Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je jich pět sester, všechny jsou krásné, něžné a nevinné a všechny umí velmi rychle tasit kolty. Při přepadení vlaku se zmocní kupní smlouvy na ropné naleziště na ranči Little Peak. Mapa naleziště se však ocitne v rukou sourozeneckého klanu Sarrazinových, čtyřem bratrům velí neústupná Marie. Když Louisa odmítne Marii prodat ranč prodat, stojí proti sobě dvě tvrdohlavé ženy. Marie sice drží své bratry zkrátka, ale přesto se jí nepodaří zabránit tomu, aby se nezakoukali do Louisiných sester. Jen obě velitelky si musí zachovat chladnou hlavu, protože o svá práva se hlásí právoplatný majitel. Přichází celý v černém a říká: „Král je vždycky jenom jeden, takže když dva najdou ložiska nafty, jeden má vždy rychlejší kolty.“ Westernová komedie známého francouzského režiséra Christiana-Jaquea (Fanfán Tulipán) stojí na dvou světových hereckých hvězdách Brigitte Bardotové a Claudii Cardinaleové, které jsou zde v nejlepší formě. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

xaver 

všechny recenze uživatele

Pokus o komicky pojatý western. Co jiného nakonec divák může čekat od Francouzů, ti si udělají prču z čehokoli. Tohle se jim však nepovedlo. Nepomohly tomu ani superhvězdy BB a CC. Je to asi jeden z nejslabších snímků v herecké filmografii jak BB, tak CC. Nakonec byly to právě ony, proč jsem se na ten film nedávno díval s velkou dávkou nostalgie. Byly mladé, byly krásné, ale to je tak asi všechno pozitivního, co se dá o tomto filmu napsat. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Cílem tohoto filmu je vlastně pouze ukázat, že i krásné ženy umí nosit kolty proklatě nízko... což se daří. Je nutné to nebrat vážně, protože to nedělá ani sám film a dělá si ze sebe legraci. Horší je už skutečnost, že to jako komedie moc nefunguje (kromě šerifa, ten mě bavil) a i samotný příběh je o ničem. Vlastně je to jen o tom, že holky odhalují svá těla, chlapi slintají a někde v pozadí se řeší nafta. Přesto to bylo asi fajn. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Na tomto jakoby westernu je nejzajímavější obsazení hlavních hrdinek. Cladia Cardinale i Brigitte Bardot patřili k tomu nejpěknějšímu, co diváci mohli v té době vidět na plátně, byl to tedy dvojitý tahák. Bohužel ten zbytek, tedy scénář i příběh, je naprosto fádní. Western bez zabíjení nebo alespoň střílení je divný western, tady je jen jedna mrtvola na začátek a pak už jen střílení do vzduchu a jedna bitka mezi hlavními hrdinkami. Příběh o tom, že o jeden pozemek s naftovým ložiskem soupeří dvě odlišné skupiny (pět slečen proti dámě se čtyřmi bratry) by mohl dostat pořádný náboj, kdyby se muži nezamilovali do žen a kdyby to na konci nebylo tak sladce řešeno. Co mě však nejvíc dostalo byl závěrečný výbuch naftového ložiska – to byl scénáristický bombónek. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nenáročná westernová taškařice osázená atraktivními dívčinami, v prvé řadě dobovými sexbombami BB a CC. Film má svižný rozjezd, ale brzy upadne do nudy, ze které se vyhrabe až na konci, kdy si to BB a CC rozdají - bohužel jen v pěstním souboji. Zpocené krásky rvoucí ze sebe navzájem šaty jsou také tím nejlepším, co snímek nabízí a i když se tvůrci docela snažili (BB si dává koupel a ukáže zadeček, skupinové koupání nahých dívek v řece a jedno frontální odhalení koz), film mohl být mnohem lechtivější a taky akčnější a vtipnější. Taky škoda, že si scenárista nedal trochu víc práce s příběhem a nenapsal pro obě sexbomby pořádný feministický western, ve kterém by odkráglovaly hromadu chlapů a nakonec spolu skočily do postele. Tohle je tak pro malé děti. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $1,600,000║ Návštevnosť: 2,234,000 (Francúzsko)/ 1,608,946 (Španielsko) ▐ Samo o sebe to je len ničím prevratná prkotinka ale je tak uvoľnená, zábavná a elektrizujúca hlavne vďaka hlavným predstaviteľkám v podaní Brigitte Bardot a Claudia Cardinale + netreba zabudnúť na ich šikovné parťáčky či nešikovných parťákov, príjemná oddychovka. /80%/ ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama