Reklama

Reklama

Take This Waltz

  • Kanada Take This Waltz (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vtipný, hořkosladký film o jednom milostném trojúhelníku. Margot (Michelle Williams) zjišťuje, že na vztazích ze všeho nejvíc zbožňuje líbánky. Jenže je už pět let vdaná. Co se stane, když na služební cestě potká zajímavého muže, který, jak se nakonec ukáže, je její soused? Trocha flirtování se zvrhne v trochu něco víc a na světě je velké životní dilema a nutnost vybrat si mezi dvěma rozdílnými druhy lásky. (Traffic)

(více)

Recenze (88)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Červená knižnica. Fakt dobre napísaná a s výbornými hercami (okrem Sarah Silverman, ktorá v záverečnom výstupe solídne vypadáva z role), ale stále iba červená knižnica. Nudne priemerná ženuška je nespokojná v zdanlivo dokonalom manželstve. Chce niečo viac, aj keď nevie čo. A získa dojem, že jej to môže poskytnúť seriálovo štramácky sused. Tak si rozdrbe manželstvo, zlomí srdce pohodovému manželovi a odíde v ústrety ohnivému západu slnka. Koniec, happy-end, hlavne že sa diváčky v hrdinke našli. Zííííííííííííííív. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tenhle valčík s neskutečně zajímavou Michelle Williams a až abnormálně hodným Seth Rogenem mě vysloveně bavil. Ze začátku se to sice tvářilo všelijak, ale to jenom proto, že jsem si na hlavní postavy teprve zvykal. Pak nastupovaly momenty, se kterými jsem se dostával do samotného vztahu hlouběji a hlouběji, dokud jsem to všecko nezačal brát vysloveně osobně. Líbilo se mně to i proto, že tvůrci tohoto filmu se rozhodli pro vztah použít trošku jiné emoce, než bývá ve filmech zvykem. Pro takový film příjemná změna. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

