Reklama

Reklama

Prokletí rodu Baskervillů aneb Pozor zlý pes!

(divadelní záznam)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Hrůzostrašný pes baskervillský, děsivý zločin na blatech a Sherlock Holmes jako mistr převleků. Dle románu A. C. Doyla napsal J. Janků. Záznam inscenace Divadelního sdružení CD 2002.

Návštěva pražského Divadla v Celetné nám přinese detektivní parodii na slavný román Sira A. C. Doyla Pes baskervillský, kterou zde hraje soubor CD 2002 pod názvem Prokletí rodu Baskervillů, aneb Pozor zlý pes! Kromě příběhu známého románu, daného vyšetřováním zločinu na venkovském šlechtickém sídle, nás ovšem čeká ještě něco navíc - osobitý humor mladého souboru a zcela nečekané situace, do nichž se Sherlock Holmes s dr. Watsonem dostanou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Perfektní v televizi, ještě lepší v Celetný naživo. Mimořádně chytrá a promyšlená baskervillská parodie. Radim Kalvoda (což by do trapnýho buřta z Byl jednou jeden polda člověk nikdy neřekl) naprosto exceluje. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

,,Já jsem říkal, že se Vám ty převleky vymstí.". Sherlock Holmes jako zpívající cikánka se mi přišel opravdu vtipný. Jedna hvězda chybí , protože by mohla být hra o něco svižnější. Jinak velmi zdařilé. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Hloupé je, že téma Sherlock Holmes je poslední dobou tak proprané, že v téhle době mě to už nezaujalo. Nicméně excelentní divadlo s jasně českým humorem :) Konečná konfrontační scéna možná až trochu přehnaná, ale to už k divadlu nejspíš patří. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Naprosto výborná parodie s inteligentním humorem s vynikajícími herci. Všem vřele doporučuji, především živě, stále se uvádí v divadle v Celetné! ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že jsem se nezasmál, ale bylo mi to doporučeno fanoušky Cimrmana, a tak jsem celkem zklamaný. Ta parodie mi přijde taková obyčejná až troškovská, nic chytrého ani promyšleného jsem v ní nenalezl. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Perfektní parodie.Jedna hláška za druhou, protagonisté jeden lepší než druhý. Neskonale jsem se bavila. Čestné místo v mém Zlatém fondu dívánek. "Slečno, vy máte pěknou hlavinkuuu!" ()

RavenSpector 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Většinou jsem se bavil, ale místy je to dost blboučké. Na chytrý humor Svěrákova-Smoljakova Cimrmana to nemá ani omylem. Je to povedené divadlo s dobrým námětem, říznuté debilitou  a afektovaným chováním herců z francouzských komedií 80-tých let. Mimochodem, Kalvoda je parádní herec, i když občas kapku přehrává ()

Shadowrat 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, kterou jsem měl to štěstí vidět i v divadle. Osobitý způsob, kterým se soubor s touto předlohou popasoval a excelentní výstupy Radima Kalvody jsou dokonalé. ()

pavlamax 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý Sherlock Holmes, skvělé hlášky a liška co dává dobrou noc. Prostě neodolatelné, jediné co mi malinko kalí zážitek je občasná zdlouhavost. Trochu je mi líto, že jsem se nedostala na živé představení. ()

pet4 

všechny recenze uživatele

U máločeho jsem se tak dobře a pohodově pobavila, jako u téhle divadelní komedie. Dobrého humoru kolem nás není nikdy dost a o to víc jsem za ní vděčná... Poprvé jsem jí viděla náhodou před lety jako televizní přenos divadelní inscenace, podruhé už na ní cíleně šla přímo do divadla, a letos, v rámci Sherlockománie, která právě probíhá, jsem jí musela vidět potřetí. Pro někoho možná trochu pokleslá zábava, pro mě humor, který mi sedí... ()

Reklama

Reklama