Reklama

Reklama

Pekelná noc

  • USA Hell Night
Trailer

Obsahy(1)

Parta studentů dostává jako úkol pro vstoupení do klubu strávit noc ve starém, opuštěném sídle. Po strašidelném příběhu o posledním potomku majitelů sídla jsou studenti vpuštěni dovnitř. Večer začíná několika strašidelnými triky, připravenými jejich kamarády. Jenže ten opravdový děs se právě probouzí někde ve sklepích zámku a chystá studentům opravdovou pekelnou noc. Pro většinu z nich také poslední. (Henk)

(více)

Recenze (56)

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne nezáživný horor plný neuveriteľných momentov. Mladík príde na policajnú stanicu nahlásiť miesto, na ktorom sa v predchádzajúcich minútach odohrala séria brutálnych vrážd, ale nikto mu neverí (!) a vyhrážajú sa mu, že ak okamžite neodíde, zavrú ho do basy (!!). Našťastie o pár sekúnd nato kráča po chodbe, uvidí, že sú otvorené dvere do policajnej šatne, kde sa na stole povaľuje zopár samopalov (!!!), tak si samozrejme jeden v pohode vezme. Prostredie zámku je originálne, ale vyzerá dosť gýčovo, pravdupovediac sa k hororu ktovieako nehodí. Herecké obsadenie je vyložene nesympatické a to bohužiaľ v čele s Lindou Blair z Exorcistov. Produkcia: Chuck Russell (neskorší režisér Slizu, tretej Nočnej mory z Elm Street a Likvidátora). ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ucházející slasher. Čtveřice teenagerů ve středověkých kostýmech má za úkol přečkat noc na opuštěném, strašidelném sídle, kde se podle legendy odehrál hrůzostrašný příběh, plný dementních zrůd. Mohla se tady snad některá z nich dodnes ukrývat? Vypadá to tak, brzy se totiž začne umírat./ Tak to co vraždí je dobrý, takový mix mutantů z WRONG TURN, MADMANa a Jimma Carreyho v Řadě nešťastných příhod... Prostě takový sympatický primitiv. Vražd mi přišlo být docela poskorvnu, ale špatný nebyly. Prostředí starého strašidelného domu super. Ale v zásadním nedostatku souhlasím s Kolym - je to příliš roztahaný a tudíž i málo přímočarý. Jinak v hlavní roli roztomilá 'vymícená' Linda Blair. (stopáž hodnocené verze: 01:44:36, screeny) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hell Night je parádní horror, v němž hraje prim ponurý zámek plný skrytých chodeb a hlavně skryté monstrum, které se nám opravdu ukáže v celé kráse až v závěru. Dvakrát "vymícená" Linda Blair mě nějak nevadila, protože ve většině snímků mě - neznámo proč - spíše irituje. Nepříliš vysoký bodycount tentokrát nevadil, bohatě to vynahrazují některé nápady (sekvence s kobercem), nebo mimořádně napínavé scény (ta s přelézáním vysoké brány je nezapomenutelná). Ne nadarmo dnes platí za klasiku. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Kvalitný slasher zo začiatku 80.rokov. To boli zlaté časy, čo film to klenot. Pekelná noc ma síce veľmi jednoduchý dej , ale pozerá sa na to velmi dobre. Dnes sa točí veľa filmov kde sa vraždia teenegeri, ale zaujme maloktorý. Ja som bol velmi spokojný, mám rad takéto filmy. Ešte pripomeniem že hlavnu rolu hraje Linda Blair. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Skupina študentov chce v starom, opustenom, rozľahlom rodinnom sídle postrašiť štyroch nových spolužiakov. Má to byť iniciačný, zasväcujúci rituál. V tomto dome sa stala pred dvanástimi rokmi viacnásobná brutálna vražda. Ak sa chcú stať členmi študentského klubu alfa-sigma-rho, musia stráviť noc na tomto strašidelnom mieste. Zdanlivo nevinná zábava sa však zmení na zúfalý boj o život. Čaká ich desivá "Pekelná noc" plná hrôzy. *** ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Linda Blair bola hlavnou postavou v excelentnom Exorcistovi (áno, tota dievčina, čo mala krk zo sovy), pričom od “Pekelnej noci” som si sľuboval predovšetkým atmosféru, ktorá by ma v tieto