Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní komedie o zkoušce věrnosti a lásky... Jiřina (I. Svobodová) a Martin (M. Vladyka) se rozhodli vykročit na společnou cestu životem. Po čase se však duch manželského porozumění a vzájemné lásky někam vytratil a pár má před rozvodem. Ti dva se spolu ani trochu nesnesou, dá se říci, že si prostě jdou na nervy a jeden druhého už nechce ani vidět. Kolega Jiřiny Eda Zemánek (P. Kostka) se na radu své manželky Kristýny (H. Maciuchová) rozhodne pomoci své kolegyni. Předstírá, že má o ni zájem, aby tak vzbudil žárlivost jejího muže... (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já to říkám pořád, člověk by se neměl míchat mezi ostatní. Poradit člověk může, když se druhý zeptá, jinak se starat sám o sebe. Tím spíš, když Edu do takového způsobu tlačí jeho žena. Tak dlouho vymýšlela až se jí to málem vymstilo. Petr Kostka přeci vynikal nad všemi ačkoli jak celá ta záležitost postupuje a graduje, tak čím dál víc připomíná frašku. A zase úřaduje scénárista, který naschvál dktuje postavám, aby se chovali jak je.lí a neuměli spolu hovořit normálně a tudíž si vše v klidu vysvětlit, což je proto, aby to celé bylo jaksi vtipnější a zajímavější, ale výsledkem je pravý opak. Taky docela obdivuju sousedy. Pořád jsem čekal, kdy si přijdou stěžovat, zvláště ti v socialistickém zřízení byli trochu citlivější a pozornější, jak ukazují mnohé jiné filmy. Tady se stavěla zeď, dělal se kravál, bourala se a všechno prošlo. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Díra ve zdi je nečekaně zábavný televizní film. Tím, jak Vladyka se Svobodovou si chtěli všechno rozpůlit (koberec a jak Vladyka ustřihl šňůru od telefonu), to mi docela připomínalo CHOBOTNICE se Zedníčkem a Veškrnovou. Stavění zdi mi zase připomínalo Čenského z PRINCOVÉ JSOU NA DRAKA. Ale stejně nejlepší je ten scénář. Tady je fakt vidět, že i film za pár československých korun, který je natočený v chudých ateliérech, může být i vcelku slušnou podívanou. Je to i zároveň velké retro... ty obýváky, to oblečení.... [285. hodnocení, 20. komentář, 54%] ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Režisér měl vzít Kostku a použít ho k ucpání tý díry ve zdi, aby neotravoval diváka svým ochotnickým herectvím. Děj filmu byl taktéž silně za vlasy přitažený... Což mi mě přivádí na myšlenku, kterou k nelibosti čtenářově hned rozvinu: úsloví "za vlasy přitažený" je ve skutečnosti samo za vlasy přitažený. Neboť má znamenat nerealističnost, což ovšem neznamená. Protože když je někdo za vlasy přitažený, tak se akorát šklebí bolestí, popřípadě hlavu zaklání, a co je na tom jako nerealistickýho? ()

milos.bradik 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá komedie. Anekdota natažená do zbytečně dlouhého času, po dvaceti minutách začíná nudit a je jasné, jak dopadne. Naprosto herecky nevyužitý Jan Skopeček, který měl štěk nedůstojný jeho herectví a Václav Vydra nejmladší ve zcela zbytečné roli kamelota. Nepovedené. Dvě hvězdy je maximum, slabých 30 %. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dobová klišé plná polopatičností a hraní na nízké pudy. 1) Reálně-socialistická patina je znát - v dialozích, herectví, příšerné hudbě, režii, kameře, prostě ve všem. 2) Pobavila mě představa tvůrců, že si technik pustí z magnetofonu nesporně s velkým úsilím získanou instrumentální skladbu. Ale tehdy se to tak ve filmech ukazovalo. 3) 24letý Miroslav Vladyka (debilní manžel Nováček za zdí) vypadal dobře, ale ta postava byla hrozná. 38letá Hana Maciuchová (stíhačka Zemánková) si střihla jednu ze svých typických televizních rolí. 45letý Petr Kostka (slintající Zemánek) působil nevěrohodně. 4) Předobraz prodavače Večerní Prahy (27letý Václav Vydra) stával v podchodu uprostřed Václavského náměstí a hlasitou citací často absurdních dobových novinových titulků vzbuzoval úsměvy na tvářích kolemjdoucích. Jeho Znásilnili babičku! mi dodnes zní v uších. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Na stejné křižovatce, na níž Vydrův kamelot prodává Večerní Prahu, žije a svůj Velorex parkuje falešný vrchní Dalibor Vrána z kultovní komedie Vrchní, prchni! (1980). Označená garáž za kamelotovými zády patří Vránovu úspěšnějšímu sousedovi Pařízkovi, šťastnému majiteli žluté škodověnky stopětky – „užovky“. Nápis „GARÁŽ“ přetrval do dnešních dnů. (hippie2222)

Reklama

Reklama