Reklama

Reklama

Mladá dívka Jane Eyrová utíká přes vřesoviště a na kost promoklá končí u dveří domu Riversových. Duchovní John Rivers se jí ujímá a spolu se sestrami Dianou a Mary jí poskytnou útočiště. Jane si chce najít práci. Neustále vzpomíná na to, co jí až dosud život přinesl... Po smrti rodičů si ji vzala k sobě sestra jejího otce, matka rozmazleného Johna, který jí ubližoval. Na radu pana Brocklenhursta pak byla poslána do školy pro sirotky, kde se jí dostalo rovněž hrubého zacházení. Nakonec jí pan Rivers nabídl skromné učitelské místo ve venkovské dívčí škole, kterou právě založil ... Po odchodu ze sirotčince nachází Jane práci jako guvernantka francouzské schovanky pana Edwarda Rochestera na jeho panství Thornfield Hall. Chovají se k ní pěkně a Jane si vybuduje vřelý vztah s malou Adele Varensovou. Pan Rochester přijíždí na odlehlé panství jen zřídka a první setkání s Jane nedopadne dobře: kůň se před Jane splaší, shodí jezdce a ten si poraní kotník. K Jane a služebnictvu se chová odtažitě, až nepřátelsky, oceňuje ale Janinu přímou a čistou povahu. Jednou v noci vzbudí Jane podivné zvuky a vzápětí objeví v Rochesterově pokoji požár, který pak společně uhasí. Rochester jí děkuje. Brzy ráno pak nečekaně odjíždí. Začíná se šuškat o jeho svatbě se slečnou Blanche Ingramovou, která brzy nato přijede na Thornfield. K Jane se společnost chová přezíravě, Rochester jí ale začne dávat najevo, že mu na ní záleží. Jane mu pomůže ošetřit tajemně zraněného přítele z Jamajky, který přijel na návštěvu, Rochester ale odmítá sdělit, kdo ho zranil. Jane krátce navštěvuje svou tetu. Ta je po mrtvici, která ji sklátila poté, co její marnotratný syn John utratil celé jmění  a spáchal sebevraždu. Ukáže se, že před třemi lety dostala dopis od příbuzného z Madeiry, který žádal o adresu Jane, protože ji chtěl adoptovat. Ona ale odepsala, že Jane zemřela ... Po návratu do Rochesterova domu Jane nabízí, že si najde nové místo, až se pán ožení. Ten ji ale místo toho požádá o ruku. Paní Fairfaxová ji před ním varuje, Jane je ale šťastná. Když se snoubenci ocitnou před knězem, vstoupí náhle muž, pan Mason z Jamajky, a oznámí, že Rochester je už 15 let ženatý s jeho dcerou. Jane je zdrcená, o to víc, že Rochester jí pak ukáže svou šílenou ženu, nebezpečnou pro své okolí, která žije zavřená s ošetřovatelkou nahoře v domě. Rochesterovi ji vnutil otec a on ji přese všechno nedokázal umístit do blázince. Přísahá Jane lásku a chce s ní žít, ta ale odmítá a z Thornfieldu odchází ... (TV Prima)

(více)

Diskuze

strelenaL

strelenaL (hodnocení, recenze)

EllinkaD: Máš pravdu že ti herci o kterých se zmiňuješ byli opravdu skvělý ale mia a michael mají také co nabídnout, navíc zatím kritika po konferenci pro novináře byla velmi dobrá.

EllinkaD

EllinkaD (hodnocení, recenze)

Huráááá, myslela jsem, že se letos nedočkám a ono ejhle - letošní letní premiéra filmu, na který čekám snad už od té doby, co jsem četla první zmínku o tom, že se bude natáčet. Těším se, i když jsem skeptik a vím, že pro mě už navždy zůstane v roli Jane - Ruth Wilson a jako Pan Rochester - Toby Stephens  :o))

strelenaL

strelenaL (hodnocení, recenze)

liborek_: jupíííí :-) pro mě nejočekávanější film tohoto roku. Ukázky na Focus Features už mi opravdu nestačí :-) Hudba je úžasná a skvěle doplňuje film. Těším se na Miu, Jamieho a Michaela.

Deschain

Deschain (hodnocení, recenze)

kino nebude? na imdb už veľmi dobré hodnotenie...sakra, ja to chcem na veľkom plátne!!!

