Reklama

Reklama

Prehistoričtí lovci

(seriál)
  • Velká Británie Prehistoric Hunters (více)
Velká Británie, 2007, 5 h 28 min (Minutáž: 45–50 min)

Scénář:

Richard Ross

Hudba:

Mark Leggett

Hrají:

Chip Bolcik (vypravěč)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Tajemství pravěkých predátorů... (oficiální text distributora)

Recenze (13)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že dokumentární série svým objektem zájmu a zpracováním vychází vstříc formátu komerční televize a trošku střízlivější pojetí by jí neuškodilo, ale celkově se drží vědecké metody a zajímavým způsobem přibližuje práci paleontologů. Narozdíl od řady podobných kousků se nevěnuje populárním dinosaurům, ale svoji pozornost zaměřuje na nejnebezpečnější dravé savce své éry. Pro ty, co si chtějí prohloubit znalosti o savcích éry třetihor, vyšla u nás výborná knižní publikace Zaniklá sláva savců. Celkový dojem: 90 %. Nemůžu jinak, od dětství jsem zbožňoval svět prehistorických potvor a práce Zdeňka Buriana. Tento seriál mi jeho ilustrace připoměl a oživil. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Vcelku pěkné a poutavé dokumenty o třech velkých predátorech severoamerického pleistocénu. A to o pravlku, medvědu kratkočelém a šavlozubém tygru. ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Hezky zpracovanej dokument o největších a nejstrašnějších zabijácích po éře dinosaurů, kteří chodili po této planetě. Líbí se mi i to e se nesnaží divákovi dát jednu teorii a říct- Takhle to bylo a hotovo. Což se u tohoto typu dokumentů bohužel občas děje. Naopak předkládá více vědců, kteří si svým názorem mnohdy protiřečí. A je na nás k čemu se přikloníme, nebo jestli si vytvoříme svou vlastní teorii. Zaobírá se otázkou jak tyto zvířata žily, co žraly, jak lovily, a co vedlo k jejich podivnému a náhlému vyhynutí. Když platily za nejobávanější a vrcholové dravce své doby. Škoda jenom že je pouze 7 dílů Seznam epizod: 1. série 1. Šavlozubý tygr 2. Medvěd krátkočelý 3. Pravlk Obrovský 2. série 1. Megalodon 2. Pravěký pták 3. Prase zabiják 4. Smrtící čelisti ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě ty jejich animace nebavily..Jinak záběry zvířat byly pěkné..Komentování o ničem..No průměrnák.. ()

Fíma 

všechny recenze uživatele

Je to jiné než Putování s ... Blíží se to spíše klasickému dokumentu, kde se díváte na tváře vědců, kteří vám zaujatě vypráví o svém bádání a kteří si dost časti i odporují. A to je rozhodně v pořádku. Sérii Putování miluji, ale ta není klasickým dokumentem, neboť v tém vám tvůrci nedávají na výběr z mnoha teorií, ale předkládají vám jimi preferovanou realitu. Takže měli-li dinosauři, pravěcí savci a monstra éry před dinosaury ode mne 5 hvězdiček, nemůžou mít prehistroričtí lovci o nic méně. ()

czema 

všechny recenze uživatele

Opravdu pěkné.Tvůrci vždy sledují dobu jednoho druhu.Jak lovil,jak žil,kdo byl jeho nepřítel v potravinovém žebříčku. ()

dmk 

všechny recenze uživatele

snad nejlepší dokument o vyhynulých zvířatech(teda vyjma balady o allosaurovi) Výborné první tři epizody, stejně tak další čtyři, například to s tím prasetem bylo fascinující. Rovněž je to výborně provedené. ()

Triceratops 

všechny recenze uživatele

Až na jeden díl jsem viděl už celou sérii a nedá se to hodnotit jinak, než jako skvělý dokument. Počítačová animace je moc pěkná, lze slyšet komentář množství vědeckých odborníků a celkově je to natočeno vážně moc hezky. Pět hvězdiček si to určitě zaslouží... ()

simpanz 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument, ve kterém se člověk pouze nedívá na prehistorické potvory, ale také se něco dozví, přičemž veškeré zjištěné informace nám zprostředkovávají vědci, kteří si navzájem i odporují, takže není předkládána 'hotová teorie'. Zamrzí však častý nešvar, a to opakování záběrů. Je tu také problém českého dabingu, kdy je třeba čeleď Amphicyonidae nazývána psy medvědovitými, což bude strojový překlad anglického Bear dog. ()

Reklama

Reklama