Reklama

Reklama

82. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 82nd Annual Academy Awards
TV spot 2
Publicistický
USA, 2010, 210 min

Režie:

Hamish Hamilton

Účinkují:

Alec Baldwin, Steve Martin, Quentin Tarantino, Pedro Almodóvar, Taylor Lautner, Kathryn Bigelow, James Cameron, Miley Cyrus, Kate Winslet, Ben Stiller (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Přímý přenos 82. ročníku udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2009 mohou diváci HBO sledovat v pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 22 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po dvaaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2009. Tím okamžikem bude pondělí 8. března ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 22 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Matty 

všechny recenze uživatele

Vtipné, ne zcela politicky korektní a přitom důstojné (ano, pane Vachlere, jde to). Baldwin s Martinem byli nad očekávání vtipní, slyšitelně si dovolovali více než jejich mladší kolegové a mrzelo mě, že nedostali více prostoru. Předávající (pochopitelně vyjma Stillera) zbytečně neexhibovali, děkovačky patřily k těm nejvydařenějším (Waltz, Campanella, Bullocková), doprovodných atrakcí bylo tak akorát. Potěšila i snaha o vzdělávání diváků lehkou formou (zvuk a střih). Naprosté spokojenosti brání jenom závěr, děsně roztahaný (herci vychvalující své nominované kolegy) a zároveň absurdně uspěchaný (v prvním okamžiku jsem si myslel, že bleskové vyhlášení vítěze Tomem Hanksem je jenom nějakým vtípkem). Z udělených cen překvapil pouze zahraniční film a osobně jsem přál více skalpů Hanebným panchartům, podle toho se ovšem úroveň ceremoniálu hodnotit nesluší. Velký dík samozřejmě patří budapešťské trojce. Fuka jakž takž stíhal, něčím nosným sem tam přispěl Michailidis a Tomáš Baldýnský se po dlouhé době blýsknul svým břitkým humorem, po němž tolik teskní všichni posluchači Odvážných palců. Kéž bych takto mohl trávit více brzkých pondělních rán. 80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Minulej rok jsem se zaměřil na popis mých pocitů z předávání Oscárků v konfrontaci s naším Českým Lvem. Jak se dalo čekat letos je situace velmi obdobná jen s tím rozdílem, že na lvy i egoshow pana Vachlera kašlu. Jen ať si dál vyřvává ve svým pořadu "Ať žije český lev." "Ať žije český film." beztak ho nikdo nepřesvědčí, že buranství a stylová úroveň nejsou totéž. Radši se vrátím zpátky k tomuto přenosu. Viděl jsem zkracený večerní záznam na HBO, protože zase takovej blbec, abych kvůli zlatýmu panákovi nespal, fakt nejsem. Nedíval jsem se na to s napětím jestli vyhraje Avatar nebo Smrt čeká všude, je mě to fakt jedno. Já prostě chci vidět ty lidi, co mě po celý rok zpříjemňují svými filmy život v tom našem ekonomicky "silným" státě. Líbí se mě jak se umí smát sami sobě ( Sandy, Cameron ) i jejich nefalšované slzy při děkovné řeči. Navíc jsem si našel nový důvod sledovačky a to ženský oblečení, slušelo to všem, ale Meryl Streep byla fakt okouzlující. Penelope Cruz má nádherný úsměv a Kathryn Bigelow byla elegance sama. Tajně doufám, že Alec Baldwin a Steve Martin ukázali panu Vachlerovi jak se má moderovat slavností večer. Stačí šmrnc, elegance a vtip, jak prosté. Já jsem vlastně ani komentář psát nechtěl, ale mám potřebu na něco reagovat. Začíná se psát, jako že poprvé vyhrála žena a že v nominaci byl režisér černoch a bla bla bla. Tohle mě neskutečně vysírá. Proboha přestaňme už dělit lidi podle barvy pleti nebo pohlaví a zdůrazňovat to. Jednou všichni sdíleme stejnou planetu, tak by mělo být smozřejmostí to, že prostě zvítězí ten, kdo umí a a ten kdo neumí ať čumí a ne že budeme pořád rozlišovat kdo jakou má barvu pleti a jakýho je pohlaví do prdele práce. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Po 10rokoch som si opäť pozrel túto "fraškovú" ceremóniu a to len vďaka filmu AVATAR, s tým že zožne nejaký ten slušný úspech aj tu ale ako to býva zvykom vždy vyhrá niečo (nechcem urážať) takmer bezvýznamné pre kinematografiu(ako je vôbec možne že nevyhrávajú také filmy ako Vykúpenie z väznice Shawshank, Zelená míľa, Šiesty zmysel, Dokonalý trik, Temný Rytier,...). K tomu úroveň ceremónie nebola nič extra, nič čo by bavilo, upútalo, program až na pár vecí(napr. parodovanie Paranormal Activity) nič nedal, taktiež pozvaný hostia ako "skyslí úsmev" Kristen Stewart a jej kolega z Twilight2???, nuž celé sa to nieslo v akejsi nudnej atmosfére bez skutočnej šťavy, k tomu dosť prispeli aj tie každú chvíľu púšťané "otravné" reklamy, preč s reklamami veď tie tam urobili skoro hodinu na vyše. Nuž suma sumárum sklamanie a zabitý čas. /40%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Kto by to bol povedal, ze ma najviac pobavi Ben Stiller, parodia na Paranormal Acitivity, Steve Martin, Alec Baldwin a oduty face Jamesa Camerona? Not in a million years. Ale stalo :) Skvelo som sa bavila, Sandra bola bozska... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Oproti loňsku určitě vyrovnanější ročník. Sice chybí vystoupení božského Hugha, která sahala téměř po dokonalosti, ale Steve s Alecem dělají co můžou. Strefují se úplně do všech a všeho a když jim přijde pomoct Ben Stiller, Robert Downey Jr. nebo zazpívá Neil Patrick Harris, je to vážně jízda. Jediné, co tak zamrzí, je hromadné obdivování vítězného The Hurt Locker, které zavání lehkým léčením vojensko-politického komplexu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Výborný Baldwin, který zvládl zkloubit vyspělé, odrostlé moderátorství s několika klukovskými výstřely. Slušné děkovačky, parádní pocit z Waltzova vítězství, zklamání z Tarantinova nedocenění a boj na nože mezi rozvedeným režisérským duem :) Bohužel stopáž se nepříjemně protáhla. 7/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Moje první Oscarová noc a silné zklamání. Baldwin a Martin nestíhali a až příliš často sklouzávali k trapnosti a příliš nepomohla ani přemíra patosu, která letos na udávání nejprestižnějších filmových cen zavítala... Některé výstupy byly vyloženě ostudné. Na druhou stranu se ale našlo i několik VELMI vydařených momentů, které o rok později chyběly a 82. ročník tedy hodnotím výše.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.6/10] | me: Pohodový galavečer s príjemným nesileným humorom bez akýchkoľvek výstredností. Každý, či už z odovzdávateľov alebo preberateľov pôsobil príjemne. Ústredné duo Martin, Baldvin je výborne zohraté a skutočne vtipné, ich prejav je skvelý a kvalitne pobaví. Ďakovačky sú štandardné (až na výnimky Sandru Bullock a Chritophera Weisza, ktorí to podali trośku inak a dosť pôsobivo). Program plynie, ľudía sa bavia a ceny sa odovzdávajú. Žiadné veľké prekvapenie sa nekoná, ale celkovo je to fajn zábava s výborným obsadením ;). ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Přenos byl dokonce ještě lepší, než ten loňský s Hugh Jackmanem (až na úvodní hudební číslo Neila Patricka Harrise). Vtipkovalo se o sto šest a veteráni Martin s Baldwinem všem ukázali, že prostě do komediální špičky patří. Neuvěřitelně jsem se nasmál u parodie na Paranormal Activity, při výstupech samotného Martina (I wrote that speech for him) i samotného Baldwina (oční souboje s Clooneym). Výsledky mě překvapily jen jednou (nejlepší cizojazyčný film) a nekorunovaným králem večera (vyjma moderátorů) se opět stal Ben Stiller. Oskarové ceremoniály se stále zlepšují a to je dobře. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak napsal hodinu po skončení na svém twitteru Jason Reitman: What a night! Kvůli Oscarům jsem vstával ve dvě ráno, abych vše pohodlně stihl, a zároveň jsem počítal s tím, že letos budu muset do školy (minulý ročník mi krásně vyšel tak, že mi zrovna začínaly jarní prázdniny). Naštěstí to stálo za to. Už jen začátek a sólo Neila Patricka Harrise mě nabudilo na tu správnou vlnu. To, co přišlo poté, se nedá nazvat jinak než smršť, díky které jsem zapomněl, že jsem naspal necelé dvě hodiny a ještě mě čeká škola. Skvělí moderátoři, vtipné výstupy účinkujících (Ben Stiller jako Avatar rulez!), vzpomínka na ty, co se letošního ročníku nedožili, pocta hororům, narážky na George Clooneyho, ultra zábavná parodie na Paranormal Activity… no bylo toho hodně a to jsem většinu věcí určitě vynechal… Oscaři mě opět nezklamali, s výsledky jsem +/- spokojen (i když pár sošek navíc pro Avatara by určitě nebylo na škodu…) Ostatně, hodnotit tento pořad podle toho, kolik cen získá váš favorit je trochu scestné, ale budiž. Já se celou dobu bavil a co je hlavní, nelituji toho, že jsem dnes tak trochu ospalý… :-) P. S. A opět šlo poznat, že mezi tímto ceremoniálem a Českým lvem je propast takové výše, jaké jsou tržby Avatara vedle The Hurt Lockera. Neříkám, je to hodně o penězích (zřejmě proto tam bylo asi 10 reklamních bloků) ale k čertu, pokud to jen z části jde, udělejte něco s Českým lvem. Dejte tam třeba 20 reklam, ale aby výsledný ceremoniál stál za to! Protože i v tom nejslabším momentu, či nejnepodařenějším vtípku, byl Oscarový večer o 10 úrovní nad tím nejlepším z Českého lva. ()

