Reklama

Reklama

Alluda Mazaaka...!

  • Indie Alluda Majaka
všechny plakáty

Obsahy(1)

Seetharam je neporazitelný bojovník, vzorný syn a bratr, lidi ho mají rádi a umí to pořádně rozbalit při tanci. V jeho vesnici se opět chystá oslava jakéhosi svátku a Seetharam navrhne svému otci, starostovi vesnice, aby na oslavě daroval každému vesničanovi kousek pozemků patřících chrámu. Najdou se i lidé, kteří jsou proti (Srihari), takže najednou má Seetharam a jeho otec nepřátele. Protože je Seetharam čestný muž a ochránce slabých, dostane se do konfliktu s Shrihariovou sestrou Vasundharou a nepřátelství se ještě prohloubí, když se dohodnutý ženich pro Vasundhařinu dceru zamiluje do Seetharamovy sestry Maliswary. Vasundhaře není žádná špinavost cizí, takže je nakonec Maliswara obviněna z prostituce a Seetharam z vraždy a je odsouzen k smrti. Film začíná tím, že odsouzený se přijíždí naposledy pomodlit do vesnického chrámu, pokusí se o útěk a na útěku se ožení. Ve vězení pak vypráví advokátovi, jak k tomu všemu došlo. (V4nd4l)

(více)

Recenze (26)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nic mimořádného. Klasická iritující, uječená telugská komedie, kterou těch pár povedených (a narozdíl od umořujícího hereckého skotačení opravdu vtipných) akčních scén nezachrání. Dobré hlavně jako monument unikátní syntézy indického a amerického filmového nevkusu let raně devadesátých. (Viděno pochopitelně celé, nikoli jen těch pět minut z YouTube.) Více zde: http://bollybaz.blogspot.com/2010/02/alluda-mazaaka-monument-nevkusu.html ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

S brakfesťáckým dabingem hlasem Luďka Soboty a posunutím do roviny socialistického JZD dramatu neskutečná podívaná. Bez tohoto dabingu na hranici koukatelnosti a snesitelnosti. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Ty vole tohle se mi líbilo stejně jako Komando, Indové u mě mají plus. Bollywood je fakt dobrej a lepší žánr než akční nikdy nebude existovat. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po 5 minútach nasleduje akčná sekvencia, ktorú bez preháňania môžem označiť za jednu z najlepších a zároveň najsmiešnejších v histórii svetovej kinematografie. A nie som sám, kto sa ku filmu dostal práve kvôli nej. Je to oslava akčného filmu v celej svojej podstate. Potom sú už iba tradičné tanečky, pár bitiek ( plus jedna traktorová exhibícia ) a dvojhodinová vata. Celý film fluktuuje z totálne vážnej akčnej drámy, cez patetický muzikál až po trápne humorné scénky. Končí to ale opäť monštrózne akčne ( v jednom úseku to vykráda PRAVDIVÉ KLAMSTVÁ ). Keby sa tvorcovia sústredili len na to, bola by to pecka. Lenže hindu je hindu. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Vždy keď si myslím, že ma už v kinematografii nič nemôže prekvapiť, tak z čista jasna sa objaví nejaký film ktorý ma prebudí z tejto blaženej nevedomosti. Určite nieje výraz Bollywood nikomu neznámi. A toto je skvelá ukážka toho, čo títo tvorcovia z Ázie dokážu, keď si napozerajú dostatočné množstvo Amerických akčných filmov. Indické snímky rozhodne nie sú mojou parketou a radšej sa im vyhýbam. Avšak keď som videl malú ukážku z tejto odysey na youtubu, nemohol som odolať. V krátkej ukážke šlo o útek hlavnej postavy (Predstavte si skríženie Chucka Norrisa a Slovenského róma, tak vyzeral) Ktorý sa za 5 minút prekopal všetkým možným, všetko rozbil, zničil a dokonca keď mu kamión prekrížil cestu, prešmykol sa popod neho s koňom ako by to bola motorka. Jedna absurdnosť strieda druhú, jeden výbuch strieda druhý, a to má tento akčný film takmer tri hodiny. Keď nič iné, určite tú ukážku treba vidieť, je síce nechcene ale veľmi smiešna. Zoberte si všetky klišé Smrtonosnej pasce, Komanda, Mad Maxa a mnoho iných akčných filmov.. Vyberte z toho všetko klišé hodte to do Indickej kultúry, kastovnej spoločnosti a tu máte výsledok. Alluda Mazaaka má 160 minút ľudia! To je dooosť. A na nešťastie nie vždy to bola prča. Skoro celý čas som pri sledovaní trpel. Aby som to uviedol na pravú mieru. Je to akčný film, komédia, romantický film a MUZIKÁL v jednom!!! Vždy keď sa dej niekam posunul hlavná postava začala spievať a tancovať, bolo to tak trápne, že som sa hanbil aj za hercov. V podstate to bola aj telenovela. Čudné interiéry, každý s každým niečo mal, v kuse sa riešili vzťahy a potom niekto dostal na hubu. Hlavná postava neporaziteľný Seetharam bola v snímke stelesnená spravodlivosť ale u nás by sa ako morálna ruka zákona moc neujal. Ženy bil jedna radosť, policajtom lámal ruky aj nohy, niekoľkokrát sa ho snažili popraviť a nič. Ide o zlepenec niekoľkých skvelých akčných scénok. Ako bitka z gangom traktoristov, a neskutočnej nemorálnej romantickej omáčky. Keby sa akcia a nejaké to side story natlačilo do hodinky a pól, prisahám, že by sa mi to kvôli tej srande naozaj páčilo... Ale takto... Apage Satanas ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Dávam 5* z recesie. Akcia v celom filme je dokonalá. Absolútne dokonalá. Je pravda, že som dej tak trochu nechápal a neskôr aj posúval ale akciu som si vždy nenechal ujsť. Nechápem kto mohol takúto hovadinu natočiť. nechápem Indov. Proti tomto majú aj Horúce výstreli kvalitnú a realistickú akciu. Seetharam je asi najštýlovejší a nadokonalejší (rozumej najchujovskejší a najdebilnejší) hrdina akého som kedy videl. S Indickou filmografiou nemá žiadne skúsenosti azda okrem Sandokana, takže pre mňa šok. Brutálny šok. Viem si predstaviť rovnako šibnutý ale viac stráviteľný remake. Bol by to asi kasový trhák. Nech žijú vybuchujúce člny a skákajúce autá. ()

BoncheR

všechny recenze uživatele

Ako vraví môj dobrý kamarát : FILM ktorý zruinoval Indickú ekonomiku. Hlavný hrdina sa správa ako Indický CHuck Norris. :D Scény keď podíde s koňom pod kamión alebo keď sa od zeme odrazí z traktorom..:) proste CRAZY!! ()

Zagi20 

všechny recenze uživatele

Ať žije Bollywood !!!!!! Děkuji bohu za vznik tohodle díla. Hlavní postava je zřejmě indický bratranec Chucka Norrise, protože takové ocelové koule nemůže mít jen tak někdo, jeho bojové schopnosti jsou taky na té nejvyšší úrovni, dokonce i ten knírek mají stejný. Ještě nikdy se mi nestalo abych dostával takové záchvaty smíchu u "akčních" scén. Jenže pauza mezi těma akcí nadupanýma scénama je vyplněná "hudebními / muzikálovými (nehodící se škrtněte)" čísly, na kterých je opravdu hodně poznat, že lidé odpovědní za kostýmy, choreografii i kulisy mají přístup k velmi silným drogám. Jinými slovy stojí to za hovno. Ale až si zase jednou budu potřebovat vylepšit náladu, pustím si tractor fight nebo skluz na koni. To vždycky zabere. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Uh. Tohle je šílená divočina. Možná nejsem objektivní, jelikož toto je asi můj první indický film, ale musím říct, že první hodinu jsem se euforicky tetelil a zbytek času nevěřícně koulel očima. Obzvlášt se mi líbilo vzlítávání různých dopravních prostředků (auta, traktory, skůtry) do vzduchu, když hrdina cukl nahoru volantem (řidítky). Akce není sice na tu délku nějak zvlášť hodně, ale když už je, tak je to peklo. Šílené herecké pojetí a spousty drsných pohledů, po kterých by jeden zkameněl. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

O Bollywoode som toho počul veľa a tak som si nakoniec jeden nefalšovaný indický trhák pozrel na vlastné bulvy. Pre našinca je zvláštny už len fakt, že naozajstný indický akčný hrdina vyzerá ako fúzatý cigoš čo práve vyliezol z kontajnera. Keď potom začne mlátiť protivníkov, divák sa môže sám umlátiť smiechom. Akčné scény sú naozaj neuveriteľné a maximálne absurdné. Hrdina vytrhne z auta výfuk, šmarí ho po ďalšom aute, vymláti celú policajnú stanicu ako terminátor a prejde popod kamión šmykom na koni! Keď ho dva kone( tie si tu fakt užijú ) ťahajú za sebou na lane a on vrazí rozkrokom do lampy jemu sa nič nestane zato tie kone to vyšmarí dva metre do vzduchu. Že všetky dopravné prostriedky majú v sebe zabudované turbo pomocou ktorého lietajú vzduchom je zrejme indický štandard. Hrdina ide na traktore proti ďalšiemu traktoru, mykne volantom a celý ten šrot sa ladne vznesie do vzduchu, to nedokázal ani K.I.T.T!!! K popukaniu sú aj bitky kde je množstvo chvatov a výskokov proste pustených odzadu aby to vyzeralo že hrdina má superschopnosti ( nehovoriac o doprovodných kozmických zvukových efektoch ). Druhá vec je, že to celé je neskutočne dlhé a oná akcia tak zaberá len minimálny priestor. Zbytok predlhej stopáže je vyplnený nejakým tým zamotaným telenoveláckym dejom z ktorého som nerozumel ani prd keďže moja znalosť indickej hatlaniny má ešte svoje medzierky. No a potom sú tu samozrejme tie muzikálové vystúpenia bez ktorých si indovia jednoducho nedokážu predstaviť žiadny film. Treba však povedať že nie sú zlé, sledovať to krepčenie a pišťanie je aspoň spočiatku také bizarne úsmevné. Samozrejme treba vedieť kedy prestať pretože po troch hodinách už bežný našinec jednoducho grcia. Asi toľko. ()

šarka 

všechny recenze uživatele

toto je perla světové kinematografie, má příběh, který vyloženě udivuje svojí hloubkou a propracovaností, nápadité taneční choreografie, o kterých se vým bude ještě dlouho zdát, jiskření mezi hlavními postavami s charaktery tk košatými a rozvětvenými jako stoletý duby, drsně drsný akční scény a hlavně neuvěřitelně sexy hlavního hrdinu, který je na tom jeho vrrr traktoru, fakt vrrr k sežrání :D :P ()

Baron Noktur odpad!

všechny recenze uživatele

Videl som uz 1000x lepsie komedie, a videl som uz asi 10000000000000000000000000000000000000x lepsie akcne filmy ..neskutocna sragora ()

Martell47 

všechny recenze uživatele

Fakt to neviem poriadne zhodnotit, neviem ako sa na ten film pozerat. Videl som cely ten nekonecny miestami velmi nudny film, no ako tu uz bolo spominane akcia v nom je uplne peklo. Nejde len o ten amaterizmus, ide o napady, ktore nemaju obdobu a smejem sa na nich nech ich vidim aj sto krat (scena s vytrhnutym vyfukom, smykajuci sa kon, policajna stanica, lietajuci traktor, prestrelka a nahanacka so skutrami, zaverecny epic fail fight a mnoho ineho). Tomuto filmu by sa urcite hodil odpad alebo 1* ak by som sa nan pozeral velmi vazne. Nie je to Forrest Gump a preto ked sa na tento film pozriem z ineho uhla dam mu 60%. Nuda a amaterizmus na jednej strane vs genialne akcne sceny priamo z pekla ;) ()

TICHOPAN 

všechny recenze uživatele

Do kolenní polohy mne dostal záběr na jakéhosi zemědělce letícího ho na traktoru.Dostavil se můj tik který jsem získal zhlédnutím snímků ze země našich tureckých přátel.Pak jsem zahlédl jakousi soustavu cviků s tyčemi, kde nadzvedávali onoho bodrého chasníka v turbanu....Následovaly koledníci se zvonky, vylágoš právě těmi zvonkovými pásky a poté hrdinu potrkaly traktoři...ve chvilce kdy byl jat jedním z těch zlých zemědělských strojů do svého kola a připomínal golfového křečka v koloběžné kleci, začal jsem s sebou cukat a nějak mi šumělo v uších.Završilo se to scénou kdy onen divý mládenec osedlal jednoho s těch rudých ořů a povláčel jiného divého zemědělce a pak sprovodil ho ze světa zabržděním před nějakým asi kamenem či jinou rekvizitou.Nedal jsem si říct a nedbal varování....Když ten člověk přeskákal na stádem splašených rikšů a vyrvajíc z nebohého automobilu výfuk který následně mrštil po rozzuřeném džípu který následně odhodil v dál a o chvilku nato se zarazil rozkrokem o sloup veřejného osvětlení s takovou razancí, že srazil dva koně kteří ho vlekli jsem došel poznání, že u filmů tohoto typu musím být připoután k podlaze nebo se nedívat....Nebo nekomentovat. Upřímně a vážně je mi líto těch koní:-( Konkurovat může snad jen indická verze Matrixu - k hrdinovy odrážejícím vystřelené kulky svými bradavkami není co dodat....Dal bych pět ale za ty koně nedám ()

pride 

všechny recenze uživatele

Človek čo to bere vážne dá odpad, kto to pozerá ako komédiu dostane maximááálne všetko čo potrebuje. Jasných 5. ()

V4nd4l 

všechny recenze uživatele

Na jedné straně fakt působivé akční scény, honičky ve všech možných dopravních prostředcích a poměrně zajímava komplikovaný příběh. Na druhé dohromady víc jak 30 minut hudebních scén nacpaných tancem a indickým popem. Prvních 5 minut první taneční scény jsem bral jako zábavu, ale když tančení a zpěv zaberou více času než akce, je to u akčního filmu docela vada. Co se týká komediálnosti, tak víc jsem se zasmál akčním scénkám, než scénkám, které asi měly být legrační (např. fackování sidekicků a to jak ze sebe sidekickové dělají blbce). Každopádně za akční scény, nápad a Chiranjeeviho drsňácké pohledy si film tři hvězdičky zaslouží. ()

Reklama

Reklama