Reklama

Reklama

VOD (1)

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Recenze (461)

verbal 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem si spolu s těmi mladými, dokonalými křesťany netrpělivě kladl otázku, jaké že to má vlastně Bůh záměry s tou nezletilou blonckou, šerednou jako čelní pleš a krepová pokožka paní Huntové, a hlasitě se modlil, aby už jí konečně žralok ukousl tu hnátu. A byl jsem vyslyšen, abych si mohl zbytek filmu spolu s těmi mladými, dokonalými křesťany klást otázky, proč jí, kurva, ještě z toho ramenního kloubu nezačala rašit fungl nová končetina, jak to ten strejda Jeremiáš v tom žalmu 29:11 vlastně myslel, a hlasitě se modlit, aby už mi konečně přestala mávat před ksichtem tím pahýlem, nastoupila na tu parasurfiádu a na mě přestaly z obrazovky stříkat ty tuny hnusného patosu. A hle!! Najednou jsem prozřel a pochopil! Bůh ji ukousl ruku, aby mohla v Thajsku učit malé, kýčovité ťamany sjíždět Tsunami a krájet banán jednou rukou! Alelujá! Takže má opravdu v úmyslu náš prospěch a ne neštěstí! Navíc jsem se i nesmírně poučil! Drcnete li do kikiny bez levé ruky z pravé strany, docela hezky si nabije držku!! Jen jedno mi neustále vrtá hlavou a snad mi některý z místních zoufalců pomůže: Je to možná tím, že jsem byl strašlivě koncentrován na to, abych se neududil xmrti, ale kde přesně jste tam viděli ty "pěkné holky" ??? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádhera, přesně pro takový okamžiky jaký jsem prožíval při filmu surfařka filmy miluju. Ty pohledy na moře a surfaře, když se Bethany vracela z nemocnice to mě bylo úplně do breku, ale pak se spustí hotová oslava života, chutí žít a užít si každou minutu svýho života a člověku se chce brečet znova, ale tentokrát radostí. AnnaSophia mě už jednou svým hereckým výkonem naprosto dostala, ale tady vůbec nenechazím slov, takhle krásně zahrát postavu Bethany, myslím si, že skutečná Bethany musela po projekci filmu dát Ani pusu. Tolik druhů emocí jsem za 102 minut ještě nikdy neprožil. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jako příběh je to emotivní a dobře odvyprávěné, netlačící přehnaně na pilku ani na sekyrku. Jen tam na můj vkus lítalo nějak moc toho spirituálna ve smyslu "všechno je boží záměr". No, nevím, tyhle snímky, kde někdo (nadneseně řečeno) za každým prdem hned vidí boží úmysly pro mě trochu ztrácí na atraktivitě, byť jde v tomto případě jinak o silnou událost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl nějaký ten příběh podle pravdy a tak jsem se na Soul Surfer docela těšil. Udělal mi totiž hroznou radost, hlavně v závěru. Je to totiž příběh o holce, která překonala osud a ukázala, že chce žít...a to mi příjde hrozně sympatické. Celý film jsem jí děsně přál, aby byla šťastná a k tomu si to přála i solidní sorta dobrých herců jako je Helen Hunt, Kevin Sorbo, Dennis Quaid nebo ústřední herečka AnnaSophia Robb. Opravdu je radost na takovéto filmy koukat. I když víte, co takový film obnáší, prožíváte to s nimi každou minutu. Tedy v případě, kdy máte nějaké city, nejste lhostejní a bezcitní. Takoví se totiž taky najdou. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $18miliónovTržby USA $43,853,424Tržby Celosvetovo $47,158,652Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,906,679 //počet predaných kusov 145,407Tržby za predaj DVD v USA $15,067,346 //počet predaných kusov 964,160║ dobre obsadenie a pôsobivý príbeh s peknými zábermi /70%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sean McNamara, Deborah Schwartz, Douglas Schwartz, Michael Berk .. We spent more time wet than we did dry. _ Ideální letní film. Zahřeje. Malebnost havajského prostředí a síla příběhu převažují režisérskou průměrnost, která ovšem z pohledu amerického publika předvádí vysoce standardizovanou práci. Bolest, nezlomnost jedince, podpora rodiny, náboženské a humanitární podtóny - prostě je tam všechno, co (nejen jejich) život přináší. K tomu jsou ty surfařské záběry skutečně zdařile natočeny a doprovází je sympatický kukuč AnnaSophia Robb. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TI NEJLEPŠÍ SURFAŘI MAJÍ NĚCO JAKO ČESTÝ SMYSL. A LIDI S JEDNOU RUKOU PROSTĚ JEN DÁVAJ TĚM DRUHEJM VÝHODU..... /// Když se narodíte na Havaji, tak nějak se předpokládá, že nebude lovit lední medvědy, ale surfaře. Vlastně – SURFOVAT! Atmosféru plnou Beltramiho hudby, letního ducha a slunečních songů může zkurvit maximálně žralok. PROTOŽE DOKÁŽEŠ COKOLIV! Jsem soutěživej typ. Mám rád sportovní filmy a lidi, kteří se kolem sportu ,,motaj“, jsou mě sympatický. (ale no táák....). Taky se mi líbí mokrý holky – ale to jen tak na okraj. Moc mě neberou ty životní ,,mimo vlhký“ aktivity. Přece jen na dokument o Agnesë Gonxhe Bojaxhiu bych nečuměl. (Ale třeba to ocení ti citlivější...). A UŽ JE TU SIRÉNA A ROZJEZD ZAČÍNÁ... Kdo by to byl řekl, že u filmu o blondýnách ležících na prknech budu bulet jak ... (nic mě nenapadá..). PÁDLUJ BETHANY! Možná i vás převálcuje ta vlna patosu schovaná za skutečnej příběh. TOHLE mi sice připadá ,,korektnější“, ale KDYŽ MÁŠ PEVNOU VÍRU DOKÁŽEŠ COKOLIV! Namíchat tragédii s pocity štěstí umí krom skutečnýho života snad jen sport. 4*, ať nežeru! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím jak se chovat, když mi na rybníku uhryznou ruku.. 2.) Mám jednu ruku dlouhou (nebo krátkou?). 3.) Můj život ovlivnil Jeremiáš 29:10. 4.) Thx za titule ,, iqtiqe“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Najlepšia dráma roku 2011. Ja som si to proste musel pozrieť 2x v rade. Sean McNamara si vybral pre natáčanie veľmi pekné prostredie, ktoré doladil krásnym soundtrackom. A AnnaSophia Robb? poklona pre jej herecký výkon, nato že ma len 18 rokov je znej už teraz veľká herečka a ja osobne sa teším na jej ďalšie filmy. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Vlny sjíždět neumím, maximálně lajny sněhu a to ne na prkně ale rypákem, takže surfování mě moc za vaječníky nechytá, i když na netu surfuju brilantně, ale u toho mi žralok ruku neukousne max mi zaklepou na dveře uniformovaný za stahování dětskýho porna, prodeje drog a objednávání vražd. To pak lidi zlatej žralok v moři, než bandu těhle v baráku, protože to už ani modlitby nepomůžou. V tomhle filmu modlení každopádně pomáhá a jelikož všechno je Jeho vůle (prej) tak začnu milovat i svůj nádor na mozku. Každopádně tu hrají moje oblíbený trojčata Anna, Sophia a Robb, takže jsem alespoň mohla být při pohledu na tu krásu v plavkách stejně mokrá jako ASR při tom surfování. A i když jsem většinou jízlivá svině, tak tentokráte smekám slamák před Bethany Hamiltonovou, která ukázala, že ženská může mít mnohem větší koule než chlap. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Neúnosně natahovaná epizoda Pobřežní hlídky, která servíruje křesťansko-rodinné hodnoty s jemností úderu surfařským prknem přes hlavu, ale jako kulisa k zavařování broskví budiž. Pro skutečnou Bethany Hamilton samozřejmě palec nahoru. Na obou rukou. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli mě to dojalo proto, že je to podle skutečné události nebo je to díky způsobu podání. Každopádně nemám pochyb, že AnnaSophia Robb je skvělá herečka. Jsem nad míru spokojená s kamerou i s výběrem vedlejších postav. Šťávu tomu dodávají surfařské výkony a fantastická hudba, která přesně vybarvuje každou situaci. Film naštěstí nepodlehl melancholii. Sálá z něj energie, soutěživost a odhodlání. Svým způsobem je i velkou motivací. Poklona. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Limonáda, ve které jsou skoro všichni usměvaví, optimističtí a podporující, v některých sekvencích přechází až do nepříjemného sluníčkovství a kýče (Thajsko). Ale co, mám slabost pro formálně bezchybná a dojemná sportovní dramata a filmy, v nichž se jedinec navzdory nepřízni osudu dokáže vydrápat (téměř) na vrchol. V tomto případě najet a udržet se na té správné vlně. Závěrečné půlhodině nechybí nálož patosu, emocí, i dramatické okamžiky, a je korunována skutečnými záběry skutečné surfařky, podle jejíhož příběhu byl film natočen. 7/10 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Pokaždé, když zkusím nad tímto filmem přemýšlet, tak se mi mozek zavaří a bouchne, jako když se Lister pokouší kameře vysvětlovat určité paradoxy cestování časem. Já prostě nějak neunesu ty skvělé blonďaté lidi dohromady se špínou života a sílou duše. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Málem jsem přidal čtvrtou hvězdičku jen díky druhé čtvrtině, která prostě byla naplněná emocemi jako v poslední době žádný jiný sportovní film. Všechno ostatní tu už však několikrát bylo, schéma sportovního filmu (ať už podle skutečných událostí nebo podle výmyslů scénáristů) se téměř vždy musí zákonitě opakovat a je jen na filmovém štábu, jak k látce přistoupí a zda-li ukáží i něco jiného než něco stokrát provařeného. Sean McNamara sice natočil svůj doposud nejlepší film (při pohledu na jeho filmografii to není vůbec překvapivé), ale krom druhé čtvrtiny a vcelku podařeného hereckého projevu Kevina Sorba (a ano, i Dennis Quaid byl výraznější než ženské představitelky) jsem na této rutinní letní filmařině neshledal nic výjimečného. Navíc Thajské intermezzo hrálo až moc okatě na city a já osobně AnnuSophii moc nemusím. O malý kousanec nad průměrem. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Když se chce, všechno jde. Na to jsem myslel skoro celou délku filmu. McNamara se totiž vzepjal k výkonu, který by od něho sotva někdo čekal. Ale stalo se. A znovu se potvrdilo to, že když je silný scénář (v tomhle případě k tomu ještě založený na silné skutečné události), jde náhle i všechno ostatní a dějí se divy. Stejné divy, které dokáže silná vůle a nezlomnost ducha, síla nevzdat se i v nejtemnějších okamžicích života, kdy je nepřízeň osudu cítit nejvíce, třeba v podobě nepříliš chytrého charchardon charchariase až s příliš nepříjemnými zuby. Opravdu musím Bethany obdivovat. Jak s klidem, bez jakýchkoliv těžších traumat a zhroucení překonala tento, jak se ji určitě zpočátku zdálo, konec normálního života a taky jejího velkého snu a díky tomu vlastně nic neskončilo. Soul Surfer tak působí na člověka jako hřejivý balzám na pošramocenou duši a uklidní, dojme a probudí mnoho emocí a citů ve většině normálních lidí. V téhle uspěchané, nervní době se to opravdu cení. Tohle vše (tedy vlastně příběh) by ale nefungovalo tak docela úplně nebýt dalších aspektů, kvůli kterým máme filmy tak rádi - Beltramiho magické domorodé hudby, samotného nádherného prostředí státu Hawaii a samozřejmě celkové skladbě filmu, kterou McNamara zvládl na jedničku - ať už kamerová práce, která je v surfovacích scénách opravdu parádní a napínavé, nebo střih či zpracování příběhové linky - vše je tak, jak se na dobrý rodinný film s hodnotami patří. A i dost kýčovitá pomlouvaná scéna v Thajsku na mně silně zapůsobila. Jemné odbočky k náboženství a jeho hodnotám jsou spíše takovým bonusem, nijak se necpou do popředí, působí to jako další lákadlo pro americké publikum, ale nakonec také dávají podklad pro směrování příběhu. A herci? Kdo by to řekl, že Herkules Sorbo nakonec bude takový sympatický tatík a člověk.. A odehraje všechno velmi slušně. Dennis Quaid je pak zase velmi fajn, stejně jako Hunt a na dost surfařek je na vlnách radost pohledět. Samozřejmě vysoce nad všemi ční Bethany - aneb moje AnnaSophia. (to moje si nemusíte všímat, mám na ni asi takový nárok, jako všichni ostatní :)) Nicméně, nic nezmění to, že mně ta holka (nebo je to anděl? ehm..) systematicky ničí. Nechci se opakovat, ale opakovat se budu - She's perfect. Ztělesnění dokonalosti v reálu a to ve všech směrech. Úžasně sympatická, úžasně krásná (ty úsměvy) a dokonalý herecký talent. pro Bethany prostě nemohli vybrat lepší herečku, protože si vím představit, že by ji Anna povahově mohla i překonat. Prostě víc takových filmů a Hollywoode, přestaň být slepý, máš před svým nápisem jednu z nejslibnějších zástupkyň herecké omladiny a takhle ji přehlížíš. Zatím doufám, že se naší malé mořské panně povede i dál stejně dobře, i v osobním životě. Shrnutí: Ideální rodinný film s krásnou hudbou, krásnou Hawaii, krásně natočeným surfováním a hlavně s krásným příběhem. 4/5 + po připočtení osobních sympatií 7/5 (mám rád číslo 7) PS: ach jo, tohle se mi stává jen u komentů k filmům Robb.. Nic si z toho nedělejte :)) Stejnak vím, že zamilovaných je nás tu víc () (méně) (více)

