Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)
Jediný důvod vzniku třetího pokračování vidím v tom, že Tony Jaa se fakt dočista pomátl a někdo toho prostě využil. Tak temný a snad i strašidelný není ani Kruh, a že onen záporák by si v něm mohl klidně jednu roli střihnout. Taky mě překvapilo obsazení prasopsa a trosečníka Kryštofa Columba a komediální prvky zastupuje ten nejlepší a tím je mluvící hlava. Nadpřirozeno a nevysvětlitelno se odráží v Tonyho schopnostech vracet čas. Jo, malinká výtka směřuje na adresu absolutního dějového kolapsu a ztráty orientace. Ten odpat! je za to, jak jsem se na Ong Bak 3 na.ral! To bylo včera, po tom, co jsem se vyspal, tu jednu hvězdu dám. 20% ()
Tien je ve velkém nebezpečí! Nebude se zotavovat snadno. Je to odplata za jeho minulost. Jeho OSUD! Nic víc..... Tony trpí od úvodních titulků (máme mnoho společného). Byl tááákovejhle kousíček od smrti!! Naštěstí ho daj do kupy a ještě ho vylepšej! Projde si fází ,,popírání“ a vše trvá dost dlouho. OSUD! Ong Bak 3 je plný filmařské nedokonalosti a všemožných klišé. I těch slonů je čím dál míň. Tak proč na to furt čumím? Asi je všude málo násilí! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nechápu větu: ,,Moudrost je to co vládne světu“. 2.) Nevěřím, že vyléčit se dá všechno. 3.) Přemýšlím, jestli je T.Jaa nesmrtelnej nebo jen my ostatní hovno vydržíme. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()
Na začátku Tonyho zpracujou podobně jako tenkrát Ježíše a on se z toho chudák půl filmu dostává, takže bitevní smršť z dvojky tady chybí. A to je velký problém. Výprava je pompézní, bitky, když už tam jsou, tak stojí za to (kromě finální s "Vránou", která je mizerná až běda) a hudba je taky zajímavá. To bohužel k dobrému filmu nestačí. Návaznost v ději v podstatě není a příběh je hlavně málokdy zajímavý. Snad se jednou Tony Jaa vrátí tak jak jsme ho měli rádi a že se vrátí v současnosti. Nechápu to, Vaše Veličenstvo. ()
Konečně Thajci udělali film se silným příběhem, všechno tu má logiku a návaznosti. Do toho tajuplná magie, vracečky v čase, oživování a naplnění osudu. Krásné záběry přírody to tomuto filmu dodává na kvalitě. Bohužel soubojů tu už není tolik a Tony změnil styl boje, mě to, ale vůbec nevadí a film jsem si strašně užil, z celé ságy Ong-bak je právě tento díl nejlepší. ()
Tak Tonymu dočista jeblo a natočil Fantasy pokračování, které přímo navazuje na skvělý Ong Bak 2. Kromě jedné pořádné akční scény za kterou dávám alespoň jednu hvězdu, se ve filmu nic moc neděje. Většinu času sledujeme šílené halucinace a jiné Thajské kokotiny a celé je to totálně o ničem a musel bych být očividně stejně zhulený jako Tony při natáčení aby mi to dávalo smysl. Nedivím se, že po neúspěchu tohohle snímku si to Tony na slonovi odfrčel do buddhistického chrámu. Nedoporučuji nikomu se zdravým rozumem. 5% ()
- Natáčelo se v chrámu Prasat Ta Moan v provincii Surin poblíž hranic z Kambodží. Ve stejnou dobu se však Thajsko opět dostalo do rozepře s Kambodží kvůli spornému chrámu Preah Vihear a spor zahrnoval právě i chrám Prasat Ta Moan. Štáb byl proto nucen během natáčení toto místo opustit. (Raztubyl)
- Tony Jaa se pustil do natáčení. Ukousl si ale velké sousto a přešvihl rozpočet, měl deprese a nakonec se zhroutil a utekl do kambodžské džungle, kde se dva měsíce schovával. (Pepy)
- Šiesty film, v ktorom si Tony Jaa a Petchtai Wongkamlao zahrali spolu. (Johnny.ARN)