Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvě mladé a krásné ženy Stacey (Krysten Ritter) a Goody (Alicia Silverstone)žijí v New Yorku. Malý háček je v tom, že jsou obě upírky a obě se zamilují do "normálních" mužů. Jejich láska je tak srdečná, že jsou obě ochotny vzdát se své nesmrtelnosti a žít se svými vyvolenými. Jenomže jejich rozhodnutí se rozhodně nelíbí upírské královně Ciccerus (Sigourney Weaver), která se rozhodne jim v tom zabránit. Vše se komplikuje, když na scénu vstoupí lovec upírů. (Terva)

(více)

Recenze (52)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem legendární Pomstu surfujících sexy vampů v bikinách a on místo toho film, který se dá přirovnat k hloupé, avšak hodné a hezké blondýně. Sice vám někdy pije krev, ale vlastně byste jí nikdy neublížili, zvlášť, když se na vás hezky podívá a slíbí, že příště ten mozek i použije. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ty „extended life forms“, co budou muset brzy přejít při vysávání potkanů na papírová brčka, mi připomínaly vampýrskou variaci na 2 $ocky. S humorem natolik anemickým, že jediná hlína byla v rakvích a sentimentálním koncem, který se tam hodil asi jako úvodní proslov Vlada Ţepeşe na výročním sjezdu přátel Turecka.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dve pekné upírky si spolunažívajú v New Yorku, zriekli sa vysávania ľudí a snažia sa nájsť si vhodných partnerov. Jedna z nich však začne randiť s Van Helsingovým synom, čo začne ohrozovať ich malé tajomstvo. Nenudil som sa; pohodová upírska komédia, ktorá mi trochu pripomenula podobné kúsky z 80. rokov. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Amy Heckerling je ohromná pohodářka. Respektive její filmy, ať už jsou o čemkoli, jsou milé, vtipné, relaxační, nechybí v nich pokora k filmovému médiu a hlavní hrdinky jsou často nenuceně sexy. Od Upírek nelze čekat nic jiného, než jen mile prožitou půldruhou hodinku po boku Alicie Silverstone a Krysten Ritter. Pokud jste fanoušci upířího subžánru, oceníte taky celou řadu fórků a hlava se vám nezavaří. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nebýt kamery, která působí velmi laciným dojmem, dal bych klidně Vampkám plný počet. Rovnou dvě oblíbené herečky v hlavních rolích v krásném, milém a občas vtipném příběhu o dvou kamarádkách, které než aby hodovaly ve fontánkách triskající krve z lidských krků, spokojí se s myšičkami a brčkem zavedeným do jejich tepen. Opravdu kdyby střihy scén byly živější a z více kamer, které by zabraly více úhlů pohledu, byl by to parádní film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštne, aj napriek tomu, že išlo o totálnu koninu, navyše s nijak oslnivou réžiou a priemernými hereckými výkonmi, tak to celkom fungovalo a snímok ma celkom pobavil. Teda aspoň do takej miery, že som sa nenudil a sem-tam sa uškrnul. Veru, upíri v dnešnom modernom svete to majú náročné, zlaté časy stredoveku sú dávno fuč :). 55/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Ťažké guilty pleasure. Aj keď je to vlastne blbosť, tento prístup mi sedí. Nie je to pocta osemdesiatym rokom, je to film z nich. Nie vážne, dokonca aj triky sú na tej úrovni. Úplne zlé. Až tak zlé, že verím,že tak boli natočené schválne. Hlavné dve herečky sú sympatické, ústredná myšlienka (dve úplne normálne kamarátky, ktoré sa snažia žiť úplne normálny život, až nato, že sú vlastne úplne normálne upírky) vyťažená ako to len ide, a humor (ktorý väčšinou vyplýva práve z nej) vtipný a zábavný. Veľmi príjemná spomienka od režisérky Ridgemont High. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Krysten a Alicia udělaly z braku relativně koukatelný film, který jsem ani po hodině neměl nutkání vypnout. Jeden z těch jednodušších filmů, jehož sledování nepůsobí muka. # [viděno: monitor, 5.1, NL->EN sub] # příběh 4 | hudba 6 | humor 2 | akce 1 | napětí 0 | pustil bych si znovu 4 ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

U hororové komedie Vamps jsem se nechal nalákat na jméno režisérky Amy Heckerling a účast Alicii Silverstone, které se společně podílely již na skvělé komedii Praštěná holka. Avšak tento film rozhodně nedosahoval takových kvalit jako jejich předešlá spolupráce. Sice zde bylo několik nápaditých scén, nicméně to v celkovém dojmu působilo mdle a nebylo to ani nějak výrazně vtipné, což je u komedie trošku problém. Zkrátka snímek, který patří spíše do podprůměrného soudku, což je škoda, např. vzhledem k obsazení mé oblíbenkyně Sigourney Weaver. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Sedmihodinový zpáteční let z Ománu zpět do Prahy byl jeden velký a hlavně dlouhý opruz a tak jsem vzal s povděkem nabídku spolucestující, že se můžeme společně mrknout na nějaký film. Byla to mladá holka a při zmínce, že mám nejraději hororový žánr, řekla, že ona sice nejraději sleduje komedie a romantické filmy, ale v tabletu má i něco z tohoto ranku. No moc valný výběr tam nebyl (hlavně tedy z toho co jsem ještě neviděl), ale nakonec vyhrabala tento film.    Hororová romantická komedie – panenky se mi protočily, ale nakonec toho nelituji. Je to sice blbost a s hororem to moc společného nemá, ale hrálo tu několik mých oblíbených hereček a nakonec jsem se u toho i párkrát zasmál. Navíc alespoň utekl čas. Alicia Silverstone i Krysten Ritter mám docela rád, navíc v té době byly docela kočky, takže se bylo na co dívat, přestože zvolená forma humoru už tak úchvatná nebyla. Dojde ale i na několik slušných komických scén (upírky cucají krysy přes brčko), objeví se tu i Malcolm McDowell či Sigourney Weaver coby hlavní záporačka (ta si taky nevedla špatně, přestože jsem jí viděl už v mnoha lepších rolích).    Samozřejmě nesmí chybět ani hromada romantických žvástů, nějaké ty emoce v závěru, ale ani to mi nakonec zas až tolik nevadilo. Jen škoda, že se tu autorka filmu držela dost při zemi a hororoví fandové docela ostrouhají (až na pár výjimek-scén). Beru to jako oddechovou komedii, která jen koketovala s hororovým žánrem, stejně jako obě dámy na diskotéce. A podle toho budu přistupovat k samotnému hodnocení. Není to nic světoborného, ale podívat se na to určitě dá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úplná pohodička, keré nechybí nadhled ani humor. Navíc nechybí ani pár dobrých nápadů, jako je třeba sezení anonymních (ne)pijáků krve. Alicia je pořád kus, Krysten Ritter mi sedla také a potěšil Malcolm v roli Vlada Tepese. Jedná se o průměr, který neurazí. 60% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodně nenáročná komedie, která z upírského mýtu udělala něco nepopsatelného. To se musí vidět... ale nikdo neslibuje, že se vám to bude líbit ;-) Já byl ve výsledku v pohodě a tak za 3* ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Vampýrská komedie, která má opravdu nadhled. Je to zábava na dlouhé odpoledne jako vyšitá. Neskutečně sympatické obsazení a celkem dojemný konec tomu dodaly to pravé. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Tak, ona to sice byla neskutečná (romantická a přeslazená) pitomost, ale mně se na to výborně koukalo (na dvě roztomilé upírky i na Dana), dobře jsem se u toho bavila a ani chviličku se nenudila. Bez zhlédnutí by mi asi nikdy nepřišlo na mysl, že Audrey Hepburn má stejné iniciály jako Adolf Hitler... ;-) A že to není žádný veledílo? Není, ale s tím už jsem do toho šla, tak po téhle stránce mě to nemohlo zklamat a vypnout občas potřebujeme všichni, že... (i já :-))) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

No ty triky a všechno byly tak laciné a otřesné, až byly vlastně vtipné. Celý film mě znatelně bavil a to pořád. Skvělá Krysten Ritter tu hrála prim a ani ostatní postavy nebyly vůbec špatné. Popravdě musím tomu dát 3*, i když jsem předtím uvažovala o 2*, protože i přestože se jedná zjevně o bečkový film, tak jsem se u něj bavila přímo královsky. Těžko vyjmenovat nejvtipnější scénu - protože takové byly všechny snad až na tu poslední. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Vamps“ je skutečně především komedie, na hororovou atmosféru se zde nehraje, jde jen o to, že je to komedie s nějakými těmi drsnějšími prvky, které jsou pro horor typické. Ani v tom případě se ale nezachází nijak daleko. Pokud máte rádi filmy, kde se nebudete až tak nudit, budete ovlivněni krásou nostalgie, je tohle něco pro vás. Nejsem nadšený, ale film mě stejně dokázal vtáhnout a bavil mě. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

MATTEL vám přináší novou speciální sérii extra tupých Barbie! :D Zajímaví bezkrevní zábavný experiment.. Bohužel se nemůžu ubránit dojmu... že v tom mohlo být i něco víc. Než pár dobrých joke... a celkem plochý příběh princezen. + Naprosto otřesné tvárnění hlavní ripleačky... tomu taky zrovna 2x nepřidává: Ale i tak mě to bavilo... prostě sávcii jako mi. :D ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Prečo som to pozeral? Vtipné to zas tak nie je. A Alice Silverstone vyzerá nejak divne. A kde vôbec na takú blbosť zohnali také obsadenie. Twilght je proti tomu ešte poriadna drsňárna. Naštesie Krysten Ritter je chutnučká a celé to pôsobí tak roztomilo. Koniec stojí samozrejme úplne za hovno. 40% a dobre si rozmyslím, kým si pozriem niečo romantické. A ako neznášam prznenie upírov!!! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dívčí romantická blbina, ale nablblá tak nějak roztomile. Dvě mladé (tzn. mentálně sotva dospělé) mírumilovné upírky v současném NY radostně balí kluky a na setkáních s komunitou se podporují, že ubližovat lidem je špatné, když můžou vysávat krysy. Právě využívání klasických vampírských vlastností a propriet (třeba neviditelnost v zrcadle či webkameře, rakve na spaní) v moderní době bylo docela vychytané, dokud se nepřehánělo s digitálními paskvilnostmi (např. hloupý "finální souboj"). ()

Reklama

Reklama