Hakha 

všechny recenze uživatele

U tak silné příběhové linie mě mrzí, že se režisérského křesla nechopil zručnější režisér, který by klíčové momenty natočil více působivěji… ale i tak se díky hercům, prostředí a hlavně silnému příběhu stává Soul Surfer nenudící se a inspirující podívanou, mé hodnocení 3 hvězdičky… ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, dobrá hudba a sympatické obsadenie... na začiatku ma to vtiahlo do deja a keď tam nabehla scéna so žralokom, tak mi dobre stiahlo žalúdok ;) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Silný príbeh, lamerska exekucia, ale verím že Bethany s tým bola spokojná. Cynikom vstup zakázaný, ten patos a Beverly Hills look-a-like kresťansky pozitívnu mládež by nemusel jeden rozdýchať. 50% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Citová ždímačka o tom, že s vírou, trpělivostí a vytrvalostí se dá zvládnout i téměř nemožné. Skoro po celý film jsem měla na krajíčku, ale to mi vůbec nevadilo, příběh byl dojemný a motivující zároveň. Surfařské scény mě už tolik nebraly, holt jsem opravdu antisportovec ve všech směrech.A u Carrie Underwoodové bylo znát,že se jedná o její první roli (příšerně přehrávala..) Ale AnnaSophia odvedla výbornou práci a skutečné Bethany držím palce :) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Skvělý příběh, přímo zrozený k natočení celovečerního filmu. Samotná životní story dokáže zahřát na srdci a v kombinaci se skvěle natočenými scenériemi na vlnách film prostě potěší...70% ()

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama