Reklama

Reklama

Zábavná hudební soutěž, v níž soupeřily rodinné týmy, sklidila v sedmdesátých letech minulého století značný ohlas a dalo by se říci i společenské uvolnění v politicky napjaté době, kdy vládla normalizace. Úvodem vtipný a úspěšný moderátor Vladimír Dvořák hovoří o tom, že v poslední době vinou rozvíjející se techniky domácí zpívání mizí. Pro radost si ale zpívají lidé dál, například v klubech, v lese, organizovaně i neorganizovaně. Pro ně vznikla právě tato soutěž. Publikum tvořili zaměstnanci státních podniků, ale také i pracovníci jednotných zemědělských družstev. Dvořák v prvním díle vysvětlí princip soutěže: čtyřčlenné rodinné družstvo čtyř generací, které soutěží jako celek, zpívá živě. Jeho výkony hodnotí porota odborníků. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hudební výstup tehdy dvanáctileté neznámé amatérské zpěvačky, jménem Barborka Basiková s písničkou od Marie Rotrové "Markéta", je dnes asi nejznámější zachycený okamžik z této hudební soutěže. Na výstup dnešní vynikající zpěvačky Barbory Basikové se poté úplně zapomnělo, vše vylezlo na povrch až když se stala profesionální zpěvačkou. Rodina Basikových byla tehdy úspěšná, skončili dokonce druzí:-) Video zde: http://www.youtube.com/watch?v=GnLMGRaRnNw . ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Občas to byl slušný nářez, ale bavit se tím, že někdo v pěvecké soutěži neumí zpívat.... Tenhle předchůdce SuperStar byl celkem nudný, ale neurážel, na rozdíl od výše zmiňované show, diváka podceňováním jeho IQ. ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Určitý vrchol televizní zábavy ze 70. let. Trochu sice děsilo, jak všichni soutěžící byli soudruzi a soudružky, současně se ale vše odehrálo bez exhibice zpěváků i porotců. ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na dědečka Doremi a Carusošou. Nejraději bych si to pustil na staré čb televizi, až nějakou dám ve své sbírce do provozu. ()

Reklama

Reklama