 (hodnocení, recenze)

strelenaL:  no...tak to je opravdu smůla. :-((

strelenaL

strelenaL (hodnocení, recenze)

Adrianga: Ahoj, bohužel zatím žádná oficiální zmíňka že bude tento remake v českých kinech...viz. zdroj imdb.

 (hodnocení, recenze)

Na tento film se těším jako malá holka :-) Miluju jak verzi z roku 1996 tak i 2006 (Toby Stephens byl dokonalý!). Jenom nikde nemůžu najít zmínku o tom, že by to mělo přijít do českých kin..Byla by to velká škoda, nevíte někdo o tom?

Deschain

Deschain (hodnocení, recenze)

hm, asi by som bola radšej, keby som nepoznala predlohu...takto má film menej šancí prekvapiť, ale vyzerá to na dobrú atmosféru, super obsadenie, teším sa a už to chcem v kine

Beagle

Beagle (hodnocení, recenze)

Koukám, že tady jsou všichni znalci předlohy a různých filmových a seriálových adaptací. Já jsem v tomhle naprosto nepopsaný list, ale trailer s plakátem a obsazením hlavních rolí mě nadchly, tak jsem zvědavá. A první recenze z hollywoodreporter vypadala velmi slibně.

Aluminium

Aluminium (hodnocení, recenze)

Táto verzia vyzerá veľmi dobre, dúfam, že ten trailer nebude zavádzajúci.

elennas

elennas (hodnocení, recenze)

doteraz som videla iba jednu Janu Eyrovú a nechcela som vidieť ďalšie, ale trailer vyzerá dobre, tak neviem, možno sa dám nahovoriť.

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

ja som sa ako dieťa pri sledovaní TV verzie s Daltonom chvíľami (hlavne k záveru) dosť bál, takže Jane Eyre je pre mňa aj hororový príbeh a pokiaľ tam toho hororu šmrncú ešte viac, bude len dobre

Radush

Radush (hodnocení, recenze)

Přesně, seriálová verze z roku 2006 je podle mě nejlepší :) Hned za ní bych dala tu s Charlotte, pak BBC verzi s Timothy Daltonem (1983) - představitelka Jane mi sice vůbec nesedla, člověk si tu aspoň může vychutnat všechny detaily. Za nejhorší určitě považuju tu z roku 1970.. Nevíte náhodou, kdy by měla mít nová Jane Eyre premiéru?

EllinkaD

EllinkaD (hodnocení, recenze)

Charlotte Gainsbourgh je skvělá herečka, ale zrovna v J.E. byla studená a nijaká... O tom ta kniha přece nebyla... Na novou verzi jsem fakt zvědavá, trailer vypadá doceladobře, tak se nechám překvapit. Ale slabost mám pro verzi z roku 2006 a myslím, že tak to i zůstane :o) Mám tendenci srovnávat :o)

sallyann

sallyann (hodnocení, recenze)

Podívám se na to, ale Tobyho aka Rochestera u mě už nikdy nikdo nepřekoná!

Radush

Radush (hodnocení, recenze)

Hororově laděná Jane Eyre by nebyla špatná. Po všech předchozích adaptacích by menší změna neuškodila :)

Elyssea

Elyssea (hodnocení, recenze)

ten trailer je stylizovaný až tak trochu hororově... Doufám, že ve skutečnosti to bude normální drama :)

EllinkaD

EllinkaD (hodnocení, recenze)

Jsem zvědavá na výsledek - herecké obsazení je výtečné, ale v zahraničí to dost medializují a většinou, když se něco takhle "podbízí a chválí předem" tak je to pak zklamání. Stejně tím nejlepším Rochesterem zůstane Toby Stephens - to je dost velká konkurence :o) i když Michaela Fassbendera mám taky ráda, ale jak jsem řekla... Rochester to není... Jsem zvědavá na Miu, v Alence jí to docela šlo, i když mě ten film nijak zvlášť neupoutal.

luc.k

luc.k (hodnocení, recenze)

To může býti dobrý film :) Jestli to bude tak dobré, jako knížka :)

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Michael Fassbender jako Rochester? Sedadlo pode mnou bude mokřejší než pod nejfanatičtější fanynkou Stmívání.

Související novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (více)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama