Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na motivy literární předlohy Zdeňka Třešňáka, v režii Petra Slavíka a podle scénáře Miroslava Sovjáka vznikl napínavý dvoudílný příběh ze současnosti. Hlavní postavou je úspěšný primář gynekologie okresní nemocnice. Účastní se výběrového řízení na její privatizaci. Objektivita rozhodování je zpochybněna pokusem diskreditovat jej před veřejností. On sám pak pátrá po okolnostech a vyprovokuje zásah ministerské inspekce. Vypukne válka mezi konkurenty v privatizačním procesu, která obnažuje zákulisí veřejné správy, policie i vazby do nejvyšších míst. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

honz 

všechny recenze uživatele

Příběh maloměstského lékaře, který "bere spravedlnost do svých rukou". Námět na aktuální témata součnosti (privatizace, korupce...) je zajímavý, jeho zpracování už tolik ne. Herecké výkony některých protagonistů dost slabé: L.Vaculík jako "drsňák" dost nepřesvědčivý, přímo tragický byl (jako většinou) Bob Klepl. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tak česká televizní tvorba začala konečně reflektovat dlouho opomíjené téma fenoménu české privatizace. Očekávání jsou jistě vysoká. Po zhlédnutí dvoudílného televizního filmu jsem ale zklamán. Zmatení žánrů - temný politický thriller se tu skloubil s pasážemi z telenovely, zpackaný trendy casting se minul svým účelem a do rolí byli obsazeni herci, kterým nelze v rámci žánru věřit ani jednu větu (Miroslav Etzler možná zvládne part doktora v telenovele, ale hlubokou dramatickou postavu mstitele ani zdaleka neutáhne, Bohumil Klepl, Tomáš Hanák či David Matásek jsou pak úplně k smíchu), levné televizní provedení pak ostře kontrastuje nejen s razantním názvem - pakliže Na vlky železa, pak tvůrci na hlavu máslo...takovýhle film musí po formální stránce vypadat asi nějak jako Pouta. Suma sumárum - Česká televize zaslouží uznání, že otevírá takto choulostivé téma, sám námět není špatný a v jiném zpracování by byl možná i nosný, forma levné televizní inscenace je ale nešťastná a celý projekt spolehlivě pohřbila... ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

"Čeho je moc, toho je příliš," říká advokát Holenda (Klepl). A má pravdu, dva díly na tenhle rádoby thriller jsou moc. "A co uděláme s Mádrem?" ptá se zástupce mafiozní agentury Mikeš (Vaculík). Radši se nedívat. Ale pobaví, jak si Mádr (gynekolog) poradí s lékárníkem, to byl přímo urologický zákrok... A vyhazování aut do povětří, skutečně "jako na Sicílii"... ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Fakt >ze života< zase... Rádoby společensko-kritické, každopádně pak dosti nejapné - prý thriller(!!!) - a falešné snažení o tvrďárnu počesku, prorezlé však jak nějaká ta stará želízka, leda tak ale pytlácká, v nejlepším snad nachystaná na nějaké ptáky... Šablonky klišé - natažené skoro na tři(!) hodiny! To je ten staronový trend v ČT, každá kravina aby stála co nejvíc peněz, máme přece krizi, že... No tak leda žánru... . . . Formou i obsahem klasická českotelevizácká rutina telenovelového stylu, předpokládám vyrobená dle nějakých manuálů na vyplnění nedělního vysíracího prajmtajmu stylem >...dramatický záběr - dramatické pindy - dramatická vata - dramatický zlom - dramatické rozuzlení - dramaticky furt dokola...< ! . . . Zkrátka drama dle šašské čudlačiny a víc už zase nic... Ve výsledku pak převládá ta vata a ejhle - kluci jsou zas ve vatě... Myslím, že ani nemá cenu předjímat, jak to celé dopadne. Vlci se nažerou a stádo pobekává dál... Každopádně i přes pro ČT zatím stále platnou absenci do děje vkládaných reklam pak při sledování odskočte si občas do ledničky nebo na kaďák. Abyste z celého toho dramatu - sledujíce dez dechu a pohnutí - nechytli při té >obsedantní< náhodou vlka! - - - P.S. Po druhém dílu lze jen dodat jediné - > ...leze leze po železe, posere vše, na co vleze... < . . . Nejhorší na tom je, že to tihle výrobci hoven myslí naprosto vážně, jinak to ani dělat neumí a lepší už bohužel tenhle čudlácký pisskulturní socializhnus ani nebude... :-( - - - - - (Poprvé viděno 28.2.2010 na ČT1, po prvním dílu hodnocení 18., komentář zde jako druhý - 28.2.2010) ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nebývám obvykle často v opozici v hodnocení zde na ČSFD. Tentokrát (a snad ještě i u Avatara) nebudu stát v zástupu. Vybočím, a to výrazně u obou titulů. Co se týká tohoto titulu, jsem přesvědčen, že jak herecky, tak po ostatních stránkách byl zvládnutý výborně. Já osobně nemohu nic vytknout. Dal bych pět hvězdiček, ale takovou drzost vůči hodnotiteli, jako je např. Radek99, jehož komentářů si v drtivé většině vážím, si nedovolím. :-) Možná jsem se o tom již někdy v komentářích zmínil. Mám pocit, že mnozí z nás na ČSFD hodnotí naše tuzemské filmové výtvory velmi nízko. Jako by opovrhovali českou tvorbou všeobecně na celé její linii. Pravda je, že po roce 1989 česká filmová tvorba hluboce poklesla v kvalitě námětů, scénářů i zpracování, ale dnes je přece situace již o hodně lepší. Neopovrhujte tolik naší tvorbou. Hodnoťte ji stejným měřítkem, jako hodnotíte tu zahraniční. Buďte prosím k naší tvorbě (i té z České televize) schovívavější než doposud jste. Neočekávejte jen samé akční Oscarové výtvory a budete pak spokojenější. A hlavně, prosím, neškatulkujte si herce do rolí. Etzler zahraje primáře detektiva stejně dobře jako doktora v nějaké telenovele nebo horolezce v rodinném filmu. Kdo jiný by se lépe hodil na chvástavého a mocichtivého starostu než Andrej Hryc, při jeho zavalité postavě a zvučném hlasu? A Lukáš Vaculík, v roli ukřivděného Stbáka v převlečeném kabátě? Ideální tip. Upusťte od svázanosti herce s typem role. Herec, pokud je dobrý, může být ve své roli stejně dobrým filmovým milovníkem, či vzorným otcem nebo i filmovým vrahem. ............ díky za trpělivost. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Film se natáčel v Litoměřicích. (rakovnik)
  • Ve druhém díle, když navštíví Karla Mádra (Miroslav Etzler) na chalupě kriminalisté, dá mu jeden z nich svůj služební průkaz do ruky k nahlédnutí.  Ve skutečnosti nesmí kriminalista dát svůj průkaz nikdy z ruky. (stone)

Reklama

Reklama