Reklama

Reklama

Česká policie může zůstat v klidu, veškeré silniční běsnění se bude odehrávat v rozpálených ulicích brazilského Ria. Až sem utekli před spravedlností notorický zločinec s dobrým srdcem Dom Toretto (Vin Diesel) a Brian O´Conner (Paul Walker), bývalý polda, který mu naposled pomohl utéci z vězení. Ne však náhodou. Do města pod obří Ježíšovou sochou je přivedl plán, na jehož konci na ně čeká vstupenka ke svobodě. Potíž vězí v tom, že ten plán, v nominální hodnotě 100 miliónů dolarů, které na ně čekají v sejfu policejní stanice, je naprosto šílený. Brian a Dom povolají do Ria bývalé parťáky, aby zvýšili své šance na úspěch, jenže proti nim nestojí jen zkorumpovaný narkobaron a jeho bojůvka, ale také drsný federální agent Luke Hobbs (Dwayne Johnson). Hobbs je typ člověka, který bere svou práci smrtelně vážně, a když dostane nějaký úkol, tak ho vždycky splní. A to je pro oba hrdiny smrtonosná kombinace. Ještě že mají auta a schopnost dostat z nich pokaždé to nejlepší. (Bontonfilm)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (1 738)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Akčňák roku! Dokonalý příklad toho, jak by moderní akční film měl vždy vypadat a mezi všemi těmi superhdinama zástupce čistokrevné akční zábavy. Auta, zbraně, ženy a dva totálně drsní týpci na opačných stranách zákona. Akční scéna roku included. Když totiž Johnson skočí na Diesela, a ti se začnou mlátit hlava nehlava, nejde to hodnotit jinak. Hlavně když je scéna správně podložena a ještě lépe natočena. A perfektní příklad toho, že svět není černobílý a není zlo jako zlo. Jinak ale nějaké přesahy netřeba hledat, stačí se jenom připoutat a užít si opravdovou žánrovou perlu. Jediný relativně podobný film z poslední doby je Expendables. Tam jsem si stejně jako tady užil akci tak klasickou a čistou, jaká už dneska moc nebývá. A tady jsem si stejně jako tam užil skvělou partu navzájem se popichujících nahláškovaných frajerů. Shrnutí: Z ošklivého káčatka Justina Lina se vyklubala přes jeden evoluční článek dokonalá labuť. Big Mistake! ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Ufff. To bylo... blbý! Tolik nelogičností a samoúčelností, to člověku vážně zamotá hlavu. Abych byl fér, tak ační scény - pokud jde zkousnout jejich nesmyslná vykonstruovanost - jsou občas vážně skvělé! Dobrá choreografie, velmi přehledně a zručně natočené! Ale to mi má stačit? Několik (zdaleka ne všechny) povedených akčních scén? To jste se asi všichni posrali. A co všechny ty další věci, kvůli kterým se (alespoň já) koukám na filmy? Ty nic? Odkud vypadlo těch 80% tady na csfd? Možná kdyby se film netvářil každou druhou scénu tak smrtelně vážně, tak by se mi taky podařilo vypnout mozek (jako zjevně všem, který tomuhle shitu dali 4*), a trošku víc si ho užít s tím, že je to fantasy na úrovni Mortal Kombatu. Ale to by si musel Justin Lin nejdřív vyjasnit, co chce vlastně točit. Samozřejmě co čekám od série, která staví auta na úroveň fetiše. ___ Jestli tohle považujete za dobrý film, dobře vám tak. Ale tohle mi fakt nestačí. To toho chci tak moc - akční film, který nebude úplně dementní? ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Po zmrdané čtyřce plné digitálních aut v digitálních tunelech tu máme nabušenou car-heist movie jak se patří. Akční scény jsou nadupané (i když zákony fyziky se tu zejména na konci popírají velice moc.. ale koho to sere, když to vypadá dobře, že jo) a Diesel spolu s Rockem vypadají jako Terminatoři... ono není divu, že chtějí Linovi připíchnout režii pátého Termouše... stačí se podívat na bitku těchto dvou nasteroidovanych hovad a automaticky se vám v hlavě přehraje nějaká ta bitka terminatorů ! Ty prachy jsou na této popcornové testosteronové akčňárně opravdu vidět... nemůžu se dočkat šestky ! ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Lepší než originály. Danny Ocean i Jason Bourne se můžou jít klouzat. Tuneři tentokrát vyrazili do Brazílie a ten bordel, který tam po nich zbyl, uklízí místní gangy a zkorumpovaná police doteď. Jen filmaři z Ameriky si jsou schopni udělat z vašeho bydliště parkur a jízda po Rio de Janeiru s trezorem na laně je předčasným vrcholem celé série. Neplést s vyvrcholením, to přijde až se See You Again. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý akčný film, ktorý je najlepším dielom tejto známej série. Má dosť dobrý príbeh o dvojici priateľov ukrývajúcich sa v Brazílii, ktorí sa rozhodnú dať dokopy všetkých schopných ľudí zo svojej minulosti pre veľkú lúpež, vykradnutie trezoru najvplyvnejšieho mafiána, ale idú po nich nielen jeho muži, ale aj špeciálna jednotka z Ameriky. So spracovaním som nadmieru spokojný, aj napriek výraznej dĺžke ani na okamih nenudí, no niekoľko trochu zbytočnejších dialógov sa tu predsa len nájde, ale hlavné je, že dej baví po celú dobu. A je rozdelený na tri dlhé fázy, prvá akčná, druhá plánovacia a tretia opäť akčná. Akcie je tu dosť a je skvelá. Je perfektne natočená a dobre zostrihaná, ale zároveň aj rozmanitá, veľkolepá a s množstvom skvelých a nezabudnuteľných momentov. Stále sa zameriava hlavne na scény s dospravnými prostriedkami, ale miesto obyčajných naháňačiek z predchádzajúcich dielov sa tu nájdu hlavne rôzne viac alebo menej originálne scény s množstvom demolícií, ktoré slušne dopĺňajú reálne natočené prestrelky a nejaká tá ručná akcia. Tu sa ani nedá vybrať to najlepšie, skvelá je celá situácia s vlakom, naháňačka po strechách, záverečná jazda s trezorom alebo aj súboj Diesela s The Rockom. Herecké obsadenie sa mi páči, už klasická dvojka Vin Diesel a Paul Walker, skvelý The Rock vo svojej asi najlepšej úlohe, mnoho zaujímavých postáv ako Tyrese Gibson, Ludacris, Kang Sung a príjemné ženské trio Elsa Pataky, Jordana Brewster a Gal Gadot. Réžia je vynikajúca, Justin Lin odviedol až nečakane dobrú prácu a technická stránka je prvotriedna, týmto zložkám sa nedá nič vytknúť. Rýchlo a zbesilo 5 je prvotriedny akčný film a jeden z najlepších za dlhú dobu, ale plné hodnotenie dať nemôžem, lebo nemám dostatočný vzťah k tejto sérii a postavám a tak ma scény mimo akcie nebavili až tak veľmi. Ale vzhľadom na predchádzajúce diely, ktoré moc nemusím je toto veľký skok dopredu. A tak sa teším na šestku. 80% ()

Galerie (90)

Zajímavosti (50)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu lákající na další pokračování. (Coldrex)
  • S tržbami 626 milionů amerických dolarů se jedná o dosud nejvýdělečnější díl série. Ve srovnání s druhým nejvýdělečnějším dílem, kterým je předchozí díl Rychlí a zběsilí (2009) s výdělkem 360 milionů, se jedná téměř o dvojnásobek. (O´Neill)
  • Pôvodne sa rozmýšľalo nad obsadením Tommy Lee Jonesa namiesto Dwayna Johnsona (Hobbs), ale na Facebooku vznikla veľká fanúšikovská skupina v prospech Johnsona. Vin Diesel (Dominic) si to nakoniec rozmyslel a dal ponuku Johnsonovi. (Wargoo)

Související novinky

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

Smrtonosná zbraň 5 s Chrisem Hemsworthem?

09.05.2014

Akční série Smrtonosná zbraň patří vedle Smrtonosných pastí nebo Mizerů k základům žánru. Její čtvrtý díl jsme viděli v roce 1998 a od té doby si detektivové Riggs a Murtaugh užívají zasloužený… (více)

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

Agent Hobbs bude rychlý a zběsilý samostatně

22.03.2013

Byl vydatnou posilou v Rychle a zběsile 5. Vlastně kdykoliv byl na plátně, kradl si show pro sebe (není divu, že právě on měl privilegium pronést jedno povolené „f*ck" v PG-13 filmu). Drsný agent… (více)

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

Posádka pro rychlou a zběsilou jízdu číslo šest

05.05.2012

Rychle a zběsile 5 bylo hodně fajn, takže se těšíme na Fast Six. Natáčení je za rohem, Justin Lin zavelí do akce už příští měsíc v evropských lokacích. Logicky právě finišuje obsazování. Kromě Vina… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama