Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je jich pět sester, všechny jsou krásné, něžné a nevinné a všechny umí velmi rychle tasit kolty. Při přepadení vlaku se zmocní kupní smlouvy na ropné naleziště na ranči Little Peak. Mapa naleziště se však ocitne v rukou sourozeneckého klanu Sarrazinových, čtyřem bratrům velí neústupná Marie. Když Louisa odmítne Marii prodat ranč prodat, stojí proti sobě dvě tvrdohlavé ženy. Marie sice drží své bratry zkrátka, ale přesto se jí nepodaří zabránit tomu, aby se nezakoukali do Louisiných sester. Jen obě velitelky si musí zachovat chladnou hlavu, protože o svá práva se hlásí právoplatný majitel. Přichází celý v černém a říká: „Král je vždycky jenom jeden, takže když dva najdou ložiska nafty, jeden má vždy rychlejší kolty.“ Westernová komedie známého francouzského režiséra Christiana-Jaquea (Fanfán Tulipán) stojí na dvou světových hereckých hvězdách Brigitte Bardotové a Claudii Cardinaleové, které jsou zde v nejlepší formě. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu nemá cenu zamýšlet se nebo hledat nějaké hluboké moudro, protože je to prostě oddychovka, v které navíc podstatu děje upozaďuje přítomnost dvou supernádherných ženských, z nichž minimálně jedna byla a je i vynikající herečkou ......... a druhá ochránkyní práv zvířat :-)). ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Antiwesternová komedie, která pouze a jenom dokazuje, že Francouzi by se na Divoký Západ pouštět neměli, a to ani když trapnými postavičkami typu maršál chtějí parodovat skutečné westerny...celý film se točí v podstatě jen a pouze okolo BB a CC a jejich více či méně odhalených těl, a až kdesi v pozadí za tím je cosi co vzdáleně připomíná Ameriku konce devatenáctého století, ale to jen aby se neřeklo. ** jsou za hlavní představitelky, které ve své době zaslouženě patřily mezi nejkrásnější ženy světa a z Petrolejářek budete mít určitou šanci pochopit proč tomu tak bylo. Jiný důvod pro sledování tohoto filmu neexistuje. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na Brigitte Bardot a Claudia Cardinale, aby si člověk pod sebe vzal bryndák, protože to jsou fakt kočky pětikočky. Co se herecké stránky týče, tak Céčko bere blonďatý Béčko o parník a co se děje týče ? Cha., stačí jeden záběr do výstřihu Cardinálky a jeden svůdný pohled Bardotky a chlap má o děj postárano na 14 dní dopředu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,600,000║ Návštevnosť: 2,234,000 (Francúzsko)/ 1,608,946 (Španielsko) ▐ Samo o sebe to je len ničím prevratná prkotinka ale je tak uvoľnená, zábavná a elektrizujúca hlavne vďaka hlavným predstaviteľkám v podaní Brigitte Bardot a Claudia Cardinale + netreba zabudnúť na ich šikovné parťáčky či nešikovných parťákov, príjemná oddychovka. /80%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční a dosti naivní western pro feministické ženy. Díky nádherné Claudii a Brigitte si jej ovšem užijí i muži.. 50%. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

BB a CC jsou krásný ženský, ale od filmu nepožaduju jen pěkný ženský. To bych se mohl dívat jenom na pornáče. Dá se říct, že horší blábol jsem už v tomhle žánru sakra dlouho neviděl. Děj utahanej, zápletka nepřesvědčivá a vyumělkovaná, herci prkení jak zadřené třícky na Brigitině zadnici. Vlastně to je jen tahák na prachy lidí, protože ten film kromě výše zmiňovaných hereček nic nenabízí. Ani se nedivím, že BB se začala starat o zvířata a na nějakou filmovou kariéru se vybodla, když jí nabízeli jen takovýhle role (a to se vsadím, že si vybírala jen ty lepší). Konečná scéna pěstního souboje je celkem reálná, ale jde v ní zase jen o jedno. Ukázat co nejvíc ze sametové pokožky těchto žen a upřímně, kdo o tohle stojí víc, než o kvalitní western s dobrým příběhem a třeskutou pointou. Podle hodnocení ale asi dost lidí, každopádně já ne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Do banky? Věřím svoji matraci. Peníze mají zůstat tam, kde se vydělaly." Každýho heterosexuálního muže jistě při prvním pohledu na Marii Sarrazin a Louise Leroi zaujme jejich nepřehlédnutelná inteligence. Ale pánové nenechme se mýlit jejich vzdělaností, protože já jsem si bystře všiml, že jsou to docela pohledný ženy. Jejich pěstní souboj v prachu pak dá namlsat natěšenýmu oku každýho nadrženýho voyera, do jejichž řad se hrdě řadím. Nikdo jiný tento snímek patrně nedokáže ocenit. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenáročná westernová taškařice osázená atraktivními dívčinami, v prvé řadě dobovými sexbombami BB a CC. Film má svižný rozjezd, ale brzy upadne do nudy, ze které se vyhrabe až na konci, kdy si to BB a CC rozdají - bohužel jen v pěstním souboji. Zpocené krásky rvoucí ze sebe navzájem šaty jsou také tím nejlepším, co snímek nabízí a i když se tvůrci docela snažili (BB si dává koupel a ukáže zadeček, skupinové koupání nahých dívek v řece a jedno frontální odhalení koz), film mohl být mnohem lechtivější a taky akčnější a vtipnější. Taky škoda, že si scenárista nedal trochu víc práce s příběhem a nenapsal pro obě sexbomby pořádný feministický western, ve kterém by odkráglovaly hromadu chlapů a nakonec spolu skočily do postele. Tohle je tak pro malé děti. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jak pravila Lyta, obě mají povislé a tudíž jsou už za zenitem. To vystihuje vše. Beztak nestály za nic ani předtím. ()

