Reklama

Reklama

Od chvíle, kdy Selene se svým lidsko-lykanským milencem Michaelem zničili prastarého upíra Marcuse ve filmu Underworld: Evolution, uběhlo již patnáct let. V jejich průběhu lidstvo odhalilo existenci jak upírů, tak lykanů, a rozpoutalo válku s cílem obě rasy vyhladit. Selene, která byla v průběhu genocidy zajata, se po více než deseti letech probouzí jako vězeň v neprodyšně uzavřené laboratoři společnosti Antigen, mocné korporace, která se snaží vyvinout vakcínu proti virům, jenž mají na svědomí existenci upírů a lykanů. Selene je zničena zjištěním, že Michael zemřel, ale smutek je velice záhy překonán šokujícím zjištěním, že v průběhu svého kryogenního spánku porodila dceru Eve (India Eisley). Ve snaze najít úkryt pro sebe i své dítě se Selene ocitá ve světě, kde jsou příslušníci její kdysi tak hrdé rasy na hranici vyhubení a zbytky přežívajících se ukrývají v podzemí. Odvržena zbývajícími klany se Selene rozhodne spojit své síly s mladým upírem Davidem (Theo James), který se k ní připojí v krvavém tažení proti Antigenu, jenž se snaží zničit ji i její dítě. Když jí na stopu přijdou také její obvyklí nepřátelé, lykani, zdá se, že je i Selene naprosto bezmocná proti nejzákeřnějšímu protivníkovi v historii série Underworld: geneticky vylepšenému superlykanovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (682)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl underworldské ságy mi prozatím přišel nejdrsnější a nejkrvavější. Děj tentokráte navazuje spíše na první a druhý díl, což vůbec nebylo na škodu, byť by mohl někdo namítnout, že drastické skákání v čase mezi jednotlivými díly samotné sérii neprospěje - to se ale nestalo. Uvítal jsem návrat Kate Beckinsale, jelikož Rhona Mitra mi nebyla zrovna dvakrát moc sympatická, a Kate k této sérii už prostě neodmyslitelně patří. Nejvíce mi vadily místy poněkud špatně udělané efekty, jež byly nejvíce viditelné u lycanů, nicméně superlycan byl vzhledově vyřešený dobře. Vedle toho musím podotknout, že co se logičnosti týká, tak Probuzení bylo prozatím nejdebilnějším dílem (Selene zvládá jak převrhnout dodávku, tak si během pár sekund prostřílet dno do rychle padajícího výtahu), avšak moje slabost pro tuto sérii mi brání dát méně než průměrné tři hvězdy. Místy dějově kapku divočejší pokračování, které má však stále řádnou dávku akce, honiček a střílení (i když někdy hodně mimo a do prázdna). ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Trošku mě mrzí ten posun v čase, určitě bych brala spíše přímé pokračování než "10 years later..."; jednak proto, že závěr druhého dílu příjemně navnadil, jednak proto, že spousta věcí zůstala (oproti předchozím dílům) nezodpovězena a - co mě štve nejvíc - neviděna. Po akční stránce ale opět epes a upřímně doufám, že se dočkáme ještě alespoň jednoho pokračování, protože na rozdíl od 2x zazděného "Resident Evilu" (díl 4. & díl 5.) si tato upírsko-lykanská série stále udržuje příjemnou kvalitu, a protože Michael.;-) V porovnání s Millou Jovovich nicméně Kate Beckinsale stárne rychleji. Damn... ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Bez mytologie, bez omáčky, bez začátku, bez konce. Velmi prapodivný film, kde si člověk sice užije důstojnou akci, ucházející střih a zvuk a výtečnou Kate a pár jejich chvatů, které stoji opravdu za to. Ale jinak je to trestuhodná rutina "made in Hollywood". Vše ještě umocňuje krátká stopáž, kde v podstatě není ani místo se o cokoliv pokusit. Zlatá jednička. Byla stylovější a "vetší". Což je paradox vzhledem k rozpočtům. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Tentokrát upíři mají co dělat s lidskou rasou a vylepšenými lykany.. No, musím říct, že oproti jedničce to značně ztratilo dech, ale všeho bylo tak akorát; akce, krve a minut. Myslím že hledat něco víc v příběhu nemá smysl a Underworld je taková ta záležitost, na které se pasou hlavně oči. Ano, jak je tu zmíněno, dialogy nefungovaly a chtělo by to nutně vyměnit scénáristu .Každopádně mně se to líbilo i dějově a těším se na další díl. Stručně a jasně slabší než první díly, ale lepší než třetí a já jsem tak nějak dostala to, co jsem očekávala.. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Pro mě jednoznačně nejlepší Underworld jaký vylezl. Dosazení sexy Kate Beckinsale a co více, do latexového oblečku, je obrovským lákadlem všech Underworldů. Stala se z ní výborná komiksový postava. Tento díl mi přišel nejvíce komiksový, měl nejleší finální souboj celé série a zanechal krásný otevřený konec. Já jsem byl více než spokojen. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Když je Selena (Kate Beckinsale) v garáži, je vyzbrojena jen svými dvěma pistolemi, ale náhle vytáhne granát, přičemž jí nikde na oblečení nevisel - ani na něm nemá kapsy. (Sufferer)
  • V severoamerických kinech film utržil 62,3 milionu dolarů, celosvětově pak nastřádal krásných 160,1 mil. (NIRO)
  • První díl ze série, který byl natočen ve 3D. (LEGACY)

Související novinky

Underworld čeká reboot

Underworld čeká reboot

28.08.2014

Upíří série Underworld začala v roce 2003 a o devět let později to dopracovala ke čtvrtému dílu, který vydělal 160 milionů dolarů. To bylo jasné znamení, že válka upírů s vlkodlaky pořád láká do kin… (více)

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Kate opět v černém

Kate opět v černém

25.09.2010

Je to oficiální, hlavní hrdinkou Underworldu 4 (který pravděpodobně vznikne ve 3D) bude stará dobrá Selene. A to znamená, že Kate Beckinsale si opět bude muset svůj... ehm, herecký talent... nacpat… (více)

Reklama

Reklama