remaku Point of No Return. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě vyloženě vyděsila dost amatérská kamera (stylem mi připomínala telenovely), pak se zlepšila, ale ubíjelo mě nic moc zpracování, takové "syrové". Příběh nebyl špatný, ale mohl být podán lépe, místy jsem se nudil. No přiznejme si to, nebýt Olgy, tak si to nepustím. A ani bych ho nikomu jinému nedoporučil. 38% ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Brutální Nikita si v závěru podá ruku s Carlitovou cestou a do toho nastříháme snové sekvence ve stylu Gladiátora. No a co? Pokud se rádi podíváte na hezkou holku s velkou pistolí, není co řešit. Jen mě překvapilo, že v zemi, kde si hlasitěji upšouknete a hned je kolem vás speciální zásahovka, se střílí na veřejnosti jako o Božím těle, a policajti nikde. Ale to by zase tvůrci přišli o "atmosféru osudovosti". (P.S. Nahota se zde vyskytuje jen momentík a ve zcela asexuálním kontextu.) ()

Johnnas 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem příliš nečekal. Říkal jsem si, že to bude nějaká šílená béčková řežba postavená na né hereckých kvalitách Olgy. A ono to bylo úplně jinak. Je to silný lidský drama. Akční film je to asi tak 10 minut, ale to stojí za to. Vůbec si to ani na akční nehraje. Jenom to dokresluje určité momenty a ukazuje to na kontrast zločineckého prostředí a jeho hodnot s "normálním" světem. Ve finále silný zážitek. Musím oponovat některým komentářům. Režie byla dobrá a herecké výkony mne také mile překvapily. Olga tady nemá příliš mnoho výrazových poloh, ale o to lépe je zvládá. Ani chvíli jsem se nenudil. Kameru bych taky navzdory některým "odborníkům" nezatracoval. Chtěl jsem dát slabší 4, ale kvůli některým neopodstatněným a nebojím se napsat silně hloupým hodnocením (pochybuji, že tito lidé film viděli celý) musím dát 5. ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Jedine mínus tu je nízky rozpočet.Inač to je pre mna niečo ako LEON zo ženskou hlavnou postavou.Pre zvysenie hodnotenia musím dat 5*. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Jako instruktážní video pro oběti domácího násilí "jak z toho ven" dobrý. Jinak ale velice nezajímavej snímek. Aspoň teda mě to místama hodně nudilo, protože jsem čekal více akce, když už Galia dělala toho nájemnýho vraha. Jenomže minuta akce je tu vykoupena zhruba půl hodinou nudných záběrů a dialogů. Kdyby si aspoň holky střihly nějakou lesbickou scénu, když už byly takový kámošky. Navíc po technický stránce ne příliš povedený, občas to ve mně budilo dojem TV filmu. Hlavně za závěrečnou akci nakonec dvě slabší hvězdy. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Kurylenko v roli ukrajinské dívky, která šla hledat štěstí a snadný výdělek do Izraele a skončila v pařátech místních ruských mafiánů, v zápasu o svou svobodu a spásu duše? A víte co? - Mě se to líbilo. Trochu naivní, takové holčičí a k áčkovým titulům to má daleko, ale určitou hloubku to má. Kirot je tedy spíš drama, než akční film. A co se týče těch dramatických scén - scénárista i rejža měli místy silnější i slabší chvilky. Mezi nezapomenutelné je scéna rituální koupele v mikve (a naštěstí nikoliv kvůli tomu, že Lerner pro tuhle scénu Kurylenkovou svléknul).;-) Ale i přítomné akční scény jsou většinou v pohodě. S Brutální Nikitou bych nesrovnával - východiska obou dam jsou přeci jen odlišná. Lerner zbytečně netlačí na pilu a nedělá sufražetku z obyčejné holky bez výcviku. A tak se Galia se otrkává postupně a zjišťuje své hranice. Stejně tak je zjišťují její mafiánští bossové. Pozitivně hodnotím i otevřený konec. ()

lord-artoo 

všechny recenze uživatele

Přestože film působí jako video točené domácí kamerou, je poměrně dobrý. Originalitu bych zde nehledal, co však se dá nalézt jsou vynikající herecké výkony Kurylenko a Tayeb. Což mi připomíná - kdo neslyšel hudbu Ninet Tayeb, rychle by to měl napravit, protože je to jiné a svěží. ()

RobbieM@N odpad!

všechny recenze uživatele

První zahraniční film, mnou viděný, který do puntíku odpovídá kvalitou režie a kvalitou herců českým standardům v kinematografii. Olga Kurylenko je přitažlivá, ale to nezachrání tu nesmírně tragickou režii a tragické filmové tvůrcovství, které stojí za Kirotem. ()

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Dvě ženy, se kterými se život nemazlý se sejdou na patře jednoho obyčejného baráku někde v Israeli. Zatím co jedna má manžela zvíře, druhá (Olga) se v životě potýká s mnohem horšími muži. Nakonec mezi nimi vznikne velmi zajímavý vztah a právě o něm se mi zdá být tento snímek. Pokud hledáte akci, tohle vážně není to pravé. Spíše zajímavé drama připomínající jasný fakt. I zraněná liška zahnaná do kouta se do posledního dechu bude bránit dorážejícím loveckým psům, stejěn tak se ani hlavní hrdinka nevzdá a i přes veškeré životní chyby, se nakonec rozhodne udělat něco správného. I když i tady nás tvůrci opět upozorňují na jasný fakt, že jistá rozhodnutí nejsou zadarmo. Ano závěr se dá trošku předvídat. Minulost hlavní hrdinky nám je prozrazena jen v hovorech s nově nalezenou kamarádkou a tak chybý jistá vysvětlení, jenže já jsem se i přesto slušně bavil. A Olga Kurylenko mě opět přesvědčila, že není jen pohlednou bondgirl, která odolala Jamesovu šarmu. V druhém snímku po sobě dokázala, že její role v obou herních adaptacích, ve kterých vyniká díky svému sexapealu, nejsou to jediné na co se zmůže. Kirot rozhodně není špatný snímek a po Centurionovi mě opět přesvědčila, že jí to v podobných rolích sluší, i když tentokrát se jedná o drama. ()

Vica 

všechny recenze uživatele

Dojem z filmu som si pokazila vysokými očakávaniami. Myšlienka fajná, no výsledné spracovanie nedostane film ani do priemeru. ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelná střílečka s několika nelogičnostmi. V Izraeli, kde holky chodí na dva roky do armády, se musí Židovka učit střílet z pistole od sousedky??? Kdyby byla od pejzatejch, kteří jsou osvobozeni od vojenské služby, prosím. Ale to není. Jinak se po městě střílí o 106, ale nikde žádný policajt, ani voják. A to v Izraeli, kde je někdo s kvérem na každém rohu. Jestli tohle je umělecká invence, tak děkuju, nechci! ()

XCITE 

všechny recenze uživatele

Trochu slabší začátek se překvapivě změní v docela zajímavej film. Občas trochu klišé to snižuje na asi 55%. ()

Reklama

Reklama