Reklama

Reklama

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (461)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádhera, přesně pro takový okamžiky jaký jsem prožíval při filmu surfařka filmy miluju. Ty pohledy na moře a surfaře, když se Bethany vracela z nemocnice to mě bylo úplně do breku, ale pak se spustí hotová oslava života, chutí žít a užít si každou minutu svýho života a člověku se chce brečet znova, ale tentokrát radostí. AnnaSophia mě už jednou svým hereckým výkonem naprosto dostala, ale tady vůbec nenechazím slov, takhle krásně zahrát postavu Bethany, myslím si, že skutečná Bethany musela po projekci filmu dát Ani pusu. Tolik druhů emocí jsem za 102 minut ještě nikdy neprožil. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Ano, je to hrozná limonáda, která každou scénou útočí na divákovi slzné kanálky. Helen Hunt tady na všechny hází smutný a ustaraný pohled vysloužilého baseta. Miss Universe tady pomáhá obětem ničivé tsunami a pronáší při tom významné věty o božím úmyslu. Všichni se tady usmívají a milují, dokonce i sourozenci (to bude asi tou Havají, u nás by je život tolik nebavil), ale ten příběh má prostě svoji sílu a Bethany Hamilton si svou osobní silou, odhodlaností a odvahou postavit se těžkému osudu prostě zaslouží uznání. Stejně tak si ho zaslouží i AnnaSophia Robb za velice dobrý herecký výkon. Pro tuto půvabnou dívku mám slabost už od Karlíka a (hlavně) od Mostu do země Terabithia. Slečna nám roste do herecké extraligy a já jí moc držím palce. Na filmu samotném mohu pochválit zdařilé obsazení. Zmrtvýchvstání tady prožívají králové české televizní scény 90. let Bobby Sixkiller a Herkules. Dále musím vyslat několik pochvalným slov směrem k hudbě a kameře, ale to je tak zhruba vše. Protože film tlačí tak násilně na pilu, že mě ve finále nechal emocionálně chladným (a že mě rozbrečí každá blbost:-). Ty 4* nejsou ani tak pro film, jako pro Bet Hamilton, která má můj nejhlubší obdiv. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se na tento snímek dost těšil a po shlédnutí musím říci jedno slovo : "BRILANTNÍ" AnnaSophia je moc hezká a tuto roli zahrála s přehledem. S dobrou hereckou partou ( Quaid, Sorbo a Hunt ) dodávájí filmu správný výkon. Film podle skutečné a velmi smutné události doplněn skutečnými záběry na konci filmu by neměl nikdo přehlédnout. Perfektně natočené scény surfování. K tomu střízlivý soundrack z tohoto snímku udělal film na, který se nezapomíná. Dojemný příběh o dívce co přes všechnu smůlu a nesnáze si dokáže splnit sny. Tleskám s jakou citlivostí a zručností je tento snímek je natočen. Úžasné s jakou něhou dokázal stvořit režisér tento příběh. Za mě krásných 93 procent a kandidát na jeden z nejlepších snímků roku. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tak to byla síla! V poslední době mě filmy nějak neohromily, ale před tímhle smekám! Naprosto nepopsatelná atmosféra, která zahrnovala rodinnou upřímnost, spojenou s přirozeným hraním hlavních představitelů, sportovními výsledky, hravou hudbou, která se hodila právě na Hawai, dále nelze opomenout herecký výkon Anny Sophie Robb, která tu podle mě jednoznačně září. Všechno jsem prožívala, od úspěšných závodů a velkého zvratu, přes první těžké momenty a jejich překonání až po závěrečnou vlnu! Hodně mě zaujala část v zemi zasažené tsunami a také všechny ostatní scény pro mě byly velký zážitek, protože byly skvěle natočeny a podle mě, tam nebyly zbytečné části, ani prázdné dialogy, nebo snad přehnaný příběh! Fotky a videa o pravé Bethany Hamilton jen prohloubily celkový dojem z filmu, který byl velice dojemný a reálný! Hrozně na mě film zapůsobil a dlouho se mi nestalo, aby mě něco tak zasáhlo... hrozný osud, ale krásný příběh! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli mě to dojalo proto, že je to podle skutečné události nebo je to díky způsobu podání. Každopádně nemám pochyb, že AnnaSophia Robb je skvělá herečka. Jsem nad míru spokojená s kamerou i s výběrem vedlejších postav. Šťávu tomu dodávají surfařské výkony a fantastická hudba, která přesně vybarvuje každou situaci. Film naštěstí nepodlehl melancholii. Sálá z něj energie, soutěživost a odhodlání. Svým způsobem je i velkou motivací. Poklona. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Skutečná Bethany si sama přála, aby její postavu ztvárnila AnnaSophia Robb, která ji přesvědčila svým výkonem ve snímku Most do země Terabithia (2007). (Sartorius)
  • Skutečná Bethany Hamilton, o které je film natočen, se objevila ve 25. řadě reality show The Amazing Race  (od r. 2001) jako soutěžící. Partnerem v závodu kolem světa jí byl její manžel. (Anyk)
  • Šest týdnů před natáčením AnnaSophia Robb tvrdě trénovala surfing pod dohledem profesionálky Bethanny Hamilton. Trénovat musel také Denis Quaid, zatímco Helen Hunt už byla amatérská surfařka. (Kacitr)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama