Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době, kdy vydavatel Frederik Bergstrom (Victor Sjöström) vede ve svém listu ráznou mediální kampaň proti klesající porodnosti a slábnoucímu zájmu o rodinu ve Švédsku, se jeho dcera Lena (Ingrid Bergman) beznadějně zamiluje do ženatého muže. Je jím Johan Borg (Lars Hanson), u něhož Lena pracuje jako sekretářka. Jeho žena Clary (Karin Kavli Carlsson) se s ním nechce sexuálně stýkat ze strachu, že otěhotní. Když pak skutečně přijde do jiného stavu, nechá si udělat potrat a Johanovi o tom nepoví... (Charlotte Chandler: Ingrid)

(více)

Recenze (4)

Fox85 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku spíše průměr, ale i tak to byl docela zážitek. Ingrid Bergmanová byla opravdu kočka [LFŠ2017] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

No, skôr komediálna dráma, ako dráma škandinávsky existencionálna. Občas vtipné vďaka scenáru, občas nechcene, vďaka starobe filmu. Ale aj to k veci patrí. V istom momente sa ľahší nádych zvrhne možno až príliš dramatickým a tragickým smerom, najmä v porovnaní s tým, že všetci akosi od začiatku tušíme, že všetko sa musí skončiť dobre. A nerobme si ilúzie, ak sa niekto pustí do takejto zapadnutej histórie, tak je zvedavý najmä na mladú Ingrid. Pochopiteľne ten pohľad stojí za to. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Lehce komediální drama na téma porodnosti. Výborný Sjöström a Ingrid Bergmanová. Film zestárl. (50%) ()

Galerie (120)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů Ingrid Bergman, která sice byla již v evropském filmu známou tváří, ale do světa ještě neprorazila. Tento film se roku 1936 promítal v New Yorku a objevily se na něj recenze ve Variety a New York Times. Obě se o Ingrid zmiňovaly jako o herečce, která stojí za povšimnutí. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama