Reklama

Reklama

Velký třesk

  • Česko Hledání zmizelých (více)
Trailer

Intenzivní pátrání po pohřešovaném končí... na počátku. Jedné pozdní noci v Los Angeles, zavítá návštěva ke dveřím soukromého očka Neda Cruze (Antonio Banderas). Ruský boxer nedávno propuštěný z vězení přichází s lukrativní nabídkou práce. Úkol zní najít jeho ztracenou sestru Lexie a její skrýš diamantů v hodnotě 30 milionů dolarů. Cruz však brzy zjistí, že zdánlivě běžný případ pohřešované osoby může zavinit konec světa, jaký známe dnes. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (113)

POMO 

všechny recenze uživatele

Halucinogénny thrillerový patvar silne béčkového razenia. A tým razením nemyslím iba svietenie ako z televízneho Hustler filmu z 80. rokov či prvoplánovo krkolomné kamerové uhly, ale tiež výber niektorých hercov a vykreslenie ich postáv. Nebyť zopár Banderasovych hlášok a šialeného vývinu deja v poslednej tretine, ktorá podnieti divákovu zvedavosť ako film dopadne, bola by to fakt tragédia. Ono stavať takto lacne vyzerajúci film na sofistikovanom flashbackovom rozprávaní príbehu plného otázok je už samo o sebe hara-kiri. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Banderasovic Toníček konečně zavadil o roli, v níž nemusí dělat trapné křoví nějakým otylým Špiónovic fakanům a náramně si to užívá! Vymazlená Chandlerovka, ve které i femme fekale Sienna Guilroy nevypadá jako reklama na zvracení jídla a kde moc nevadí, že se ani po sto letech v Americe Antonín stále nezbavil přízvuku cigoše z Malagy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já už nevím, kdy jsem Tondu Banderase viděl naposled v nějakým dobrým vostrým filmu, kde se jako správnej proutek s ničím a nikým nesere. Buď dabuje kocoura v botách, dělá otroka dvěma zasraně votravnejm špionskejm harantům a nebo se objevuj v absolutně nevýrazných rolích, které staré dobré Desperado nepřipomínají ani z procenta. Tenhle film měl náznak něčeho dobrého, ale zabila to děsně nudná atmosféra, u který jsem myslel, že umřu smutkem. Antonio se tam chová jak mrtvola, chodí z jednoho záběru do druhého a snaží se tvořit alespoň nějaké hodnoty. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Hledá někoho (údajně živýho) a koho nikdo neviděl, někdo ho sleduje a přemejšlí, proč si striptérka (aktérka mokrých snů většiny chlapů) vybrala největší Darvinovu můru..... Film MÁ MÍT speciální, záhadnou atmosféru. Soukromé očko Banderas vypráví příběh a já se snažím podlehnout atmosféře stejně jako u Angel Heart, či třeba (a hlavně) nalézt v příběhu energii jako u Sin City. Jo, připomíná (vykrádá) to hodně filmů, ale podlehnout ????... nato jsem už starej kořen! Film, z něhož na konci nemám žádnej dojem. Prázdno. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Uvidím, v jakejch sračkách má Nova prsty. 2.) Chystám se experimentovat s viagrou a amfetaminem. 3.) Potřebuji vysvětlit pojem ,,božská částice“. 4.) Často doma mluvíme o tom, že realita je jen matematický nástroj. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč se ty největší sračky vždycky lepí na tvoje boty?" Protože Ned je soukromé očko a ty to mají tak nějak v popisu práce. Mně byl tedy hodně sympatický boxer Anton, zmatená Lexie a zejména suché "mazanofilipové" hlášky hlavního hrdiny, ale o to tady asi tak úplně nejde. Tady jde o paprsky, protony, kvarky, rychlost světla, occamovu břitvu či planckovu konstantu a já hrdě přiznávám, že jsem učebnici fyziky naposledy otevřel hluboko v minulém tisíciletí, takže mi to úplně nedávalo smysl. Ale rozhodně mě to zaujalo a to až do chvíle, kdy se ukázalo, kdo za koho a proti komu kope, protože pak už to byla jen rutina k odzívnutí. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi nezaujímavý film s pár silnými momentmi. Bohužiaľ noir s komiksovými prvkami riadne líznutý sci-fi prvkami u mňa príliš nefunguje a film vyznieva bohužiaľ tak nejako do prázdna. Dosť nudná prehliadka, ktorá sa utápa vo veľmi zlých dialógoch. Veľa tárania o najbanálnejších veciach. Ako celok zlátanina, čo sa dá vidieť bez väčšej ujmy na zdraví, ale tak raz za svoj nudný život. Ľahko podpriemerná temná prehliadka, ktorá nevedela čím by vlastne mala byť. Antonio Banderas robí čo môže, ale scenár sa nepodaril a tiež ostatné herecké výkony nijako nepotešili. Vizuálne uletená noirovka, ktorá sa pohybuje na hrane béčkových vôd a miestami do nich i upadá a ako celok nedokáže zaujať a udržať divákovu pozornosť. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Antonio Banderas hraje soukromého detektiva Neda Cruze se kterým se setkáváme v okamžiku, kdy si ho vzali do parády dost nevybíravým způsobem tři ostří detektivové (Kretschmann, Fichtner, Lindo), kteří s ním vedou výslech a chtějí znát všechny skutečnosti o případu ke kterému si ho najal zkorumpovaný bývalý boxer, který byl předčasně propuštěn z vězení kam byl poslán na doživotí za vraždu vlivného mafiána. Ten si pět let dopisoval s krásnou striptérkou s tajemným jménem, ale zdá se, že dotyčná existuje jen na fotografii, protože ji nikdo nikdy neviděl a v baru, kde dříve pracovala ji také nikdo nezná. Soukromý detektiv se tak nechtě dostal na stopu bizarní konspirace vedené šíleným fyzikem razícím teorii Velkého třesku, kterou chystá odstartovat a proměnit ji v praxi za asistence ještě zvrácenějšího fyzika, který proto, aby byl milován neváhá dát vsázku svoji úchylku. A aby to nebylo málo, detektivovo pátrání je lemováno mrtvolami, vyslýchajícím poldům nejde ani tak o to vyřešit zdárně jeden rutinní případ a ve hře jsou i diamanty v pohádkové hodnotě. Na jeden thriller je těch motivů až příliš, ale jejich vzájemná koexistence je přinejmenším pozoruhodná. Stylová režie Tonyho Krantze je pestrou snůškou bizarních nápadů a originalit at už se to týče řady bizarních postav nebo motivů z nichž jeden přejde v menší přednášku z fyziky, ale pořád bylo na co se dívat. Banderas hraje zajímavě a nechybí mu charisma, Sam Elliott si svého šíleného fyzika užívá, Sienna Guillory se vytasi s dokonalým tělem, Autumn Reeser uvidíme v odvážné milostné scéně a trojice pánů Lindo, Kretschmann a Fichtner si střihly opravdu nechutné vyšetřovatele. Jen ta fyzika byla přece jen na tajemný thriller vysmívající se žánru noir-detektivek přece jen trochu moc obtížně stravitelná, ale jinak film byl zajímavý. 80% ()

pm 

všechny recenze uživatele

Nejbarevnější, vizuálně nejšílenější neo-noir, jaký jsem kdy viděla. Nejpřiblblejší. Nejujetější. Nejbéčkovější. Nejstytlizovanější. Možná to nebyl záměr, ale taky celkem vtipný. S Toníkem. A pro změnu s koncem, jaký jsem soukromému očku přála.Takže proč ne. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem aspon trochu akční podívanou ale vzešla ztoho nudná, komiksová detektivka ve které jde opravdu o hovně. Scénáristé si nejspíš museli něčeho šlehnout to samý rejža. Banderas dělá xichty jako by byl zhulenej, vlastně celý film je vyhulenej až na to že to o zhulencích není. Furt tam melou pátý přes devatý samá chemije, fyzika, proton, elektron vtomhle filmu mleli sračky a po akci ani stopa. Jediný co se dá hodnotit pozitivně je styl natočení, prostředí a efekty. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Haluzní neo-noir, který si hraje na veliké a artové dílo a ve finále je to asi jenom dost zdlouhavé zfetované béčko které netuší, co chce říct, nebo to netuší režisér a tím pádem to nemůžou tušit ani diváci, ale ta noc, kdy jsem se na film koukal byla taková magická, jako tenhle film.Venku podivná mlha, chladno, v gauči s lahvinkou Portského a Havanským doutňasem tenhle ujetý brak nevyzněl úplně zle.Experimentální nesmysl, který buď vypíčujete, nebo vodrespektujete na slabou triplstárku.50%. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

The Big Bang je detektivka, přesněji moderní noirovka, jež vše staví na jednoduchém příběhu a Banderasovi. Proč moderní noirovka? (Menší spoilery): Fialové mraky jen tak někde jinde neuvidíte:-)). Nezapomenutelná je sexuální scéna, kterou doplňuje výklad fyziky, jak z Big Bang Theory:o)). Sice konec filmů spadá už do vod béčkových, ale i tak to Tonda B. utáhl. Mezi 3/4. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Je to úžasná strdcovka. Nejprve se mi srdce zastavilo hrůzou ( když jsem zjistil, že je za mnou není ani polovina filmu ) a posléze rozbušilo radostí ( když nastal konečně konec ). ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Noir 21. storočia, práca zo svetlami a farbami, šikmé uhly kamery, podhľady a nadhľady, hláškoidné súkromné očko Banderas a mnoho kriku pre nič. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi milé překvapení. Toníček hláškuje, jak nejlépe dovede, tváří a chová se jako detektiv Marlowe. Do tohoto kriminálního mišmaše přihoďte trošku debat o elementárních částicích a podstatě vesmíru. Přimíchejte něco málo nepochopitelností a stylu z Lynche a Jarmusche. Poslužte si hudbou, která Vás rozladí až po prášcích, či jiném matroši. To celé zabalte do Noir obalu, nahoďte lehký úsměv a vyjde Vám The Big Bang. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Noirovka a Antonio Banderas. Těšil jsem se na tento snímek jako krtek na nové kalhoty. Tenhle žánr prostě miluju. Dostal jsem to i z kapsama. Hned na počátku je nádherná scéna. Soukromé očko Ned sedí ve své kanceláři čelem k oknu, za oknem problikává neónový červený nápis HOTEL a v jednom tom probliknutí se za zády Neda "zjevuje" jeho následný zákazník - nádhera. A následující dialog je něco krásného. DIALOG : ANTON - Jste soukromé očko ? NED - Jo. Býval jsem soukromým uchem a možná se stanu i soukromým mozkem, tak si tak cestuju po lidském těle. ANTON - Bla, bla, blá. Chci aby jste někoho našel. NED - Někoho konkrétního, nebo to může být kdokoliv ? ANTON - Jmenuji se Anton. Říkají mi Profík.. NED - Poslyšte, dnes se ke mě svět chová, jako pes k hydrantu a navíc mám ........ a tak dále, jako ukázka to stačí. Dialog je delší, a je plný ironie i černého humoru. Nakonec dojde i k dohodě. Jde o ženu a ta se musí najít. CITÁT - Da. Něco tak blbího jsi neviděl ani v zrcadle......... Aforismus, ironie, citáty, humor, vize, věda, ponuré prostředí a krásné ženy. Nádherná scéna je okolo 30 minuty CITÁT - Jsem pohřešovaný tvým srdcem........ Lexie a její tanec se do příběhu krásně hodil. Nádherná je i cesta autem do Nového Mexika. A na řadu přijde i vtipný sex. Asi už vás nudím těma kecama a tak konec. Ten film si někde sežeňte a podívejte se. Alespoň za jedno kouknutí ten snímek stojí. CITÁT - Kecy, kecy......... A přidám ještě jeden citát - Proč mají muži bradavky ?......... Finální třesk je úměrně katastrofální - Lex Parsimoniae. Ve filmu mimo jiné hrají Antonio Banderas jako soukromé očko Ned Cruz, Robert Maillet jako Anton "The Pro" Protopov nebo Sienna Guillory jako Lexie Persimmon. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Začína to ako film-noir a Banderas sa tvári ako cool hláškujúci súkromný detektív v štýle Posledného skauta, no fakt iba tvári. Celé je to bez šťavy, vtipu a poriadneho príbehu. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se, ale více jak 2 hvězdičky prostě dát nemohu. Byla to fakt strašná nuda a blbost. Banderas a Fichtner - moji dva oblíbenci, ovšem v naprosto debilním filmu. Nebudu se více rozepisovat, mě to prostě vůbec nebavilo. 40% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě spíš nudil než bavil. Akce v něm je pomálu, navícmá film takový zvláštní barevný filtr. Jediný co mě tak nějak u filmu drželo, bylo to, že jsem se chtěl dozvědět jak to dopadne a čekal jsem i nějaké výživnější finále. To ale taky nepřišlo.Za mě 20% :) ()

Reklama

Reklama