Reklama

Reklama

Jsem přece šofér..!

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Tento film je o šoférovi, ztvárněný Vladimírem Menšíkem, který má neustále problémy s předpisy, čímž dochází k častému setkání s policisty, avšak jedno se mu stane osudným. Policista si nakonec vezme jeho dceru a komedie se rozvíjí dál... (honzic)

Recenze (16)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Vladimír Menšík se v úvodu pochlubí, že první "vůdčí list" získal v roce 1924 a v následující třičtvrtěhodině zas a znovu naráží na dopravního policistu Jiřího Hrzána, který ho chce o řidičák z různých důvodů připravit. Přiznám se, že mi pěknou chvíli trvalo, než mi svitlo, že je to vlastně dramatizovaný naučný film. :-) Hra je jednoduchá, ale jednotlivé poučky "nejezděte opilí", "neparkujte, kde je to zakázané" a podobně jsou zapouzdřené do zábavných situací a záměr natočit agitku a vyhnout se trapnostem s tabulí, ukazovátkem a zastrašováním tragickými nehodami vyšel výborně. Vladimír Menšík opět boduje, Hrzán a Kateřina Macháčková v roli Menšíkovy dcery velkému komikovi viditelně nestačí. Přesto je to dobře odvedený standard a rozhodně zajímavá kuriozita. 50% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to sice průměrná historka se vším všudy, zábavná jen a jedině díky přesnému Vladimíru Menšíkovi, ale dívat se na to dá a člověku vlastně ani nevadí, že ho někdo třičtvrtě hodiny poučuje. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Šofér pan Menšík a jeho zběsilá závodnická jízda překažená mladým policistou, který se zamiluje do jeho dcery. Jenže uniforma a policajt v domě nedělá dobrotu a tak musí svoji profesi vyměnit za čtyřkolový kočárek :-D 90% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Absolutní extratřída,ty hlášky na policajty mě na rok vzniku fakt až překvapily.." Neuklízej copak esenbák je nějaká návštěva ? " " Ty když si voblíkneš uniformu- tak hned na mě dejchne teplo domova "...Menšík co dodat... Na motivy V.Aksjonova si napsal sám režisér Makovec. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Relativně zábavná komedie s tak akorát stopáží, roztomilým Hrzánem a klasicky živelným Menšíkem. "Esli máš hlad, dáš si s náma? Bifteček krvavej nebo takovej, kerej se rozsejpá? Nebo si dáš ten náš spálenej?" ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Komedie mě nezklamala, byla zcela humoruprostá, přesně jak jsem od očekával. Neboť byla natočena na motivy povídky sovětského spisovatele, a kdo kdy viděl vtipnou sovětskou komedii, že jo. Přesto jsem se na ni vydržel dívat víc jak půlhodinu, a to kvůli Menšíkovi. Ty jeho brýle, které by parádně sedly člověku s minimálně o polovinu menším obličejem, než měl on, ale rozhodně né Menšíkovi, mě naprosto fascinovaly a nemohl jsem se od toho pohledu odtrhnout. Říká se tomu estetika hnusu. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Příběh silničního piráta. Co slovo, to perla, tesat do kamene, a to estébácké Humloprase přivázat k židli, nasrat na ruce a nepustit k vodě, a nechat ho na to čumět ve smyčce, aspoň po zbytek mandátu. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Menšík jezdí jako kokot a všem vysvětluje, že dopokavad někoho nezabije, může si jezdit, jak chce. Zajímavá logika, kdyby tyhle svoje názory dovedl do důsledku, mohl by třeba chodit se samopalem po ulicích, střílet kolem sebe a tvrdit to samý. ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Je radost najít takový klenůtek. Velmi didaktické. Dávejte přednost. Nepřekračujte povolenou rychlost. Neparkujte auto v zatáčce. Mějte čitelnou poznávačí značku. Nepijte před jízdou. Nepředjíždějte zprava. A... nenabourejte Kateřinu Macháčkovou. Menšík je stoprocentní. Hrzán je Hrzán. A Macháčkové je třiadvacet. "Ježišmarja, tohle se mně stane před důchodem!" Brilantní. Krásná sranda :-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Moralizující příběh o člověku myslící si že je mistr světa coby řidič, když má najeto tisíce kilometrů a že si tak může na silnici dělat co chce, což se mu nakonec na mnoha příkladech vyvrátí z omylu a také o tom, že když má někdo kamaráda či dokonce v rodině dopravního policistu, neznamená to, že mu přestupky budou jen tak procházet. V roli řidiče nikdo jiný než Vladimír Menšík, který si měl možnost onu postavu jako obvykle náležitě vychutnat a v roli policisty Jiří Hrzán, který ho ztvárnil neméně dobře. Na první pohled ňouma, ale v jádru neústupný a přísný. Poučení je ztvárněno zábavnou formou, ale řekl bych, že se to zcela minulo účinkem. Příběh vyznívá prostě jen jako další televizní komedie, jakých bylo natočeno tucty. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Taková dvě herecká esa a nechají se umluvit k takové krávovině. To byla óda na auta či co?? Ani ty dialogy nebyly nijak zvlášť. No hvězda hercům, ale to je tak vše. 181020114250/4257 ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Solidní krátký TV film s Menšíkem v hlavní roli, který je tahounem celého filmu, je sice poučný, ale i tak je tu špetka humoru slovního i situačního a nijak přehnaná, na pokoukání rozhodně dobré. Hodnocení: 75 % ()

Kakofon 

všechny recenze uživatele

Skvělá a vtipná komedie. Takový malý klenot ve filmografii Vladimíra Menšíka. Dobře jsem se pobavil. Není co dodat. 80% ()

fandorin1 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchý příběh se pohybuje mezi agitkou BESIP a menšíkovskou silverstrovskou estrádou. Pár vtipů na úkor policistů pobaví, kvůli nim ale není třeba točit čtyřicetiminutový film. ()

Reklama

Reklama