chladné večery zahriala. Ako zástupca slasherov zo “zlatých” 80tok, “Hell Night” vyslovene neprepadne, no keď sa raz niečo točí v starom kaštieli, zámku či na hrade, očakával by som, že sa z daných kulís vyťaží viac, ako v tomto prípade. Škoda, že som sa taktiež nedočkal lepšie spracovaných gore scén, no inak som na počudovanie celkom spokojný, lebo nejakú tu dávku napätia som predsa len obdržal. PS: Prečo prehadzoval tie čižmy cez plot, keď ich mohol prepchať? Kurva tieto staré “vykopávky” miestami pôsobia tak inteligentne :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pekelná noc se inspirovala, kromě klasických vyvražďovaček omladiny, nejspíš v Crawenových Hory mají oči, a jí se možná naopak inspirovala Zámecká zrůda... Linda Blairová se po vymítání ďábla vydala na zkoušku do zdánlivě opuštěného zámku, aby mohla vstoupit do studentského Bratrstva. Jakmile za čtyřmi vyvolenými zacvakne zámek u kovové brány s bodci (skvělé k napichování obětí), nezbývá než přečkat noc v sídle, které je opředeno děsivou historií tamější rodiny (několik dětí se narodilo jako zrůdy, tak je otec včetně matky vykydlil). Zdánlivě smyšlený příběh se nakonec ukáže jako pravdivý. Obstojná kamera, klasická osmdesátková hudba a několik příjemných gore efektů. Klišé typu: slibuji, nic se nám nestave, nebo zabiják žijící po plném zásahu střelou do hrudi, nesmí chybět. I jedna hlavička pěkně odletí....ale bez rozkošného šarlatového gejzíru. Z dnešního pohledu je však snímek poněkud utahaný. Buch, buch, na dveře...a děvečka k nim jde půl hodiny... ,,Já ho zabiju!" prohlásí odhodlaně Linda a další půl hodinu se šine po schodišti dolů. Nejhorší je, že natahované scény postrádají atmosféru, nejsou strašidelné. Strašení je nahrazeno oblíbenými lekačkami, což postupně přestává fungovat - ruka vynořená ze tmy, vytažení oběšence, kostlivec, co vyletí ze skříně, a dalo by se pokračovat. Chybí mlha, není bouře ani zlověstný úplněk, snad jen sova supluje temnou stranu přírody. Pěkné, ale nic parádního a bombastického nečekejte... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Mám rád horory z 80. rokov, ale tento k mojim obľúbeným určite patriť nebude. Nezaujímavé, nevýrazné, bez nápadu, bez strachu, bez krvi, bez obstojného bubáka.... no skrátka takmer bez všetkého. A pritom to mohol byť fajnový slasher. Neskutočne ma otravovalo prehrávanie a smiešne naťahovanie akože strašidelných scénok, niekedy to už išlo až do takej miery, že výsledkom bola len trápnosť, nuda, výsmech a pozeranie na hodinky, že kedy už pre pánajána toto utrpenie skončí. Niečo sa podarilo, ale aj to asi len omylom. 40/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Mimo jednu ozaj primitívnu scénku (policajná stanica), vymakaný neobvyklý hororový guláš, namixovaný z prvkov slasheru, ducháriny a strašidelného baráku. S Lindou keď mala 22. Krása ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický slasher z počátku osmdesátých let, který má díky prostředí ve kterém se odehrává a kostýmům postav, lehkou příchuť gotického hororu... Film má již od počátku slušnou atmosféru, která se s postupujícím čase stupňuje a houstne, slabých, či hluchých míst je poskrovnu, vynikající hudební doprovod, který mi v některých chvílích trošičku připomínal Halloween, poměrně sympatické postavy (ani Linda Blair mě kupodivu tentokráte příliš nesrala) a retardovaného vraha, ze kterého jde respekt... Takže za mě spokojenost... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je špičková a sledovanie počas dušičiek pridáva filmu na hodnote. Bohužiaľ potenciál látky nie je využitý na 100%, čo je rozhodne škoda, pretože stačilo len niektoré scény dotiahnuť do konca. Inými slovami Hell Night neobsahuje žiadnu zapamätania hodnú scénu, ale ako celok rozhodne zapamätateľný je. Casting je fajn, len pri niektorých scénach, ako napríklad monštrum zdvíhajúci sa zo zeme za postavami sme mali byť maximálne vystrašení, ale scénu sledujeme dosť nezaujato. Na začiatku je nám predstavená celá mytológia, ale v priebehu deja s k nej už vôbec nevrátime a niektoré odpovede si musíme domyslieť, pretože ich nemali premyslené ani tvorcovia. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Vydařený slasher, který nesází moc na vraždách spíš jako na atmosféře. Film se sice táhne, ale atmosféra mi nedovolila usnout. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Neděsí, nešokuje, nudí. Čekal jsem něco ve stylu Night of the Demons, čili minimálně zábavnou vybíjenou okořeněnou duchařskými proprietami, ale kde nic tu nic. Jsme v teenage hororu osmdesátých letech a nedočkáme se žádných odhalených prsou, což osobně považuji za téměř skandální, a to i v kontextu s tím, že tu máme krev a mlíko Lindu Blair! "Bustová insuficience" bohužel není vyvážena ani nadbytkem brutality nebo gradací napětí, přitom prostředí strašidelného domu staví minimálně základy k progresivnímu vývoji v této oblasti. Zůstává však naprosto nevyužité a s nulovou atmosférou. Víceméně povedené jsou jen vražedné rejdy šíleného zloducha, kterých je však pohříchu málo. Hell Night byl pro mne docela velkým zklamáním. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Až příliš natahovaný slasher, kterému sice nelze upřít napětí, celkem slušné monstrum a výbornou atmosféru, ale právě kvůli té táhlosti to vyjde všechno do ztracena. Neměl bych nic proti remaku. 30% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo tak povedať o tomto vydarenom, klasicky vystavanom slasheri. Občas pôsobivo napne ( naozaj dosť občas ), občas pôsobivo nudí ( naozaj len občas ), tá pravá, desivá synth hudba a klasické charaktery, z ktorých veľa nezostane ( neberte to ako spoiler, tak to v každej vyvražďovačke chodí ). Takže pekné 4*, z ktorých ale mohlo byť 5, keby mal snímok väčšiu porciu gore a menšiu porciu minút, tak ako sme v tomto žánri zvyknutý. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Príbeh je všedný, nič výnimočné. Ked hlavné hviezdy, prišli do temného sídla, práve v tom momente začala stúpať atmosféra. Film má určitú nadsázku, ktorá mu vychádzala. Len film má problém, ktorý sa ukázal v podobe všednosti. Lebo či lakačky alebo vraždiace scény, boli predvídateľne, lacné a tvorcovia nemali ani poňatia, ako sa tvorí strašidelnosť.Celé sa mi to zdalo také strojené a logika sa tiež tomúto filmu vyhla, sakramentským oblúkom. Čistý tuctový brak bez fantázie. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Povedený slasher založený na jednoduché, ale zábavné zápletce. Mohlo se odpustit od zbytečně dlouhé stopáže, která zapříčiňuje pomalý rozjezd, ale poté, co se děj přesune na strašidelné sídlo, začíná ta pravá atmosféra. Partička teenagerů zjišťuje, že nejsou jedinými obyvateli sídla, ale že tam s nimi ještě někdo je. Milá návštěva to však není - zmutovaný zaostalec. Kupodivu tu nejsou vraždy stěžejním prvkem, ale je jím atmosféra ponurých interiérů a permanentní napětí z neznáma. Ono těch vražd zas tolik nebylo, ale když už dojde na nějaký mord, tak působí zajímavě. Rozhodně slušná zábava. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Tak tento slasher buduje dobré množstvo atmosféry a dodáva nám napätie namiesto zvyčajných nahôt a gore. Taktiež si Hell Night berie čas na vybudovanie charakteristiky pre niektoré z jeho postáv. Linda Blair (veľmi podceňovaná herečka) je veľmi atraktívna, sexy a je podporená lepšie ako obvykle obsadenie. A finále je obzvlášť vzrušujúce. Viac v mojej staršej recenzii http://www.studna.net/reviews/1103/ ()

Reklama

Reklama