Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (1 738)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tie inkriminovane cca dve minuty som bol v akcnom nebi. Pokazde, ked boli na platne bud pred alebo potom znova The Rock a Vin som sa dostal minimalne na nadvorie akcneho Olympu. Potesila zaradena spiatocka od umelych CGI k vacsiemu zastupeniu skutocneho zeleza. Vyplnova vata by si zasluzila osekat/prerobit, ovsem chapem, ze s takou nabusenou zostavou sa tazko nieco v strizni hadze do kosa. A ten cliffhanger na zaver v titulkoch ma rovnou mierou sklamal ako potesil zaroven, pretoze ak sa podari akvizicia vsetkych zucastnenych, tak pojde o najnadupanejsi 6. diel v historii kinematografie, ktory zanecha za sebou aj all star team z P-ckovej serie "Where the boys aren't" ;) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo před dvěma lety obdivoval staromilský přístup kombinující akční film s neústupnými automobilovými honičkami, bude tentokrát Justina Lina blahořečit ještě o něco víc. Přesně to samé se totiž stalo mně. Jakkoli byl čtvrtý díl podívanou velmi příjemnou, tváří v tvář pětce zkrátka bledne ve všech ohledech. Tady se řadí další rychlostní stupeň a přichází opravdová akční pecka, u které se nemusíte sami sebe ptát, jestli se vám opravdu líbí nebo jestli neděláte nějakou menší úlitbu známým tvářím. Tady se totiž nestihnete pořádně nadechnout. Platí to obzvlášť o infernální finální půlhodině, která je tak oslňující a (v dobrém slova smyslu) ohlušující, že značku zaslouženě povýšila z povědomé oblíbenosti na masově navštěvovanou sérii blockbusterů. A klad největší? Zvířecí Dwayne Johnson a jeho již teď životní role. 85% ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Takhle silný film jsem naposled viděl u Avatara!!! Kdo by řekl, že se z akční série Rychle a zběsile stane takhle silný, krásný a se smyslem pro humor udělaný, film? Možná jste si toho nevšimli, ale tento film není hlavně o akci i když je v něm obsažena, ale hlavně o citu, o kráse přátelství, humoru a krásy z příchodu něčeho nového (miminko). Je to film o lidské duši a povaze, o tom, že i když jsme na špatné straně zákona, tak jsme taky jen lidé a máme také své city a taktéž se rádi smějeme a máme smysl pro lásku, nejen tu partnerskou. Řekl bych, že takhle jednou budou vypadat akční filmy v duchovním a sjednoceném světě, kde vládne láska, přátelství, porozumění, tolerance a úcta k druhým, tak jak tomu bylo dříve. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Nejpoctivější akční nášup za posledních pár sezon nazpět. Po demolicích digitálních angličáků se začala likvidovat skutečná auta s kaskadéry v takovém rytmu, že z toho museli hollywoodští pojišťováci vyletět z kůže, když to nakonec viděli. Lin se pochlapil jako málokdo před ním a natankoval prověřenou směs všech předchozích částí, přičemž tomu dolil potřebné oktany s obsazením The Rocka. Luka Hobbse, přerostlé svalnaté hovado, přiveze armádní dopravní speciál, a rozpoutá se akční peklo, které bychom ve filmech, jenž byly původně o tunningu, spoustě nitra a prdelkách v uplých šortkách, hledali marně. Celou dobu se cedí hlášky, semtam proběhne skvělá akční vsuvka a pak dojde na rvačku, kterou jsme si přáli od momentu, kdy Sylvestera Stallonea sroloval Steve Austin. Bitka Diesel vs. Johnson je fyzickým buldozerem, který láme stoly, boří zdi a přitom ze sebe ještě stíhá vylévat onu chlapskou nasranost, která podobným duelům velmi často chybí. Vše se završí akční krasojízdou přes Rio de Janeiro, jež vás roztepe stejně, jako když jste tam před rokem a půl běhali v rámci Modern Warfare 2. Přetékající žánrová škatulka. Regulérní aspirant do TOP 5 zářezů roku a poklona Linovi. Ta myšlenka na Terminátora vypadá najednou velmi slibně. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší díl série. Bohužel přepálená stěžejní akční scéna v závěru, se zdemolovanou půlkou Ria a přikurtovaným trezorem za dvěma bouráky, byla na můj vkus až příliš za hranou akceptovatelnosti. A když se v neakčních pasážích otevře huba a postavy ze sebe trousí životní pravdy a moudra, tak i paní Klišé a Hloupost se běží s hrůzou schovat za kameru, fakt se to nedalo poslouchat :o) Díky aspoň za Dwayneho postavu agenta Hobbse, protože The Rocka není nikdy dost a jeho pěstní souboj s Dieselem, kdy se okolní zdi bortily jako polystyrenové kulisy, mě slušně probral z letargie. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Jedná se o první díl celé série, který byl uveden také v IMAX kinech. (MeanWhile)
  • Když se Brian O'Conner (Paul Walker) poprvé dívá na to, co je ukryto v čipu, tak si lze všimnout, že soubory jsou uspořádány pod čísly 4 8 15 16 23 42 a 108. Všechna tato čísla hrála velkou roli v seriálu Ztraceni (od r. 2004). (mirakom)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama