Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na začátku Tonyho zpracujou podobně jako tenkrát Ježíše a on se z toho chudák půl filmu dostává, takže bitevní smršť z dvojky tady chybí. A to je velký problém. Výprava je pompézní, bitky, když už tam jsou, tak stojí za to (kromě finální s "Vránou", která je mizerná až běda) a hudba je taky zajímavá. To bohužel k dobrému filmu nestačí. Návaznost v ději v podstatě není a příběh je hlavně málokdy zajímavý. Snad se jednou Tony Jaa vrátí tak jak jsme ho měli rádi a že se vrátí v současnosti. Nechápu to, Vaše Veličenstvo. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nudaaa! Po druhém Ong-bakovi jsem doufal v pokračování prvního filmu, ale z nějakého důvodu se rozhodli pokračovat v tom, co se nikomu nelíbilo. Narozdíl od předešlých dvou filmů už třetí skoro sám neví, oč v něm vlastně má jít. Celá pointa příběhu je „jdeme se mlátit, protože proč kurva ne.“ Skoro bych zapomněl, že půl filmu jsme Tiena viděli jen tančit pod vodopádem. Závěrečným vyvrcholením byl souboj tak příšerně nezajímavý, že už skutečně dokazoval, jak zbytečný celý tenhle film byl. ()

Reklama

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Ne, Tony vícekrát už nic nenatáčej, to je taková kravina, najivně jsem čekal na slavný Ong Bak 3... ale proč?...Je vidět že Jaa si natáčel film sám pro sebe, film je celý trapně udělaný. Fighty jsou ve zpomalených záběrech což je absolutně trapné. A to, že byl v nějakém pralese, a tam dělal černou magii (čemuž dost věřím) se poznamenalo i na filmu, a to velice. Nemůžu si pomoci ale z filmu se mi líbil jeden jediný, asi 5 vteřinový záběr, kdy Tony Jaa vystupuje po schodech a hraje k tomu hudba. Ta černá magie ve filmu byla to dost, prostě humus. Film taky zaprd, scény bojů na které jsem se těšil absolutně na nic...no prostě souhlasím s Lateeefem, aby Tony už nenatáčel. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný bojový film od majstra Tonyho Jaa, ktorý je priamym pokračovaním dvojky. Má podpriemerný príbeh o bojovníkovi, ktorý sa dostane zo zajatia a snaží sa dostať do formy, aby sa pomstil. Spracovanie je veľmi zvláštne a určite s ním nie som spokojný. Po ešte celkom prijateľnom začiatku sa polovicu filmu vôbec nič zaujímavého nedeje a až ku koncu to začne byť lepšie. Film je plný mystiky a mnohých nadpozemských prvkov a to mu rozhodne neprospieva. Akcie tu moc nie je, ale aj tá ma sklamala. Súboje sú stále dobre natočené, prehľadné a pomerne tvrdé, ale väčšina súbojov má iba priemernú choreografiu a snád´ žiadne dobré nápady a tak sú iba priemerné, ale v rámci akcie vôbec, na pomery Tonyho Jaa sú veľmi slabé. Ale aj tak dve akcie sa mi páčia dosť a to dlhá akcia pred záverom so zneškodnením množstva vojakov alebo akcia medzi kamennými stenami, ale jej sa Tony Jaa nezúčastní. Škoda, že záver je už taký prehnaný a absolútne mimo reality a aj finálny súboj veľmi sklame. Páči sa mi vizuálna stránka, prostredie filmu a chválim aj hudbu. Je to veľmi veľká škoda, všetky tri predchádzajúce filmy od Tonyho Jaa majú odo mňa plné hodnotenie, ale tento je len priemer. 58% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,890Tržby Celosvetovo $2,340,363Tržby za predaj DVD v USA $3,543,046 //počet predaných kusov 235,781║ 3/4 príbehu vycucané poetické polemiky filmových klenotov od Gibsona ako Apocalypto, či Umučenie Krista, takže v tomto ohľade si naložili priveliké sústo tvorcovia ktoré nemali šancu schopnejšie ucelenejšie predať v danom príbehu, taktiež tie snové sekvencie skôr škrípu než by vystužili dej, záver sa odrazu prešupne k očakávanej akčnosti ale ani zďaleka to nemalo grády predošlých dielov, škoda /45%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Po dokončení Ong Bak 2 se Tony Jaa nepohodl se zástupci produkční firmy Sahamongkol Film, se kterou měl podepsanou smlouvu. Ti po něm požadovali, aby film kvůli pokrytí nákladů na natočení rozdělil na dvě části. S tím však Tony Jaa nesouhlasil a veřejně vystoupil s několika požadavky vůči Sahamongkolu. Jedním z nich bylo i ukončení smlouvy, kterou měl podepsanou na 10 let. Krátce po té se na nějakou dobu ztratil, takže se vyrojily domněnky o jeho únosu. Po nějaké době se však znovu objevil a setkal se i se Sia Jiangem, šéfem Sahamongkolu. Po této schůzi náhle zrušil všechny své požadavky a souhlasil také s rozdělením filmu. To se však podepsalo na kvalitě třetího pokračování. Ong Bak 2 i přes sestříhání uspěl díky bojovým sekvencím, a stal se v Thajsku hitem. Naproti tomu Ong Bak 3 s narychlo sepsaným scénářem, ve kterém dostal větší prostor Dan Chupong, a nově dotočenými scénami, naprosto propadl a stal se prvním Tonyho filmem od doby prvního Ong-baku, který se v Thajsku nedostal na první místo v návštěvnosti. (Raztubyl)
  • Po tomto neúspěchu Tony Jaa oznámil, že končí s filmovou kariérou a 29. května 2010 projel na hřbetu slona bránou buddhistického chrámu v Surinu. Tam si nechal oholit hlavu, složil přísahu a přijal jméno Kitiposano, což znamená "elegantní celebrita". Tím se oficiálně stal budhistickým mnichem, nikdo však nevěděl na jak dlouho, neboť takovéto konání je v Thajsku poměrně běžné a sám Tony Jaa se do chrámu uchyluje poměrně často. Začátkem ledna 2011 se však potvrdilo, že již není mnichem. (Raztubyl)
  • Natáčelo se v chrámu Prasat Ta Moan v provincii Surin poblíž hranic z Kambodží. Ve stejnou dobu se však Thajsko opět dostalo do rozepře s Kambodží kvůli spornému chrámu Preah Vihear a spor zahrnoval právě i chrám Prasat Ta Moan. Štáb byl proto nucen během natáčení toto místo opustit. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama