Reklama

Reklama

Ďáblova ruka

  • USA Salvation Boulevard (více)
Trailer

Obsahy(1)

Charismatický otec Dan Day (Pierce Brosnan) si svým kouzlem podmanil celé město. Je na vrcholu a každý ho zbožňuje. Jenže osud s ním má jiné plány. Když po vystoupení příjme pozvání na skleničku od svého kontroverzního odpůrce a zapřísáhlého ateisty Blaylocka (Ed Harris), stane se něco, co nikdo nečekal. Dan vezme do ruky pistoli a nešťastnou náhodou trefí Blaylocka přímo do hlavy. Snaží se zahladit stopy a z místa činu se jednoduše vypaří. Jenže v místnosti v té nešťastné chvíli byli tři. Co když napravený feťák Carl (Greg Kinnear), který byl na schůzce s ním, promluví? jistější bude, když se Carla nenápadně zbaví.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

verbal 

všechny recenze uživatele

Skvělá sonda do života mentálních invalidů, co měli tu smůlu, že místo Nietzcheho potkali Ježíše a jeho lhostejného tatíka, čímž se jejich schopnost vyargumentovat zdravý rozum dostala na úroveň ročního kojence, který potřebuje přebalit mozkové pleny. A jak tomu už v církvích bývá, včele stádečka stojí chatizmatický řečník, pardon, chtěl jsem říct manipulativní zmrd, jenž pase své slaboduché, zfanatizované ovečky výhradně na louce vlastního prospěchu. Milé kudlanky, patrně toto svérázné Urvi a Orvi nepochopíte nebo nebudete chtít pochopit a zadštíte si tu trochu síry, ale vždycky je alespoň malinká naděje, že vám to pomůže najít pravou nevíru a zjistit, že potřebujete li duchovní berličku k překonání téhle čekačky na Ráj, je rozhodně rozumnější zkreslovat si realitu chlastem, drogami a psychofarmaky a zachovat si alespoň zbytky osobnosti !!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE TO V BOŽÍCH RUKÁCH“....... /// Bejvalá (polepšená) smažka Carl byl právě svědkem něčeho neobvyklýho. Zázrak? Ne tak docela. Nedá se to srovnat ani s drogovejma halucinacema. Je vše co se děje dokonalej Boží plán, nebo ..... – není čas rozjímat, armáda Božích bojovníků(?) už rozjela svoji akci! Líbí se mi P.Brosnan jako křivák a vlastně všichni si tu uhrajou v pohodě to svoje. Spíš než o neskutečnou ,,řachandu“ plnou gagů či hlášek, jde o (lehce) úsměvnej příběh s komickou vírou v Boha, ve kterým se to (lehce) bohovsky zkomplikuje a jeden neví, jestli proti Bohu bojuje Ďábel nebo snad ON bojuje sám proti sobě? Prostě důkaz, že cesty Páně jsou nevyzpytatelný. Ámen! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Četl jsem knihu ,,Svět potřebuje náboženství, jako já potřebuju díru v hlavě“. 2.) Chodím neustále ozbrojen. Místo meče však vládnu Duchem svatým. 3.) Zejtra vyrážím na ,,Ples čistoty“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Cathy Schulman, George Ratliff / Larry Beinhart (novela) | Hudba: George S. Clinton | Produkcia: Peter Fruchtman, Celine Rattray, Cathy Schulman | Distribúcia: IFC Films | Rozpočet: 8 miliónov $ | Tržby: - $ || ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Veľmi poučná komédia o tom, ako prorok menom Pokrytec stretol matku Pravdu, ktorá ho zabudla potratiť, tak mu aspoň nedovolí ďalej množiť svoje bludy. Film skôr jednohubka, oplatí sa však vidieť kvôli dobrému obsadeniu. Ed Harris v prekvapivo malej úlohe, zato Jennifer Connelly je rozkošne prepnutá hysterka a vhodne obsadení Greg Kinnear s Marisou Tomei stvárňujú sympatické postavy, za ktoré sa nemusia hanbiť, čo v poslednej dobe u nich vôbec nie je samozrejmosťou. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

lehce nadprůměrná komedie o tom, že věřící se v krizových situacích chovají stejně, jako nevěřící. A také o tom, že samotná víra z vás lepšího člověka neudělá. Scénář sice nebyl bůvíjak geniální, ale vzhledem k herecké sestavě to stačilo. Své party zvládli všichni do jednoho na výbornou a nízké hodnocení je v tomto případě zcela nerelevantní. 70% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jest-li Bůh je, tak je to ten nejnespravedlivější, nejlínější a nejneschopnější pomstychtivý parchant v lidských dějinách.......... Je to hodně náboženský a já nejdřív vůbec nevěděl jak ten snímek brát. Je to komedie, drama nebo něco jinýho. Pierce Brosnan je jako nějaký diktátor a jeho kázání v kostele mé hloubku. Jeho protivník zde je bývalí fanoušek skupina Grateful Dead a bejvalá smažka, převedená na Boží víru. Situace se celkem pěkně zamotá a pak jsem jen čekal, jak se z toho hlavní aktéři dostanou. Děj je lehce předvídatelný a někdy až moc. Čekal jsem sice něco jiného, ale pohltilo mě to a já to dokoukal. Příběh má několik trhlin a tou největší je podivná scéna z benzínem a hlavně její vyvrcholení, tady jsem kroutil hlavou. Konec snímku byl Boží a od srdce jsem se zasmál. Natočeno podle stejnojmenné knihy Larry Beinharta. Ve filmu mimo jiné zazní Grateful Dead. Jedna z písní nese název "Brown eyed Women". ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Milujem čierne komédie a keď si ešte vezmú na paškál modlitebníkov, výborný filmový zážitok je zaručený. Trefne vystihnutý náboženský fanatizmus podaný naozaj zábavne a skvelé obsadenie, kde všetci zúčastnení sú bezchybní. Naozaj vydarená komédia. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film o jednom člověku co našel cestu k bohu,ale o cesty se mu postaví otázka svědomí a toho jestli je sebelepší záměr vyšší než jako víra sama a její zásady.Herecké výkony jsou obstojné a určitě potěší dost známých tváří.Snímek na sobotní odpoledne víc od toho nečekejte.Za mě 55 % a tři hvězdy. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Slušně jsem se bavila, protože Pierce byl absolutně neodolatelný, charizmatický otec nově založené církve, s jejímž vytvořením a vybudováním komunity v novém městečku na kopci si dal velkou práci, kterou pojal zcela marketingově, jenže shodou okolností mu jí naruší jedna bývalá smažka, která se ožení s jednou z jeho oveček.A když večer po diskusním vystoupení v sále s jedním oponentním nevěřícím spisovatelem-jehož malou, ale velmi důležitou roli si Ed Harris evidentně užil- v soukromí při skleničce zcela absurdně a bez zlého úmyslu otec Dan vystřelí a trefí toho chudáka do hlavy, zmatkem narafičí sebevraždu a svědka se snaží přesvědčit o jiné pravdě, pochopíte, že tohle je slušný kalibr, který si utahuje z církve, ale i z běžných pokrytců.....a rozjede se série velmi úsměvných příhod.Takže odpočinkové tři hvězdy., ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Celej film jakoby humorněkritizuje a zlehčuje náboženství,a třeba Brosnan nebo Connelly tady hrajou v rámci možností filmu celkem obstojně.Ale co se týče scénáře,režie a vůbec celkovýho filmu jako takovýho,je to spíš slabota.40%. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Do čeho ses to, Pierci, zase namočil? ... Naprosto zbytečný film, který od odpadu zachraňuje pouze pár momentů, kdy se člověk lehce zasmál. Nechápu co tady Pierce Brosnan a Ed Harris dělali, jelikož v tomhle filmu nevidím žádné pozitivum. Proti srsti mně jde už samotný námět - celé dvě hodiny posloucháme de fakto vymlývání mozku a cítil jsem se jako bych poslouchal Husův projev. Nuda, trapnost, zbytečnost. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Zdá sa, film nemá žiadne vyššie ambície, než ilustrovať, ako môžu byť nábožní ľudia pokrytci. 5/10 ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Film by si zasloužil trochu vypilovat scénář, pak by to byla kultovka. Takhle je to jen jednohubka na ukrácení večera. Konec je povedený, ale cesta k němu je dlouhá a místy trošku nudí. Ta parta hvězd, která ve filmu zahrála, ta by dokázala mnohem víc, kdyby měla co. V každém případě docela příjemný relax. 70% ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Ďáblová ruka je popretkávaná zvučnými menami, vzbudzujúce kvalitu. Avšak opak je pravdou. Ide o neskutočne nezáživný snímok, s niekoľkými dobrými hláškami....ale inak děs a hrůza. Ale božie cesty sú nevyspytateľné.......*/** ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, jak se z ex-smažky stala díky náboženství dvojitá ex-smažka. Filmů, které jdou proti náboženství a prosazují ateismus není mnoho, proto si tenhle kousek zaslouží trochu úcty, ale nemůžu o něm říct, že by to jinak bylo nějake extra super dílo, dokocne ani ne průměrné dílo. Pár zábavných momentů, ale jinak jen nudné kecání a občas nelogické chování hlavní postavy, nic víc. Knihu "Svět potřebuje náboženství jako já potřebuju díru v hlavě" bych si ale rád přečetl. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Škoda, škoda, věčná škoda! Bezvadný nápad! Docela kontroverzní námět na téma víry a jejího "praktického" využití. Jen bych uvítala víc přitlačit na pilu, nebát se a ještě více zdůraznit celou absurditu situace. Mimochodem, herecké obsazení je určitě bezvadné a Brosnanův lehce vyžilý šarm mě pořád baví. ()

standsiller odpad!

všechny recenze uživatele

Neviem či si tento počin, ktorý sa len ťažko dá nazvať filmom zaslúži dlhšie zhrnutie ako " takto sa to nemá robiť ". ()

Reklama

Reklama