Reklama

Reklama

Armagedon zvířecí říše

(seriál)
  • Česko Zvířecí armagedon (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

1. Paprsky smrti Před 450 miliony let smrtící výron gama paprsků spustil první masové vymírání v dějinách naší planety. Po rozmetání ozonové vrstvy byla Země vystavena nemilosrdnému ultrafialovému slunečnímu záření...

2. Peklo na Zemi Před 377 miliony let pohltila Zemi sopečná apokalypsa, jejímž původcem byl plášťový velehřib a jež vyústila v hromadné vymírání nevídaného rozsahu...

3. Velké vymírání Před 250 miliony let život na Zemi zasáhla „matka" všeho hromadného vymírání, jež bylo natolik zničující, že je označováno jako „Velké vymírání". Krajinu pohltilo nevídané vulkanické peklo...

4. Udušení Před 200 miliony let byla planeta Země uvržena do bouřlivého období přeměny. Mocné vulkanické síly, které vřely v jejím nitru, řetězcem strašlivých erupcí roztrhly kontinenty...

5. Soudný den Před 65 miliony let se Země srazila s kometou velikosti Everestu, jež dokázala rozbořit království dinosaurů na Zemi za jediný den. Rozpoutala drtivý úder, který se prohnal po celé zeměkouli za pouhých 24 hodin: rázovou vlnu vypařených hornin, ničivé zemětřesení o síle 13 stupňů, stovky metrů vysoké přílivové vlny a smrtící déšť rozžhaveného kamení. Kdysi mocná říše dinosaurů zanikla náhle a krutě během okamžiku. Ale jak bývá u hromadného vymírání pravidlem, zánik jednoho dominantního živočišného druhu uvolnil cestu dalším druhům, aby mohly žít a množit se.

6. Panika v oblacích Dopad obrovské komety či asteroidu před 65 miliony let je pouhým začátkem. Jakmile se prach konečně usadil, živočichové, kteří přežili, se probudili do drasticky odlišného a značně nestabilního světa.

7. Oheň a led Před 75 tisíci lety vrchol sumaterského supervulkánu Toba byl rozmetán na kusy a přinesl zkázu celému světu. Na povrch tryskaly miliony tun lávy a ničily bezprostřední okolí.

8. Kdo bude na řadě příště? Hromadné vymírání je součástí naší minulosti a s největší pravděpodobností i naší budoucnosti. Dokáže lidstvo přežít srážku s asteroidem podobné velikosti, jaký vyhubil dinosaury? (Filmexport)

(více)

Recenze (11)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale jsou tam podle mne chyby a ne vždy jsou některé otázky dotažené do konce. Pozitivní je to, že se dokument neomezuje pouze na druhohorní vymíraní. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Apokalyptický reálný scénář po zásahu Země planetkou. V závěru jsou návrhy možných technických řešení. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Počitačovou animáciou perfektne spracovaný dokument o prehistorickej planéte Zem, ktorá bola atakovaná kozmickými alebo pozemskými katastrófami. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Pútavý dokument, ktorý dokáže zaujať diváka. Vizuálne prevedenie je v pohode, tvorcovia sa to snažili spraviť pekne takže aj laik presne vie o čo sa jedná. Informácie sú možno občas strohé a preskočenie 500 000 rokov je tu akoby nič, ale má to hlavu aj pätu. ()

HaceR 

všechny recenze uživatele

V celku slušný dokument o tom, ako sa odvíjali dejiny pred a po dopadu obrovskeho asteroidu ktorý vyhubil dinosaurov. Neustále ša však dookola omielaju niektoré vety a zábery až to prestane byť zaujímave. ()

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Tento dokument, je velmi komplexní a představuje vymírání známá i ta méně, možné teorie a původce v průběhu dějin země. Přestože jsem ho hodnotila již dávno, (ke komentáři jsem se dostala až letos), viděla jsem ho nejméně třikrát. Vybavil se mi navíc znovu při porovnání s tímto . Grafika již dnes není nej, přece jen  čas posunul efekty jinam ale informace v něm jsou stále zajímavé a některé teorie i odvážné, ale je tu dnes  někdo, kdo to zažil aby mohl informovat, jak to přesně  bylo :-) z první ruky, takto se musí spoléhat jen na vědu a na teorie, ke kterým se přikloní nejvíce odborníků a vědců. Chybky se zde také vyskytly, datace a vadilo i časté opakování informací ale přesto jsem byla spokojena na 4 hvězdné. A nějak mi to připomínalo  tuto cestu, která tato hromadná vymírání, též zmiňuje (mimochodem moje oblíbená) atmosférou. Možná divné/zcestné přirovnání ale pocit takový byl. ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentárních seriálů o přírodě, co znám. O vymření dinosaurů slyšel každý, ale neměl jsem nejmenší tušení, že život na Zemi měl na kahánku mnohem vícekrát (naštěstí pro nás život má tuhý kořínek a je jednoduché ho zdecimovat, ale ne vyhladit). To mi ukázal až tento dokument. Výborně zpracovaná audiovizuální stránka, informačně bohaté a přitom srozumitelné a hlavně se vyhýbají nešvaru 99% amerických dokumentů, takže neopakují jednu věc neustále dokola. ()

easer07 

všechny recenze uživatele

No Putování s dinosaury je lepší, ale toto určitě neomrzelo. Je to rovnocenné, ale stejně bych to odsunul až na druhou příčku, ať už je to zpracování dinosaurů či film celkově, mělo to míň efktů, ale rád jsem to zkoukl, určitě to není ztráta času. ()

kojot.name 

všechny recenze uživatele

Obrázky celkem pěkné (i když ta umělotina je znát), faktograficky poměrně kvalitní, ale co mají probůh znamenat ty zavádějící patetické komentáře a citáty z Bible a klasiků?! Jo, aha, ono je to asi pro americké publikum... ;-) Chápu, že v prostředí nasáklém biblickým kreacionismem dělají tvůrci co mohou, aby pořad zatraktivnili, ale některé metafory ("druh ukazuje ostatním jak se udržet na souši" WTF?) jsou opravdu mimo. Živočišnému druhu nelze připisovat lidskou intencionalitu. Co se týče "kvality" českého dabingu, no comment. Zmršené překlady citace klasiků (aspoň ty biblické citáty si mohli najít v českém překladu a neblábolit), faktické omyly ("triassic" přeložen jako "křída") atd. ()

Reklama

Reklama