sud 

všechny recenze uživatele

BB a CC byly tenkrát jedny z nejkrásnějších (ne-li nejkrásnější) hereček na světě, tedy už kvůli nim tenhle film stojí za to. Ale nejspíš jenom kvůli nim. 60%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vzdúvajúce sa a vlniace prsia, schopné pretrhnúť napäté živôtiky (= súčasť ženského oblečenia, kryjúca hrudník) dvoch najkrajších herečiek filmovej histórie sú hlavnými hrdinkami filmu.  Tu nejde ani tak o dej, ten je dostatočne chatrný, tu ide o myšlienku. Myšlienku, že keď sa raz oči sebavedomých a hrdých slečien, dám a paničiek dohodnú, sú v konečnom dôsledku schopné dospieť k výslednej kreatívnej harmónii a solidarite pôvodne nezmieriteľných postojov. Príkladom nech je záverečný parádny jazdecký čiernobiely útvar. Vodcovstvo je nepochybne potrebné nechať ženám. Dôvodom je ladný tvar tela dám, spôsobilý nadojčiť a rozvinúť život. V kontraste s plochými mužskými hrudníkmi, vystrájajúcimi vo vodcovskej pozícii množstvo márnomyseľných hlúpostí, nie v snahe tvorivo sa rozvíjať, ale len v snahe ukojenia vlastných, často pochybných (análnych) túžob. A to len a len preto, že mužské prsné bradavky sú slepou vývojovou vetvou, neschopnou vytlačiť, čo i len kvapôčku životodarného mlieka. Poznámka: Príkladom nech je Slovensko, na čele s blonďatou prezidentkou. Vždy si radšej vypočujem jej príjemný zamatový hlas a oko poteším jej stále inou a väčšinou vkusnou módnou kreáciou, než nenávistno bľačiace reči plejády jej mužských kritikov, ktorí už len pri vyslovení mena "Čaputová" (v ponížení a zhnusení z toho, že ich diriguje žena, nezvládnu často ani vysloviť slovo "prezidentka") krčia a krivia tváre do nenávistných škľabov a grimás. Toto má byť tá alternatíva ženského vodcovstva? Ech. Vyčítajú jej, že je plytká, povrchná, orientovaná na USA a jediné čím sa prezentuje sú šaty a ľudské práva vo svete. Nuž, nevravím, že obsahovo prezidentka je nejaká veľká intelektuálka, ale ak ju porovnám s ostatnými slovenskými prezidentami, vysoko prečnieva. A k obsahu jej pôsobenia: osobne nemám nič proti programu: pekne sa nahodiť, hurá Amerika plus životné prostredie a ľudské práva predovšetkým! Určite lepšie, než nejaké imaginárne národné záujmy v patetickom podaní nejakého nafúkaného postboľševického trotla. Takí, čo slovenskej prezidentke nevedia prísť na meno a opľúvajú ju, kade len chodia, podobne ako samčí puberťáci, pľuvancami si vyznačujúcimi svoje teritórium, tak takí nech si radšej poriadne vyhonia a skľudnia hormón. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Význam snímku jsem moc nepochopil, spíše nudil, takže mi zbylo jen pokoukání na několik krásných žen světového filmu, asi proto bylo na pámátku mladším generacím natočeno.!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Výprava 7/10/// +velice příjemná a oddechová zábava, hudba, hlavní herecká dvojice je úžasná -že to není vážnější/// Viděli jste už někde ve westernu jak se spolu perou dvě hlavní hrdinky a ke všemu dva nejvíc sexy symboly šedesátých let. Vsadím se že ne, protože jste neviděli tento film. Dost jsem si ho užíval a příjemně se u něj bavil. Měl jsem chuť na nějaký western a dostal jsem k tomu i komedii. Občas jsem si říkal, žš je škoda, že to není spíš drama, protože se mohli řezat pěkně do krve a to musím poznamenat, že to tu taky ještě nebylo. No ale buďme rádi alespoň za tohle. BB už potom přestala točit filmy, což je mimochodem obrovská škoda a zároveň je tento film poslední možnost, kde tyto hvězdy takové svítivosti vidět pohromadě. Určitě se na to mrkněte./// Celkem 75%/// ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Filmový hřích 70. let, který už dnes v podstatě nestojí moc za vidění, pokud člověk není vyloženě fanda Brigitte Bardot / Claudia Cardinale (existuje-li dnes ještě někdo takový). Druhá zmiňovaná je zde ovšem zcela skvostná a všechny záběry na její úchvatné tělo (ty její prsa!) mi alespoň částečně vynahradily tu příšernou nudu, kterou mi film připravil (obzvlášť v českém dabingu, který zabil