Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá francúzska herečka odcestovala do portugalského Lisabonu natáčať film. Popri práci s filmom si všimla mníšku, ktorá pravidelne chodí do kostola, pri ktorom sa najviac zdržiava filmový štáb... (Martin741)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

(Někdy až příliš) krásné záběry na malebné město, oduševnělí lidé a jejich dialogy, pomalé, zadržované pohyby, mluva i odmlky. Slavnostnost navozují frontální záběry tváří s pohledy do kamery. Poněkud odtažité, ale působivé. Vrcholným momentem je setkání v kapli a rozmluva hrdinky s jeptiškou o Bohu a pravém naplnění života. ()

JoudaCZ 

všechny recenze uživatele

Příběh ženy, která během pár dnů stihne jednomu zachránit život, druhému upevnit vztah a třetímu dát naději na šťastný život, a ještě se přitom přiblíží smyslu svého života a možná potká i životní lásku. Jedna z klíčových replik filmu to říká vše: "-Je to neobvyklý film.""-Myslíš nudný?""-Doufám že ne, ten příběh mě dojímá". Režisér nám předkládá silný příběh formou filmu, z nějž absolutně vytlačil veškerou akci, z pohybu, řeči, ze všeho. A ačkoli je ta totální "neakce" občas iritující, zejména v podání režiséra samotného, film vás přesto udrží. A navíc, jak už víme mj. od Wenderse, Lisabon je extrémně fotogenické město! ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama