Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Recenze (157)

POMO 

všechny recenze uživatele

Mdlý thriller s parametry pozdějšího veleúspěšného seriálu True Detective, který ukázkově špatně pracuje s vyprávěním příběhu, držením se pilířů příběhu i matením diváka bočními cestičkami. Věci, o které se pátrání celý čas opírá, zůstanou odfláknutě nevysvětlené protože pravda je jinde, pravděpodobnost a logika časové návaznosti dostane okatě na zadek, a k mizerně budovaným postavám si nic nevytvoříte. A k čemu tady bylo potřeba v natolik vedlejší postavě Jessicu Chastain? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

To se takhle jeden podle traileru těší na konečně výživného masouna a jeho toužebná očekávání spláchne během chvíle do hajzlu sociální melodráma Texaské vražedné nudy. Chtěl jsem, kurva, dalších Sedm a dostal jsem sociologickou studii texaských pouličních negrů, otapetovaných smažek, dementních vidláků a dětí z rozvrácených rodin, jejichž matky v alkoholovém oparu marně vzpomínají, který z nemytých, umaštěných muklů s vyhnitými zuby jim ten bonus v děloze vlastně nechal. A vůbec, jsem nasraný, otrávený a ani trochu se mi o tom s vámi nechce bavit! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vida, vida, vida i amíci stále ještě pořád uměj točit bijáky s atmosférou, napětím, zajímavě propletenejma vztahama a hlavně bez jedinýho digitálního efektu. Super chvála letí za velkou louži, dějově to občas bylo v duchu "kde se vzali tu se vzali", ale to mně ani moc nevadilo, protože tenhle film se do mě perfektně zažral. No a u jediný přestřelky, která ve filmu je, jsem si říkal hergot, ta je dobře uděláná, kouknu na režiséra a co nevidím ona to dělala dcerunka Míši Manna, no to už jsem doma. Doufám, že tohle nebyl pro Ami filmovej end, byla by to věčná škoda, troška zdravé konkurence pro Kathryn Bigelow nebude na škodu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

