Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o zkoušce věrnosti a lásky... Jiřina (I. Svobodová) a Martin (M. Vladyka) se rozhodli vykročit na společnou cestu životem. Po čase se však duch manželského porozumění a vzájemné lásky někam vytratil a pár má před rozvodem. Ti dva se spolu ani trochu nesnesou, dá se říci, že si prostě jdou na nervy a jeden druhého už nechce ani vidět. Kolega Jiřiny Eda Zemánek (P. Kostka) se na radu své manželky Kristýny (H. Maciuchová) rozhodne pomoci své kolegyni. Předstírá, že má o ni zájem, aby tak vzbudil žárlivost jejího muže... (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Režisér měl vzít Kostku a použít ho k ucpání tý díry ve zdi, aby neotravoval diváka svým ochotnickým herectvím. Děj filmu byl taktéž silně za vlasy přitažený... Což mi mě přivádí na myšlenku, kterou k nelibosti čtenářově hned rozvinu: úsloví "za vlasy přitažený" je ve skutečnosti samo za vlasy přitažený. Neboť má znamenat nerealističnost, což ovšem neznamená. Protože když je někdo za vlasy přitažený, tak se akorát šklebí bolestí, popřípadě hlavu zaklání, a co je na tom jako nerealistickýho? ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Díra ve zdi je nečekaně zábavný televizní film. Tím, jak Vladyka se Svobodovou si chtěli všechno rozpůlit (koberec a jak Vladyka ustřihl šňůru od telefonu), to mi docela připomínalo CHOBOTNICE se Zedníčkem a Veškrnovou. Stavění zdi mi zase připomínalo Čenského z PRINCOVÉ JSOU NA DRAKA. Ale stejně nejlepší je ten scénář. Tady je fakt vidět, že i film za pár československých korun, který je natočený v chudých ateliérech, může být i vcelku slušnou podívanou. Je to i zároveň velké retro... ty obýváky, to oblečení.... [285. hodnocení, 20. komentář, 54%] ()

Reklama

vinducha 

všechny recenze uživatele

Fascinoval mě ten psychedelický rock , co si pouštěl M.Vladyka z kotoučáku . Jinak co s I.Svobodovou zahráli , tak takovouhle antichemii mezi 2 herci už jsem dlouho neviděl. Pro dnešní generace je to aspoň příklad , jak to může dopadnout , když se berou lidi , i když opačného pohlaví , což už dnes není úplně běžné , ale věkově a rozumově absolutně nedospělá jelita. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Za dobrotu na žebrotu, aneb příběh o zachraňování mladého manželství a žárlivosti napříč věkem. Jako celovečerní film by z námětu mohla být výborná crazy komedie, ale když je to zpracováno za nízkého rozpočtu přímo pro televizi, ční z toho spíše unylost. Ale to už tak u studiových filmů prostě bývá. Režisér Hynek Bočan z toho vydoloval co se dalo. I herci do svých rolí dali v rámci možností všechno. Možná se někdo občas něčemu pousměje, ale jinak skutečně není o co stát. Nebýt občasného vstupu kamelota prodávajícího pražský deník Večerní Praha se svými hesly jako vtipný doplněk, možná by vše spadlo do ztracena úplně. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Co bych jí na to měl říkat ?? Svěřovala se tý svý kamarádce z osobního, ne mně !! A pak nejlepší je do ničeho se nemíchat.." Osvědčené duo Hynek Bočan, Jiří Just se zde snaží bruslit na tenkém ledu mezi svěží nadsázkou a vlastně mikropovídkou bakalářského typu, je však třeba říct, že jejich brusle mají tentokrát tupé nože a na těch se příliš rychle jezdit nedá, natož se pokoušet o nějakou tu ostrovtipnou piruetu !! Jiří Just velmi často se odkazující na mnohem slavnější snímky, byť mnohdy je spíše vykrádající, ačkoliv i zde je hranice mezi oběma variantami nesmírně tenká, rozehrává příběh mladých rozhádaných manželů Nováčkových, do něhož se vlastně náhodou kontrastně staví jiný manželský pár, pro změnu léty ozkoušený, Zemánkových, které si zahráli Petr Kostka, víceméně ozdoba této silně papírem šustící rádoby taškařice, a krásná Hana Maciuchová, kterou se tvůrci snažili znetvořit brýlemi obřích rozměrů a podivným době poplatným účesem, zřejmě aby vedle tuctovky Ilony Svobodové vypadala méně žádoucně.. Jeden by čekal nějaké moralizování ze strany starších a zkušených, nicméně Kostkovu Eduardu Zemánkovi se očividně role "jakože milence" mladé Jiřiny Nováčkové hned zalíbí, a tak se vlastně do hry dostává i jeho paní Kristýna poháněná typicky zvědavou žárlivostí !! Musím uznat, že do okamžiku, kdy Petr Kostka alias Eda Zemánek, který se považuje naprosto mylně za znalce ženské logiky i žen samotných, místo police na zeď vyčaruje onu slibovanou díru, jsem se opravdu neskutečně bavil, nicméně od té chvíle se příběh posunuje do roviny tak nevěrohodné a trapné, že si vlastně Just s absurditou vytírá prdel, jakoby jednoduše nevěděl, jak celou zápletku rozmotat, jak to celé ukončit !! Navíc je tak logicky celá druhá polovina inscenace i dík všem těm přepjatě zahraným hádkám neuvěřitelně rozmělněna na množství scének postrádajících tempo, svěžest i vtip poloviny předchozí.. Martinu Nováčkovi v podání standardního Miroslava Vladyky tvůrci vložili do úst dost nevybíravé a urážlivé repliky, odpovídající i jeho nesympatické postavě arogantního nedospělého hovada, zvláště směrem k Zemánkovi Petra Kostky, zároveň ho však udělali i mužem, který by rád se svým skomírajícím manželstvím něco udělal, samozřejmě pouze v rámci myšlenkových pochodů, kterých je schopen jeho stále pubertální mozeček.. Sledovat to idiotské počínání celé čtyřky, která dokazuje, jak žárlivost působí stejně mocně na lidi jakéhokoliv věku, mi působila většinou stejně velká muka jako naprosto odpudivý hudební motiv Jiřího Václava, a tak opravdu jen tiše doufám, že si Česká televize podobné inscenace raději ponechá v archivu, a na tom nic nemůže změnit ani Václav Vydra jako kamelot, jehož hesla vtipně glosují předešlé dění, ani Markéta Světlíková, kterou všichni dobře známe z filmu Metráček, v miniroličce kolegyně z kanceláře !! Jen bych poznamenal, že je zde opravdu jen těžko k poznání..;) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Na stejné křižovatce, na níž Vydrův kamelot prodává Večerní Prahu, žije a svůj Velorex parkuje falešný vrchní Dalibor Vrána z kultovní komedie Vrchní, prchni! (1980). Označená garáž za kamelotovými zády patří Vránovu úspěšnějšímu sousedovi Pařízkovi, šťastnému majiteli žluté škodověnky stopětky – „užovky“. Nápis „GARÁŽ“ přetrval do dnešních dnů. (hippie2222)

Reklama

Reklama