a.kopecka 

všechny recenze uživatele

Hugh Jackman nasadil laťku uvádění Oscarů opravdu vysoko a Alec Baldwin se Stevem Martinem se mu, i přes skvělou scénu s Paranormal Activity a pár vtipů (zvláštní, že si ani na jeden nevzpomenu...hmm...) zdaleka nevyrovnaly. A proslovy u hereckých nominací by mohly být opravdu kratší - chápu, že je hezký slyšet jak jste úžasný, jak jste tak strašně "kind, amazing a wonderful", ale slyšet to pětkrát za sebou akorát se zaměněnými jmény herců / hereček? No... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Začátek s Neil Patrick Harrisem byl awesome, duo Baldwin-Martin překvapivě vynikající a jejich úvodní strefování do nominovaných a parodie na Paranormal Activity neměly chybu. Se zbytku už ale utkvěl v paměti akorát bláznivý Ben Stiller a sympaťák Downey Jr. Jinak ale docela nuda, která byla hlavně v poslední hodince dosti nezvládnutá. Když jsem tam nejdřív půl hodiny rozebírají dvě kategorie (herci a herečky), aby se pak ta nejdůležitější odflákla a sfoukla za pár vteřin je vážně trochu moc. Navíc proslovy některých vítězů byly až moc patetické. Škoda, první půlka byla vynikající. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Omylom som si toho roku na oscary privstal, no nevadí. Keďže cez internet bol obraz dosť biedny a sekalo mi to, najlepšia cesta bola pre mňa stanica Pro7, ktorá vysielala priamy prenos v originále, bez komentárov, čo je niekedy plus. Opäť ma nasrali reklamy, ktoré išli neuveriteľne často a dokážu neskutočne pokaziť dojem. Ten celkovo nevylepšila ani dvojica S.Martin a A.Baldwin, ktorý nežiarili ,ale ani nesklamali. Osobne som očakával viac narážok na Avatara. Výborná bola pocta hororom. Samotné výsledky som prijal dosť rozpačito. Očakával som, že Avatar sošku za najlepší film nezíska, ale za réžiu ju Cameron určite mal dostať. Ukočírovať tak obrovský projekt nie je len tak. Samotný víťaz Smrť čaká všade bol dobrým filmom, ale pre mňa nie filmom hodný zlatej sošky. Ak nie Avatar, určite by som to dal filmu Diskrict 9. Celkovo priemerný program s rozpačitými výsledkami, takže dávam 60%. Ak by to bolo o hodinu kratšie a menej reklám, dal by som hviezdičku navyše. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

První mnou shlédnutá kompletní Oscarová show. Všude spousta lidí s vlasy a.. šaty. Lesk, vybraná společnost, dlouhé, ale místy emocionálně příjemně vypjaté proslovy. Škoda, že se ceremoniálu neúčastnila Angelina Jolie. Aspoň na čumendu. Mám jí totiž radši než štěňátka. Dvojice(trojice) komentátorů to zvládala v emerice i u nás nad moje očekávání dobře (hlavně ti naši) Vyloženě trapných chvilek celkově málo. Byl bych sice radši, kdyby se nechali mluvit bez realtime dabingu, ale čert to vem. Ve Světozoru pivko supr, atmosféra krásně unaveně dobře naladěná (Pivo, víno redbull, cola). Dobře zabavila taky náhodně do kina zabloudivší individua, která ostraha v podobě dam co si nás odškrtávali, razantně, diskrétně a odvážně pacifikovala. Všem, které jsem štval pendlováním na záchod velká omluva, bylo to silnější než já. Chci domů letadlovou loď! Všechny Oscary, hlavně za nejlepší film, si seriál Pacific rozhodně zasloužil! ()

balone 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá atmosféra v kině Světozor, velmi dobří moderátoři, jak američtí, tak čeští, i když dabing byl někdy občas na obtíž. A Ben Stiller měl asi nejlepší předávání. Btw. škoda, že zrušili Sacha Barona Cohena. 75% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

No tak poviem vám ,že som s toho pekne nasraný.Ako do pekla mohol vyhrať The Hurt Locker?Ved ta téma je už sto krát ohraná (čo je v podstate aj Avatar, ale ten bol zaujímavý spracovaním.A THL a tým nie).No skrátka ma nasrali.Aspoň ,že Mauro Fiore dostal sošku za kameru, ktorá je podľa mňa zaslúžená. 55% - 3* ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

V porovnání s loňským ročníkem bezpochyby slabší. A to snad ve všech bodech. Šetřilo se na tanečních vystoupeních i na speciálních hostech. A ti, co pozváni byli, nedostali dostatek prostoru. To neplatí jen o hvězdách uvádějící filmy hlavní kategorie, ale i o Stevemu s Alecem, kteří rozhodně patřili k tomu lepšímu, a tak jejich větší nevyužití zvlášť mrzí. K povedeným momentům bezesporu patřil vtipný Ben Stiller, scénka parodující Paranormal Aktivity, klip věnovaný hororové tvorbě anebo taneční vystoupení k představování nominovaných soundtracků. Zápory však byly mnohem výraznější - nepodařilo se zabránit některým zdlouhavým a nudným proslovům, překladačům se opět mnohdy ztrácela představa o hranici mezi vtipem a trapností. Taktně pomlčím o účasti ´idolů´ Zaca Efrona, Miley Cyrus nebo Taylora Lautnera. Tohle že jsou hosté pro Oscarový večer? Nezabodoval ani Tom Hanks, který mohl posledního Oscara klidně vyhlásit ze zákulisí, stejně ho jen málokdo zaregistroval na pódiu, jak zbrkle a nedůstojně přečetl vítězný film. No a v neposlední řadě spoustu pochybností a tudíž negativních ohlasů vyvolala samotná akademie svými rozhodnutími. Možná ani ne tak konečnými výsledky, jako spíše již samotnými nominacemi. Lítám v tom 6 nominací? Pro Hanebné pancharty jen jedna zlatá soška? Avatar v nominaci na hudbu a zvukové efekty? Nejlepší kamera a výprava pro Avatara? Ne zrovna zřídka kdy jsem se ztrácel v rozhodnutích pánů z poroty. To hlavní, co si z letošního ročníku zapamatuji je historický okamžik, kdy Kathryn Bigelow jako první příslušnice ženského pokolení převzala Oscara za nejlepší režii. Na závěr nutno podotknouti, že udílení výročních cen akademie beru za svátek filmu, za jakousi filmovou olympiádu. Proto bude můj zážitek ze sledování této události vždy maximálně uspokojující. Děkuji ČSFD za příjemnou noc ve Světozoru, děkuji talentovanému fotbalistovi sedícímu za mnou, že mě svým neustálým kopáním do sedačky nenechal usnout. Nashledanou příští rok. ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Hodnocení show je jedna věc a výsledky druhá. Američani ví, jak udělat show, jsou bezprostřední, vtipní a umí improvizovat aniž by to bylo trapné, Baldwin s Martinem byli skvělí, vtípky Stillera nebo Barneyho z HIMYM byly super, ale porota akademie jsou s prominutím idioti, tohle už není filmové ocenění (měla by imho převažovat víc forma, ale obsah rozhodně není opomenutlený!), ale tohle se změnilo na rozdávání politicky korektních cen. Nechci se zastávat Avataru, ale je mi líto mistra Camerona, protože tohle bylo viditelně něco jako výsměch jeho osobě a Avatar je minimálně po technické stránce naprosto dokonalý, tak proč putovaly všechny technické Oscary do rukou nějaký ženský? Oh pardon, je vlastně mezinárodní den žen. Dobře to vystihla v svém proslovu Sandra Bullock. Tu cenu získala ne za to, jak to zahrála, ale za to, co její reálná představitelka udělala s oním americkým snem. ()

Reklama

Reklama