pomaly plynuce ako sora v Socialnej poistovni, ale bohovske. atmosfera na jednotku, z velkej dialky mi pripominala True Detective, ale to je tak jedine, co mali tento serial a tento film spolocne. Kazdopadne, mne sa Texaske polia pacili. tak nejak sa im podarilo ma na hodinu a 3/4 vcucnut bez toho, aby som sa pozerala na hodinky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PODÍVEJ SE, NEVÍM, JESTLI TA HOLKA JE ŽIVÁ NEBO MRTVÁ. ALE JESTLI JE TO V POLÍCH, JE TO JAKO BY BYLO PO NÍ. A NIC TO NEOVLIVNÍ. RODINA, PENÍZE ... NOVINÁŘI, DETEKTIVOVÉ ... NEBO JAK MOC SE BUDEŠ MODLIT. JE TO JAKO KONEC POTRAVNÍHO ŘETĚZCE“...... /// Chlapci od ,,polí“ nasaděj svoje tempo a jedou..... ať už se hrabou v mrtvole, nebo vyslýchaj pasáka a já věřím, že se to postupně vyšplhá alespoň na úroveň nějakýho krimi seriálu. 14ti letý prostitutky? Aby bylo jasno – na raketovýho inženýra zde nenarazíte, ale zase tady každej šlape (kromě poldů – ty jezděj (autem).) No a ten kdo nešlape (nebo nejezdí) je úchyl. Po půlhoďce je tu přepadení - (slušný drama...) a já čekám vodraz od vypravěčskýho dna. Největší případ kariéry ,,drsňáckýho“ (dovolte, abych se pousmál...) texaskýho detektiva – to je prostě čumění do mapy a brodění se bahnem. Rozjezd je pomalej a postupně se ten seriálovej díl ještě víc rozvětvuje a je to ... prostě ty chlapci nasaděj svoje tempo a jedou.... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že tvrďák (v Americe) prostě tu poušť zmáčkne! 2.) Miluju americký krimi seriály. 3.) Thx za titule ,,StaThor“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nakrútila to dcéra Michaela Manna, otec to produkoval - a je to cítiť. No, bodaj by nebolo pri takejto konštelácii. Tvrdé chlapské priateľstvá, dobre oblečení a vystresovaní muži, pre ktorých je práca všetkým a kvôli tomu si neváhajú ničiť vzťahy, aj súkromie. Dcéra po otcovi prevzala talent na vizuálne nápady (príchod nočnej hmly), ale inak sa ešte má čo učiť. Potešila ma silná, naliehavá a pôsobivá atmosféra. Škoda, že sme sa nedozvedeli viac o „Poliach“, podľa ktorých sa ostatne film volá a ktoré sú viacerými postavami v priebehu deja popisované takmer až ako hororová kulisa. Scenár nič moc, vyústenie slabé. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Je to dobrá kriminálka, kde je nutné nedívat se na film s dabingem, ale v originálu s titulky. Pak to dostane  správné grády. Sama bych tomu nevěřila, ale začátek jsem jela s dabingem a viděla jsem to zhruba do první čtvrtiny na trojku. Pak jsem zjistila, že si to mohu přepnout na originál s titulky a okamžitě mě to zaujalo o level směrem nahoru. Atmosféru totiž dělají i hlasy hlavních hrdinů. Herecké obsazení bylo fajn a právě jejich hlasový fond mě zaujal, tedy mimo jiné. Faktem zůstává, že další hajzlíky jsem odhadla už předem. Proč by tam jinak byla ta věž s jejich dělníky. To by nedávalo smysl. Takže neváhejte a pusťte se do toho, ovšem pouze v originále. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Slušný casting ale priemerné až podpriemerné spracovanie. Tam kde by David Fincher dokázal aj z mála vyčariť nejednu atmosferickú scénu, Ami Canaan Mann len monontónne a nezaujímavo aranžuje scény až do matného vyvrcholenia a ani z hercov nedokáže vytĺcť viac než len rutinu. Výnimkou je snáď len Chloë Moretz, tá aj na malom priestore potvrdzuje talent, ale dojmy z tejto ľahko zabudnuteľnej kriminálky nijak nevylepšuje. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jméno otce producenta zajistilo zajímavé obsazení, Dryburghova kamera nalézá zajímavé úhly, ale ten impresionismus a upřednostňování sociálního dramatu před poctivou investigativní prací nemusí být každému po chuti, obzvláště pokud režisérská ruka neoplývá jistotou. Pokud bylo toto inspirací pro True Detective, tak především tím, čeho se vyvarovat. Plochých charakterů, prázdných dialogů a rozmělňování atmosféry. Navíc mám pocit, že dvojici detektivů Morgan a Worthington by vzhledem k jejím schopnostem více vyhovovala pozice nočních hlídačů v supermarketu.. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

TKF spíš připomínají televizní film. Docela kvalitní, ale přesto nijak nevyčnívající. Obsazení je výborné, Sam Worthington je konečně i trochu svině, Chloe Moretz válí jako vždycky, J.D. Morgan poměrně nevýrazný. Ami Canaan Mann sice po tatim pár triků pochytila, ale film nemá spád. Sice vychází ze skutečných událostí, ale negraduje, jen se prostě odehrává. Mohlo to být mnohem, mnohem lepší. A hudba mizerná, v podstatě i zabíjí tu jednu jedinou honičku co tam je. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Bullshit. Dějové linky, které nikam nevedou, postavy, které nikoho nezajímají. Solidní filmařina s odporně prvoplánovým scénářem. Ani luxusní obsazení to zachránit nedokázalo. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem po tomhle kousku pokukoval, jeho čas dozrál až nyní. Je v něm hned několik drobností i zásadnějších momentů, které si moc netykají s logikou, přesto tu máme poměrně tísnivý a atmosférický kousek se sympatickým hereckým obsazením. Režisérka, dcera známého tvůrce Michaela Manna, od taťky něco odkoukala, někdy příliš nedávala pozor a jindy si šla svou vlastní, ne úplně jistou, cestou. Přesto myslím, že s lepší látkou dokáže pro příště oslovit i ty diváky, kteří nad touhle kriminálkou ohrnuli nos. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hutná kriminálka s milionově bezútěšnou a tísnivou atmosférou, která většině současných příspěvků do tohoto žánru schází. Zdejšímu nízkému hodnocení se sice divím, ale co se dá dělat. Jeffrey Dean Morgan opět hraje jako ďábel a Sam Worthington s ním bez problémů drží krok, Jessica Chastain jako by se tady připravovala na roli ve 30 minut po půlnoci, skvělá je i "malá" Chloë Grace Moretz... Děj je nepředvídatelný a stále zajímavý, bohužel se mi zdálo, že poměrně velká část filmu někam zmizela - pár situací, které nebudu zmiňovat, by si bývalo zasloužilo více rozvést. Nějakou půlhodinu navrch bych beze všeho snesl. Jinak bez výhrad. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(26) Priemerne, no nie vyslovene špatné spracovaný "hunt for a serial killer" s hereckým obsadením, ktoré sa už v dnešných časoch v kategórii "C" neosadzuje. Čo má však tento snímok spoločného s "Ash vs Evil Dead" či s "Cabin in the Woods" to je pre mňa ďaleko väčšia záhada, ako jeho samotné rozuzlenie. (X) krát som pridával filmy do kategórie "podobné", pričom moje žiadosti boli nevedno prečo zamietnuté, a preto ma vždy náramne teší, keď zo seba spravíte dokonalých idiotov aj bez môjho pričinenia. Na jedno unudené poobedie stráviteľné .. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Typický příklad scénaristické a řežijní impotence, která dokázala udělat z celkem slušného námětu totálně nudný film bez atmosféry s naprosto nefungujícím příběhem. Worthington s Morganem se sice snaží seč můžou, ale ani oni tuhle režijní bezmoc nejsou schopni utáhnout. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tuctový príbeh, tuctové spracovanie. Pozrieš a zabudneš. I keď sa to točí okolo postavy Chloe Moretz, na plátne je poskromne. Naviac dvojica policajtov stvárnených Samom Worthingtonom a Jeffrey Deanom Morganom pôsobia skôr ako babráci ako nejaký špecialisti. Ešteže z menšej úlohy to istí Stephen Graham. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Drsný texaský detektív sa v spolupráci s newyorským policajtom ujíma vyšetrovania série brutálnych vrážd, ktorých páchateľ nebol doteraz odhalený. Film, ktorý si ma získal dvoma dôvodmi. Prvý je, že je film podľa skutočnej udalosti a druhý, že vo filme hrá Jeffery Dean Morgan. Začiatok filmu sa mi páčil, malo to isté tempo a niečo sa tam dialo, potom bola v skutku pauza a nič zvláštne a koniec to bohužiaľ nevylepšil. Príbeh je veľa zaujímavý, ale asi sa z toho mohlo vymačkať oveľa viac. Inak film sa môže pochváliť vynikajúcou hudbou, ktorá dodáva na atmosfére. Tento napínavý thriller, inšpirovaný skutočnými udalosťami, sleduje v malom texaskom mestečku detektíva z oddelenia vrážd a jeho nového parťáka z New Yorku (Jeffrey Dean Morgan), ako sa snažia dopadnúť sadistického sériového vraha. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

To neznamená, že ked to je z Texasu, a že ked tam Worthington vyloží raz kopytá na stôl, tak že to bude western nahovado! Naopak, bola to nejaká slabá kriminálka, v ktorej zistíte, že ste vlastne nič nezistili. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Svalnatý babyface Worthington vyzerá pri mužnom, zarastenom Morganovi ako neschopné ucho. Je jasné, že časom v teréne sa stane z neho drsný chlap a pri dopadnutí vraha bude mať hlavné slovo on. Takže spoločne aj oddelene chodia po mestečku a okolí, vypytujú sa a nakoniec zistia, kde je pes zakopaný. Veci sa ukážu viac osobné, ako sa na prvý pohľad zdá. Maximálne tuctové až podpriemerné, ale so solídnou atmosférou, ktorá je vlastne jediným objektívnym kladom filmu. Chastainka tu vyzerá lepšie, ako si ju pamätám z iných filmov. ()

Související novinky

Reklama

Reklama