veškerý vtip americko-francouzské konfrontace, je to takřka nesledovatelné). Celé to ale překvapivě vyústí do nečekaně pěkného závěru, který mě nakonec potěšil, takže za úplnou ztrátu času to považovat nemůžu. Že ale Brigitte Bardot krátce po tomto filmu sekla s hraním a dala se na bohulibější boj za práva zvířat, lze po zhlédnutí téhle blbosti brát jedině s povděkem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Elegantní dámský (skoro) western, ve kterém žádný z přítomných sex symbolů nechce být tím druhým. Dokonce o jejich prvenství na pomyslném trůně nerozhodly ani úvodní titulky, které jména obou přítomných superhvězd své doby zařadily korektně vedle sebe. Ženy se nikdy nemáme ptát na její věk, nicméně obě přítomné dámy jistě prominou tu impertinenci, když jejich narozeninovou číslovku už v současnosti zdobí vážená "sněhuláková" číslice. Ovšem pánské publikum ani téměř padesát let, co uplynulo od premiéry vzájemného randevous ikonické Brigitte Bardot a Claudie Cardinale, je stále omámeno jejich krásou a půvabem, načež je ve filmu až podezřele málo jejich společných scén, kdy si obě superhvězdy (dost možná) postavily hlavy a zvítězila (ne)nápadná řevnivost mezi nimi, načež pánové si sveřepě postavily pyje. To pomohlo tvůrčímu štábu k tomu, že se začal vyžívat v jejich prezentaci způsobem decentního odhalování jejich vnad a smyslných křivek. Tohle sexy zápolení odnesla zápletka, která je značně úsporná až banální, přičemž předmětem sporu je malý ranč plný nafty. Dvě sexy desperátky vládnou svým pětičlenným znepřáteleným bandám, vznikají různé komicky vypjaté situace, občas až groteskní, do toho vyhrávala chytlavá hudba, tempo tak akorát, dvě superhvězdy si v závěru vydatně namlátí, načež scénář jim přisoudí trochu násilné usmíření. Sexy souboj nerozhodlo ani moje libido - Bardot byla nedostižná v eleganci a její povlávající hříva se umně namotávala kolem pánského přirození, Cardinale oponovala bujným dekoltem. A v sympatiích byla na koni. Jo, marná sláva, na "koníčka" by to s nimi chtěl jistě každý. Delikátnost mně narušovala pouze nadbytečná přítomnost Michaela J.Pollarda, respektive jeho katastrofální herecká kreace, a nepříliš kreativně pojatý závěr (viz usmíření). 8/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak budete tento nenáročný western brať ako hodinu a pol trvajúcu módnu prehliadku vo westernovom štýle, tak jeho pozretie stojí za to. Keďže nie som bohvieaký obdivovateľ krásy BB, viac som si všímal jej štyri kolegyne a tam bolo tiež na čo sa pozerať. Chvíľami sa zdá, že sa z toho vykľuje regulérne porno, ale nasleduje vždy sklamanie :) Ale zase kde inde v tomto žánri vidíte závod na bicykloch a namiesto záverečnej prestrelky fackovanie dvoch ženských s veľkými výstrihmi. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vidieť v jednom snímku Brigitte Bardot a Claudiu Cardinale v tej najlepšej fyzickej forme a navyše v super kostýmoch, tak to úplne stačí aspoň na priemerné hodnotenie. Scenár ani príbeh už potom netreba riešiť. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pokud to měla být exhibice dvou superhvězd evropského filmu v kovbojských oblečcích a úplně blbým filmu, tak to potom jo. Zajímalo by mě, kdo měl ten nápad dát ty dvě dohromady. Páč BB po konfrontaci s CC v jednom filmu musela zákonitě dojít k závěru, že už je stará rašple a bude lepší se na to vysrat. A jak už tu někdo poznamenal, jeden vtip se psem hned na začátku je na komedii fakt málo. Takže jednu hvězdu za holky a druhou za hudbu Francise Laie. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hodnotím v podstatě kladně, v rámci žánru oddechovka (westernová komedie) po náročném pracovním týdnu mi to přišlo vhod, hlavu jsem si rozhodně lámat nemusela, hezky se na to koukalo, neb ženy jsou tu opravdu nádherné, má to příjemný hudební podmaz, k tomu pár povedených vtípků (vyhozený psík, akupunktura, šerifův kůň, sourozenci, studna), no.. a když se dvě nemilosrdně perou, doktor Miller se směje.. ()

Reklama

Reklama