ja stale ani 24 hodin po dopozerani neviem spravne vyjadrit svoje pocity. Jedno vsak stale pretrvava, taky ten krasny, ale zaroven tajomny pocit mravcenia v zaludku. Take this waltz je neuveritelne uprimny a pravdivy film, v ktorom sa snad musi najst kazdy dospely clovek, ktory raz miloval, myslel si, ze miloval a ublizil. V akom poradi, to uz nech si kazdy zvazi sam. Predpokladam, ze Sarah to zazila a preto dokazala natocit tento krasny film. A premyslam, ci si nepojdem do Toronta sadnut do nejakeho podniku a nepockam si na nejakeho toho podmaniveho Daniela, ktory ma nenormalne drazdivym monologom zvedie nad martini a povie mi: I love you. Shit, normalne sa mi na cele zjavili kvapky potu :D a vasej pozornosti jednoznacne nemoze ujst OST. Songy ako Take This Waltz od Leonarda Cohena pripadne Micah P. Hinson Dont you forget su uplne lahodky. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nenápadný pokračovatel Blue Valentine. Ano, vypadá to jako červená knihovna (kamera hýří barvami), ale ve finále zasazuje těžkou ránu pod pás. Nové se změní ve staré a žádný jediný správný krok, který by vše vyřešil, neexistuje. Těžká deziluze. Jak se tu zmiňuje v komentářích slovo hořkosladké - to je asi to nejlepší vystižení filmu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,A ROZHODLA JSEM SE, JELIKOŽ JSEM DOSPĚLÁ, ŽE SE NEBUDU PODDÁVAT CHVILKOVÉ MELANCHOLII, TEDY CHVÍLÍM, ANIŽ BYCH VĚDĚLA JAK A PROČ, A NEROZVÁŽNĚ JIM PODLEHLA....“ /// To si takhle ,,taťka“ pro samou lásku (páč vaří kuře) nevšimne, že se mu vedle v baráku usadila škodná. Zato ,,mamka“ si všimne, že touží po něčem jiným, páč to všední nějak zestárlo. A tak si to tam mezi něma jiskří (nojo, Rogena bych asi vynechal…) a Sarah Polley mě nechává nahlídnout do ženský duše, aneb po čem ženy touží II (dvě). Ze života. Tak to kurva chodí a jestli jste to neprožili sami, tak se na to aspoň podívejte. Michelle je tak vobyčejná a její nevinej pohled plachý srny v kombinaci s líbezností a šukáním je smrtelnej. ,,Miluji tě.“ … ,,Miluji tě.“ (Kdo a koho teď nehraje roli.) Film o vtazích, jak ho dokáže natočit jen ženská (jasně, chlapáci nemaj na vztahy čas, páč se flákaj). Žádný hledání Nouzovýho východu. Jen vo touze nezaseknout se v prázdnotě. Vztahová romantika, rozchodová romantika, jiskření, touha, velká porce lásky, lásky, lásky a lásky, vnitřní napětí vlastního rozhodnutí, očekávání …. nejsu moc na ty vztahy, ale tady mi to připadá jako ŽIVOT. A taky si nemyslím, že všechno se vyřeší jediným správným krokem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Moc bych chtěl vidět bobra Michelle Williams. 2.) S manželem spolu chodíme na večeři, proto abychom jedli (romantika je pro blbce a hlad je hlad…). 3.) 5. srpna 2040 ve 14:00 mám spicha s nějakou buchtou. 4.) Thx za titule ,,larelay“ a ,,rad.mas“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já měla možná oproti některým jiným uživatelům tu výhodu, že jsem viděla od Sarah Polley o pár let starší film Daleko od ní, tak jsem nebyla až tak zaskočená nejen delší stopáží, ale možná i způsobem předložení. Oba filmy jsou silně vztahové a i tady bylo vidět, že Sarah přemýšlela o každém okamžiku, který ve filmu byl, všechno to mělo svůj význam a svoje místo. Ona se dokázala určitě velmi dobře vcítit do role Margot už jen tím, že jsou si věkově velmi blízké. Citlivé, křehoučké, nádherně barevné, chvíli sladké, chvíli smutné a hlavně pravdivé. Michelle Williams byla dokonalou volbou pro roli Margot s nevinnou tváří a zároveň plnou rozporuplných citů. Komedii podle mého názoru moc nečekejte, ale za to se vám dostane silná dávka emocí. 75% ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Já fakt nevim, filmy o znuděnejch nadrženejch děvkách hodnotit neumim. Alespoň, že tady se nám tvůrci nesnaží prezentovat hlavní hrdinku jako kladnou postavu (teda pokud jsem to pochopil). Jedna hvězda za ty skvělé bobry, druhá za zbytek. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Blue Valentine 2.0, vic vtipu a podivnosti nicmene stale ze zahadneho duvodu fungujici jen povrchove. Misty skvela kamera a super hudba. Video killed the radio star. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Moc ráda se občas podívám na tento typ filmu, který je postaven na dlouhých scénách a dialozích, kdy tak jsou prohloubeny všechny emoce a do detailu prokresleny postavy. Po skončení jsem měla pocit, že každou postavu osobně znám. Jsem si jistá, že v Margot se dokázala vidět každá žena, nebo ji dokázala alespoň plně pochopit. Krásně a citlivě natočený pravdivý a upřímný malý film, který nahlíží na partnerský život. Moc se mi líbilo, jak Sarah Polley zobrazila hlavní postavu, Michelle Williams zde není v roli další sexbomby, ale je to úplně obyčejná žena, se kterou se dokážeme každá ztotožnit. Take This Waltz není žádný výjimečný film, za pár měsíců si na něho už nikdo ani nevzpomene a mnoho diváků se bude u filmu šíleně nudit, ale jsou zde momenty, které si mě dokázaly získat. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Po Blue Valentine další film s Michelle Williams, co je vztahovkou s lidmi, kteří by spolu vůbec žádný vztah mít neměli, protože se chovají absolutně nemožně a člověk je má chuť každou chvíli profackovat. Tentokrát je tu za hlavního padoucha Michelle Williams, která má v sobě tolik lásky, že se v konečným důsledku chová neskutečně hnusně k oběma svým chlapům, co tu po vzoru Twilightu slintají nad holkou, která za to ani nestojí. Každopádně je tu pár pohodových scén (kde nehraje prim ten trapný milostný trojúhleník) a hlavně dobře vybraná hudba. Jinak hrůza. (4/10) ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že ty nejdůležitější chvíle jsou podány bez řečí jen hereckými výkony. Tolik scén, kdy se nálada z čirého optimismu přelévá do skepse a zpět, až se motá hlava (myšleno kladně). Z filmu je možno si odnést několikero poznatků a závěrů - které jdou i proti sobě - ale ani v životě nemáte nic černobíle. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Celý čas som to videl skôr len na priemer, ale fantasticky pointovo vygradovaný záver ma presvedčil prihodiť ešte jednu hviezdičku. Cesta k tomu však bola pre mňa mierne útrpná, na to, aké tu bolo pomalé tempo tu mohli byť použité silnejšie výrazové prostriedky. Po formálnej stránke ma to preto tak neoslovilo ako by si snáď tento film zaslúžil.Ten koniec však, páni, to bola iná káva. Presne ako zo života, tak reálne, tak geniálne všetko do seba zapadlo. Pointa diváka prinúti zamyslieť sa nad tým, čo s tým keď láska po rokoch vyprcháva? Je to prirodzené, každý si tým prejde a každý by si mal v živote položiť túto otázku. Vzťah nie je len o počiatočnom poblúznení, je to niečo viac, niečo, na čom treba neustále pracovať. Páčilo sa mi ako v závere režisérka dokázala majstrovským spôsobom balancovať presne na hrane medzi účelovou sentimentalitou a trpkou realitou, najprv dokázala vzbudiť dojem že sa to prehupne do tej horšej možnosti, ale ustála to a zachovala tak pravú tvár tohto problému. Famózne. Postava Setha Rogena ukázala, ako to v živote chodí a zároveň bola aj vo filme jedinou, ktorá podľa mňa niečo pre vzťah robila. Horkosladká komédia? Zabudnite. Poctivá dráma, v ktorej ostáva len tá horkosladkosť. 70/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Ježišmariá, ja milujem takéto bývania, akoby z omaľovánky + jej modré nechty, vôňu leta, vánok mora a noci s cikádami... Len kurva, ked' oni do tej rachoty akosi ani nemuseli chodiť!? ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Za mě průměr, ačkoli film má pěknou atmosféru, barvy, hudbu. A především obličej Michelle Williams. Střídají se tu dobré scény a dobré dialogy, ale bohužel se neumim odprostit od hlavního námětu tohodle filmu... ano pokušení... ano stará láska rezaví a nová láska se stane časem stará... Nevim, nedotáhnuté... ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Může se Vám zdát, že máte šťastné spokojené manželství, nehádáte se, po pěti letech si navzájem říkáte, jak druhého miluje a stejně tohle všechno zdaleka nemusí stačit. Stačí jedno náhodné setkání a tenhle všechen na první pohled pěkný, manželský život, ten je rázem v ohrožení. Tomu všemu vévodí bezpochyby herecký výkon Michelle Williams, která hlavní hrdince dokázala vtisknout, opravdu vše, co se vtisknout dalo. Nejistotu, strach, zmatenost, ale také touhu a hlavně naprosto přirozený herecký výkon jedné mladé ženy, která možná zase až tak není šťastná, jak to na první pohled vypadá. Take this Walt je obyčejný příběh, kterých je kolem nás v dnešní době určitě spousta, příběh který se může stát každému z nás, i když se budete snažit sebevíc. A kdybych ho měl popsat jedním slovem, použil bych název sladko-hořký, to vystihuje podle mě tenhle zdařilý film naprosto přesně. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Take This Waltz je citlivý, krásne farebný film s výbornou muzikou. Všetky tie maličké drobnosti vo vzťahoch ako takých sa Sarah podarilo dať na plátno výborne a Michelle bola na to ako stvorená. Intenzívna láska a zaľúbenie až do smrti existuje asi len vo filmoch a aj to nie vo všetkých. V skutočnom živote sa na vzťahu musí neustále pracovať. A ide to ľahšie, ak sa vám podarilo vybrať si ku sebe správnu polovičku. Každý čaká od vzťahu niečo iné a každý je ochotný dať tomu vzťahu niečo iné. A potom sa stávajú takéto veci... https://www.youtube.com/watch?v=ytdjYjM-cLg ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Absolutně znechucený jsem tou manželkou, která nepochopila princip lásky. Zamilovanost zmizí, ano, ale buď se přemění v lásku nebo v nic a když se přemění v lásku, tak by to měl člověk respektovat a ochraňovat. Film mě rozplakal, rozveselil, znechutil. Zanechal ve mně více negativního, ale co už. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad obyčajný romantický film o vzťahových problémoch. Lenže vďaka pár scénam dokáže dobre vykresliť intimitu manželského života a pár nekorektností (bobry, trojka atď.) z filmu robia originálnu slaďáreň. Scény s kolotočom sú tiež prekvapivo funkčné... ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Prý hořko-sladký příběh o tom, že každý vztah zevšední... no, budiž, ale proč se zabývat zrovna nedospělou hračičkou, jejíž manžel přistupuje na její infantilní hrátky, což dopředu zbavuje dialogy jakékoliv oduševnělosti? Aby pak nebylo nutné zařadit pro děj zcela nepodstatné scénky z dámských sprch, aby si aspoň mužské diváctvo přišlo na své, neboť málokterá osoba ženského pohlaví dokáže hrdinku pochopit, natož se s ní nějakým způsobem ztotožnit! V infu se mi podsouvá, že filmovou Margot nesmírně baví se zamilovávat a prožívat další líbánky, snad to skutečně mělo být záměrem, mně však vychází znuděná, nevyzrálá a slušně zajištěná slepice, která dostojí svému označení hned několikrát, vítězí však její hlavní úlet - od manžela-pohodáře se svatou trpělivostí, k chlápkovi bez tváře i osobnosti (a tím mám na mysli zároveň i jeho představitele), který k tomu tahá rikšu po kanadském maloměstě. V záhlaví by mělo spíš blikat varování, že film způsobuje neodbytné svědění pravé dlaně. Myslím, že kdo dočte potud, bude od sledování dostatečně odrazen, pokud ne, ať do sebe ten hořko-sladký kalich kopne, sladkou příchuť však bude hledat marně, stejně jako vtip či romantiku. ()

rikitiki

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá - dlouhé záběry na hrdinku, chůze celým letištním koridorem, ukázané loučení se všemi členy obrovské rodiny atd. Nehodnotím, nedodívala jsem se. /21. 7. 13./ ()

Reklama

Reklama