Reklama

Reklama

Zion a jeho bratr

  • Izrael Zion Ve Ahav (více)

Obsahy(1)

Rodinné drama odehrávající se v Izraeli vypráví příběh čtrnáctiletého Ziona a jeho o tři roky staršího bratra Meira. Chlapce spojuje tajemství, jež mezi nimi zároveň vyhloubilo propast. Zionův spolužák původem z Ethiopie totiž zahynul při nehodě, za niž jsou oba sourozenci svým způsobem zodpovědní. Jejich život se poté zásadně změnil, a i když si nešťastnou událost nechali pro sebe, Zion se posléze musí vyrovnat s vlastním svědomím, podrobit svůj vztah k bratrovi zkoušce loajality a rozhodnout se, zda přijme zodpovědnost za svůj vlastní život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

freddy 

všechny recenze uživatele

Film, který nabízí zajímavé téma a který díky své krátké stopáži příliš neunavuje, ale přesto je chvílemi i nudný. Rozhodně si tvůrci zaslouží pochvalu za zajímavý nápad, tento film o vině a nevyřčeném trestu, kdy v popředí této viny jsou dva bratři, kteří nepřímo mohou za smrt jiného chlapce, je díky námětu zajímavý. Ale bohužel i přes fakt, že film trvá jen necelých 80 minut, musím říci, že chvílemi je to i tak zdlouhavé, protože s výjimkou té viny a výčitek se tu nic moc neděje. Zion se poprvé zamiluje, řeší se tu vztah Zionovy matky s jedním mužem, zkrátka běžné věci ze života, které ale tento film příliš nerozhýbali, takže výsledkem je jakási zvláštní rozvláčnost příběhu, který i přes velký a nepopiratelný potenciál nabízí bohužel po většinu doby jakési zvláštní prázdno. Možná jsou tyto mé pocity zapříčiněny velkými očekáváními a domněnkami, že uvidím kvalitní film z Izraele, odkud jsem příliš filmů neviděl, možná je to opravdu chvílemi velmi nudný příběh, to nemohu jednoduše objektivně posoudit, mé pocity jsou čistě subjektivní, což se asi i očekává. Takže příběh zajímavý, ale chvílemi neatraktivní, herecké výkony vyrovnané a kvalitní, ale celkově spíše zklamání z pouhé průměrnosti tohoto filmu. A průměrný film si zaslouží průměrné hodnocení, takže uděluji tři hvězdy. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Dospievanie, v ktorom chýba vzor, akýkoľvek oporný bod, akýkoľvek zmysel. Ostávajú len zanedbateľné radosti a ich hľadanie v prázdnote uhlopriečky televíznej obrazovky. Smutne tichý film. P.S. Nechápem ani jeden z 2 komentárov nado/podo mnou! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když je život celkem na hovno a nemáte moc velké předpoklady, že byste to někam dotáhli, je celkem jednoduché si ten život ještě více posrat. Teď jde jen o to, jestli se ten průser, že jste vlastně někoho více méně zabili, dostane ven, či nikoli, anebo jestli vás sežere vaše svědomí, anebo to necháte plavat. Film není vyloženě silný, ale téma není špatné. ()

Reklama

Reklama